1.034.913

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Haltakarmányozás

Szerző
Lektor

Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 306 oldal
Sorozatcím: A takarmányozás elmélete és gyakorlata
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-231-457-3
Megjegyzés: 20 fekete-fehér ábrával.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés5
A haltakarmányozás története9
A haltest és a haltáplálékfélék összetétele16
A haltest összetétele16
A táplálékfélék összetétele és egyes alkotórészeik szerepe a halak táplálásában22
A víz- és szárazanyag-tartalom23
A nitrogénmentes szerves anyagok25
Nitrogéntartalmú szerves anyagok35
Szerves hatóanyagok52
Ásványi anyagok62
A haltáplálkozás élettani alapjai és a halak táplálóanyag-igénye66
A táplálóanyagok sorsa a hal szervezetében66
A sertés és a halak emésztőapparátusának és emésztésbiológiájának összehasonlítása68
A táplálóanyagok kihasználása (felszívódás)72
A táplálóanyagok hasznosulása (transzformáció)75
Energetikai alapok a haltakarmányozásban85
A takarmányok energiatartalma85
A halak energiaigénye91
A halak táplálóanyag-igénye101
Az életfenntartás táplálóanyag-szükséglete101
A növekedés táplálóanyag-igénye103
A szaporodás táplálóanyag-igénye105
A halak táplálékai és azok táplálóértéke106
A természetes haltáplálékfélék107
Növényi táplálékok107
A tavak természetes táplálékállatai109
Haltakarmányok118
Lédús takarmányok118
Száraz takarmányok122
A takarmányok beszerzése, tárolása, előkészítése137
A takarmányok beszerzése137
Minőségi kívánalmak137
A takarmányok tárolása140
Zsákos és ömlesztett takarmányok tárolása140
A kukorica nedves tárolása146
Egyéb takarmányok tárolása149
A takarmányok előkészítése151
Az áztatás151
A főzés152
A pörkölés153
A darabolás153
A pépesítés154
A keverés155
A takarmányok ízesítése157
A gabonafélék csíráztatása158
Takarmányozási eredtű egészségártalmak159
Halfajhoz "illő" és "nem illő" takarmányok165
A takarmányértékesítés kiszámításának módszerei168
A takarmányok táplálóértéke168
Naturális takarmányegységek169
Keményítőérték173
Energiarendszer177
A haltakarmányozás gazdaságossági kérdései179
A haltakarmányozás technológiája182
A haltakarmányozás összetett feladat182
A halak optimális növekedése189
Haltakarmányozás a tógazdaságban192
A ponty takarmányozása192
A pettyes busa takarmányozása237
A fehér busa takarmányozása239
Az amur takarmányozása241
A compó takarmányozása243
A harcsa takarmányozása244
A süllő takarmányozása247
A csuka takarmányozása248
Haltakarmányozás az iparszerű rendszerekben249
A ponty takarmányozása249
A pisztráng takarmányozása253
A haltakarmányozás gépei és eszközei265
Fogalmak, megjegyzések281
Irodalom284
Orosz, angol, német összefoglaló287
Tárgymutató293

Tasnádi Róbert

Tasnádi Róbert műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Tasnádi Róbert könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Haltakarmányozás Haltakarmányozás
Állapot:
6.580 ,-Ft
33 pont kapható
Kosárba
konyv