kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Somogyi Könyvtár-Dél-magyarországi Áramszolgáltató vállalat-Szegedi Nyomda |
|---|---|
| Kiadás helye: | Szeged |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott kemény kötés |
| Oldalszám: | 241 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 7 cm x 5 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Kiadott példányszám: 1000 Könyvtervező: Kratochwill Mátyás és Gabnai János Nyomda: DÉMÁSZ házi nyomdája Kiadási alkalom: A nemzetközi nőnapra Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. A könyv pontos mérete: 50 x 70 mm. |
| Előszó | 3 |
| Ajánlás | 7 |
| A halakról, felhasználásuk előkészítéséről | 9 |
| Hideg halételek | 19 |
| Hideg főtt hal | 20 |
| Halmajonéz | 21 |
| Halsaláta | 23 |
| Halsaláta pisztrángból | 24 |
| Halsaláta amurból | 25 |
| Hideg fogas | 27 |
| Amur hidegen | 28 |
| Kocsonyázott hal I. | 29 |
| Kocsonyázott hal II. | 31 |
| Kocsányázott hal III. | 32 |
| Halsalátával töltött paradicsom | 34 |
| Hideg kecsege | 35 |
| Hideg harcsa | 37 |
| Kocsonyázott süllő szeletek | 38 |
| Pácolt ponty | 40 |
| Halsaláta heringből | 41 |
| Aszpikkészítés | 43 |
| Kaviárkészítés | 44 |
| A kaviár tálalása | 46 |
| Kaviárral töltött tojás | 47 |
| Meleg halételek | |
| A halászléről | 51 |
| Halászlé 1 (pontyból) | 54 |
| Halászlé 2 (vegyes halból) | 56 |
| Halászlé 3 (alaplékészítés) | 57 |
| Halászlé 4 (bajai módra) | 59 |
| Halleves savanyúan | 61 |
| Halleves szakácsmódra | 62 |
| Halleves vörösborral | 64 |
| Halleves áttörve | 66 |
| Halleves busából | 67 |
| Halikraleves | 69 |
| Párolt hal | 70 |
| Töltött hal | 71 |
| Vörösboros hal | 73 |
| Gombás főtt hal | 74 |
| Pisztráng | |
| Pisztráng főzve | 77 |
| Pisztráng sütve I. | 77 |
| Pisztráng sütve II. | 78 |
| Pisztráng alufóliában | 79 |
| Pisztráng borban | 80 |
| Süllő | |
| Süllő főzve | 85 |
| Süllő tormával | 86 |
| Süllő sütve | 87 |
| Süllő paprikásan | 88 |
| Süllő bakonyiasan | 90 |
| Süllő ásványiasan | 91 |
| Süllő jóasszony módra | 93 |
| Süllőfilé bakonyi módra | 95 |
| Kecsege | |
| Rántott kecsege | 99 |
| Nyárson sült kecsege | 100 |
| Tepsiben sült kecsege | 101 |
| Kecsege tormával | 102 |
| Kecsegeleves | 103 |
| Kecsegepörkölt | 104 |
| Kecsege paprikásan | 105 |
| Fogas | |
| Fogas Molnárné módra | 109 |
| Fogas vajban | 110 |
| Forrázott fogas | 112 |
| Harcsa | |
| Harcsapörkölt Kellner módra | 117 |
| Harcsa rizzsel | 118 |
| Harcsa kékrefőzve | 120 |
| Harcsa rántva | 121 |
| Harcsa roston | 122 |
| Harcsa paprikásan | 123 |
| Harcsa párizsiasan | 125 |
| Ponty | |
| Ponty vajban | 129 |
| Forrázott ponty | 131 |
| Tejfölös ponty | 133 |
| Ponty oroszosan I. | 134 |
| Ponty oroszosan II. | 136 |
| Ponty rácosan | 137 |
| Ponty különleges módra | 138 |
| Ponty roston | 139 |
| Ponty rántva | 140 |
| Pörkölt ponty | 142 |
| Paprikás ponty | 143 |
| Ponty darnai módra | 145 |
| Ponty varsói módra | 146 |
| Ponty szolnokiasan | 147 |
| Ponty jóasszony módra | 148 |
| Ponty dorozsmaiasan | 150 |
| Ponty szalonnásan | 151 |
| Ponty töltve | 153 |
| Ponty erdéiesen | 154 |
| Ponty zöldborsóval | 155 |
| Pontyraguot | 156 |
| Amur | |
| Amurpaprikás | 161 |
| Amurszeletek bakonyiasan | 162 |
| Halleves alföldiesen, amurból | 164 |
| Amur paprikásan | 166 |
| Amurral töltött paradicsom | 167 |
| Amurhúsleves mártással | 169 |
| Amur zöldségesen | 170 |
| Amur pácolva | 171 |
| Busa | |
| Busa vajban | 175 |
| Busa háziasszony módra | 176 |
| Busapörkölt | 177 |
| Busa paprikásan I. | 179 |
| Busa paprikásan II. | 180 |
| Savanyú halleves busából vagy amurból | 181 |
| Busa kirántva | 183 |
| Busa köménymagosan | 184 |
| Busa tejfölösen | 185 |
| Busa lengyelesen | 186 |
| Csuka | |
| Csuka vagdaltan | 191 |
| Csuka káposztásan | 192 |
| Csuka vajban | 194 |
| Csuka tormásan | 195 |
| Csuka erdélyiesen | 197 |
| Csuka spékelve | 198 |
| Csuka töltve | 199 |
| Csuka sütve | 200 |
| Csuka rántva | 201 |
| Pácolt csuka rántva | 202 |
| Csukapörkölt bajaiasan | 203 |
| Angolna | |
| Angolna rostélyon sütve I. | 207 |
| Angolna rostélyon sütve II. | 208 |
| Angolna sülve | 209 |
| Angolna kirántva | 210 |
| Angolna vajjal | 211 |
| Angolna párolva | 212 |
| Angolna kékre főzve | 213 |
| Angolna sörben főzve | 214 |
| Angolna zöldséggel főzve | 215 |
| Angolna füstölve | 217 |
| Keszeg | |
| Sült keszeg | 221 |
| Keszeg kirántva | 222 |
| Keszeg töltve | 223 |
| Kárász | |
| Kárász főzve | 227 |
| Kárász pirított vajjal | 228 |
| Kárász kirántva | 229 |
| Kárász oroszosan | 230 |