| Bevezetés | 5 |
| A haltakarmányozás története | 9 |
| A haltest és a haltáplálékfélék összetétele | 16 |
| A haltest összetétele | 16 |
| A táplálékfélék összetétele és egyes alkotórészeik szerepe a halak táplálásában | 22 |
| A víz- és szárazanyag-tartalom | 23 |
| A nitrogénmentes szerves anyagok | 25 |
| Nitrogéntartalmú szerves anyagok | 35 |
| Szerves hatóanyagok | 52 |
| Ásványi anyagok | 62 |
| A haltáplálkozás élettani alapjai és a halak táplálóanyag-igénye | 66 |
| A táplálóanyagok sorsa a hal szervezetében | 66 |
| A sertés és a halak emésztőapparátusának és emésztésbiológiájának összehasonlítása | 68 |
| A táplálóanyagok kihasználása (felszívódás) | 72 |
| A táplálóanyagok hasznosulása (transzformáció) | 75 |
| Energetikai alapok a haltakarmányozásban | 85 |
| A takarmányok energiatartalma | 85 |
| A halak energiaigénye | 91 |
| A halak táplálóanyag-igénye | 101 |
| Az életfenntartás táplálóanyag-szükséglete | 101 |
| A növekedés táplálóanyag-igénye | 103 |
| A szaporodás táplálóanyag-igénye | 105 |
| A halak táplálékai és azok táplálóértéke | 106 |
| A természetes haltáplálékfélék | 107 |
| Növényi táplálékok | 107 |
| A tavak természetes táplálékállatai | 109 |
| Haltakarmányok | 118 |
| Lédús takarmányok | 118 |
| Száraz takarmányok | 122 |
| A takarmányok beszerzése, tárolása, előkészítése | 137 |
| A takarmányok beszerzése | 137 |
| Minőségi kívánalmak | 137 |
| A takarmányok tárolása | 140 |
| Zsákos és ömlesztett takarmányok tárolása | 140 |
| A kukorica nedves tárolása | 146 |
| Egyéb takarmányok tárolása | 149 |
| A takarmányok előkészítése | 151 |
| Az áztatás | 151 |
| A főzés | 152 |
| A pörkölés | 153 |
| A darabolás | 153 |
| A pépesítés | 154 |
| A keverés | 155 |
| A takarmányok ízesítése | 157 |
| A gabonafélék csíráztatása | 158 |
| Takarmányozási eredtű egészségártalmak | 159 |
| Halfajhoz "illő" és "nem illő" takarmányok | 165 |
| A takarmányértékesítés kiszámításának módszerei | 168 |
| A takarmányok táplálóértéke | 168 |
| Naturális takarmányegységek | 169 |
| Keményítőérték | 173 |
| Energiarendszer | 177 |
| A haltakarmányozás gazdaságossági kérdései | 179 |
| A haltakarmányozás technológiája | 182 |
| A haltakarmányozás összetett feladat | 182 |
| A halak optimális növekedése | 189 |
| Haltakarmányozás a tógazdaságban | 192 |
| A ponty takarmányozása | 192 |
| A pettyes busa takarmányozása | 237 |
| A fehér busa takarmányozása | 239 |
| Az amur takarmányozása | 241 |
| A compó takarmányozása | 243 |
| A harcsa takarmányozása | 244 |
| A süllő takarmányozása | 247 |
| A csuka takarmányozása | 248 |
| Haltakarmányozás az iparszerű rendszerekben | 249 |
| A ponty takarmányozása | 249 |
| A pisztráng takarmányozása | 253 |
| A haltakarmányozás gépei és eszközei | 265 |
| Fogalmak, megjegyzések | 281 |
| Irodalom | 284 |
| Orosz, angol, német összefoglaló | 287 |
| Tárgymutató | 293 |