kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 217 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Az egyik szerző, Antalfi Antal által dedikált példány. Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva. Kihajtható mellékletekkel. |
| Bevezetés | 5 |
| A magyar halászat története | 7 |
| Halászatunk szervezeti felépítése. Halászati oktatás | 9 |
| A vizek élete | 13 |
| A víz mint környezet | 14 |
| Víztípusok | 19 |
| A vízi élet megtestesítői | 21 |
| A víz élőlényei | 23 |
| A vízek élete és a halászat | 33 |
| Gazdaságilag jelentős halaink | 35 |
| Általános jellemzés. A halak testének felépítése | 35 |
| A halak és a hőmérséklet | 43 |
| A halak légzése | 45 |
| A táplálkozás | 45 |
| A növekedés | 47 |
| Szaporodás | 50 |
| Halfajok | 51 |
| Ponty | 53 |
| Fehér busa | 54 |
| Pettyes busa | 55 |
| Amur | 56 |
| Compó | 57 |
| Kecsege | 57 |
| Márna | 58 |
| Süllő | 59 |
| Harcsa | 60 |
| Csuka | 61 |
| Angolna | 62 |
| Fekete sügér | 63 |
| Ragadozó őn | 64 |
| Kősüllő | 65 |
| Menyhal | 65 |
| Dévérkeszeg | 66 |
| Ezüstös balin | 67 |
| Garda | 68 |
| Nyúldomolykó | 69 |
| Fejes domolykó | 69 |
| Jász | 70 |
| Paduc | 70 |
| Koncér | 70 |
| Kele | 71 |
| Kárász | 71 |
| Ezüstkárász | 72 |
| Szélhajtó küsz | 72 |
| Szivárványos ökle | 72 |
| Vágódurbincs | 73 |
| Fenékjáró küllő | 73 |
| Sügér | 73 |
| Naphal | 73 |
| Törpeharcsa | 74 |
| A halak életszakaszai és korosztályai | 74 |
| A halászat szerszámai | 76 |
| Hálók | 76 |
| Eszközök | 78 |
| Gépek | 81 |
| Halszaporítás | 83 |
| Általános biológiai kérdések | 83 |
| A halszaporításról általában | 85 |
| A mesterséges halszaporítás eszközei | 87 |
| Szaporítóház | 87 |
| Kézi eszközök | 89 |
| Ivadéknevelő tavak és medencék | 91 |
| Hipofízisgyűjtés, hipofizálás | 92 |
| A hipofízisgyűjtés eszközei | 92 |
| Hipofizálás | 94 |
| A haszonhalak szaporítása | 95 |
| A ponty szaporítása | 95 |
| A növényevő halak (amur, fehér és pettyes busa) szaporítása | 102 |
| A süllő szaporítása | 108 |
| A harcsa szaporítása | 110 |
| A compó szaporítása | 111 |
| A csuka szaporítása | 112 |
| A feketesügér szaporítása | 115 |
| A tógazdaság | 116 |
| A tógazdaság fogalma és típusai | 116 |
| A tógazdaság tavai | 119 |
| A tógazdaság műtárgyai | 119 |
| A tógazdaság helyének kijelölése | 120 |
| A hozamok | 120 |
| A természetes hozam növelésének módszerei | 122 |
| A halastavak népesítése | 134 |
| Kihelyezés a tavakba | 142 |
| Próbahalászat | 144 |
| Termésbecslés | 151 |
| Lehalászás | 152 |
| Folyamatos halellátás, nyári halászat | 156 |
| A hal tárolása és teleltetése | 158 |
| A teleltetés irányszámai | 159 |
| A tógazdasági halak tenyészkiválasztása | 161 |
| A tógazdaság nyilvántartásai | 162 |
| Halgazdálkodás a természetes vizeken | 172 |
| A természetes vizek típusai | 173 |
| A halászati jog és használatba adása | 173 |
| A természetes vizek halgazdasági értékelése | 174 |
| A természetes vizek halasítása | 179 |
| A halasítás tervezése természetes vizeken | 192 |
| A haltermés hasznosítása | 193 |
| Halszállítás | 195 |
| A tenyészanyag szállítása | 195 |
| Étkezési hal szállítása | 200 |
| Halegészségügyi alapismeretek, halvédelem | 201 |
| Megelőzés | 201 |
| Gyakoribb halbetegségek | 202 |
| Hasvízkór | 202 |
| Fluorescena | 203 |
| Kopoltyúpenész, kopoltyúrothadás | 203 |
| Halpenész | 203 |
| Kopoltyúférgesség | 203 |
| A fátyolbetegség | 204 |
| Chilodonosis | 204 |
| Darakór | 204 |
| Ligulosis | 205 |
| Bothriocephalosia | 205 |
| Piócásság | 205 |
| Tetvesség | 206 |
| A halak kártevői | 206 |
| Ikrakártevők | 206 |
| Halkártevők | 206 |
| A halhullák összeszedése | 207 |
| Halfeldolgozás. Halételek | 210 |
| Halvásárlás | 210 |
| A halak tisztítása | 210 |
| A hal felbontása | 211 |
| Halételreceptek | 211 |
| Halászlé | 211 |
| Tésztás halászlé | 212 |
| Korhely halászlé | 212 |
| Halpaprikás | 212 |
| Citromos raguleves | 212 |
| Töltött süllő- vagy csukaszeletek | 212 |
| Angolos süllő roston | 213 |
| Roston készült halak | 213 |
| Fogas hidegen, tekercsben | 213 |
| Süllőrudacskák sörtésztában | 213 |
| Kékre főtt ponty, amur, compó | 214 |
| Rácponty | 214 |
| Amur- vagy busaszeletek tojásban | 214 |
| Gombás amur vagy busa | 214 |
| Főtt hideg hal | 214 |
| Halsaláta, majonézzel | 215 |
| Marinírozott halszeletek | 215 |
| Halfasírozott | 215 |
| Főtt pisztráng | 215 |
| Pisztráng roston | 215 |
| Lecsós pisztráng | 216 |
| Nyárson sült hal | 216 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.