1.034.895

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Buhály József (dedikált példány)

Szerző
Fordító
Róla szól
Fotózta

Kiadó: Legány és Társa Nyomda GM
Kiadás helye: Tiszavasvári
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 142 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol   Német  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Buhály József festőművész által dedikált példány. Fekete-fehér grafikákkal, színes reprodukciókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A "hatvannyolcas nemzedék" - mondják a rezzenéstelenarcú polgárok Párizsban, a Jules Joffrin körüli sörözőkben, vagy Varsóban a Rynek Starego Miasta jazzklubjaiban a csendesen iddogáló, keserű... Tovább

Előszó

A "hatvannyolcas nemzedék" - mondják a rezzenéstelenarcú polgárok Párizsban, a Jules Joffrin körüli sörözőkben, vagy Varsóban a Rynek Starego Miasta jazzklubjaiban a csendesen iddogáló, keserű vonású, a világra gyanakvóan néző értelmiségi figurákra.
1968 az európai diákforradalmak éve, de egyben a magyar katonaság felvidéki bevonulásának éve is, egy kiábrándult nemzedék születik meg ekkor. A század leszámol a romantikával, van aki innen datálja a valószínűtlen bonyodalmakat hozó fin de sécle-et.
Ez az év Buhály József életében is meghatározó fontosságú. Magyarország egyik legzártabb vidékéről saját erős elhatározásából Budapestre költözik. A fiatal kertésztechnikus már tudja, hogy festő akar lenni. Eltalál a Dési Huber Körbe, szorgalmasan rajzolja a studiumokat, ki- kijár a környező vidékekre, városrészleteket festeget, mint a régi posztimpresszionista kismesterek. Amíg azonban idáig eljut, az egyáltalán nem szokványos és nem is egyszerű. A művész 1945-ben született Nyírtasson. Apja művelt parasztember, az a típus, akire a népi írók a két háború között a "Kertmagyarország" romantikus - s ma már oly távolinak tűnő - modelljét alapozták. Nyolc gyermeke között orvos és mérnök is akad. József fiának - némiképp a családi tradícióknak megfelelően - a földdel kapcsolatos pályát szánt.
A festő el is végzi a kertészeti technikumot Nyíregyházán (1963-ban). Már itt felfigyelnek nem mindennapi rajzkészségére, diákpályázatokon díjakat nyer, ám a művészi pályára még nem gondol. Vissza

Fülszöveg

Buhály József 1945-ben született Nyírtasson. A Budapesti Képzőművészeti Főiskolán diplomázott 1977-ben Kokas Ignác osztályában.
A nyírségi tájélményt költőien átíró táblaképeivel, 1975-ben jelentkezett először kiállításokon.
Művei számos közgyűjteményben megtalálhatók. Ezenkívül fellelhetőek magyar, svéd; dán, német, spanyol, japán, amerikai, olasz, angolai, bolgár, szlovák, osztrák, angol, francia, orosz, török és erdélyi magángyűjtőknél. Jelen kötet húsz év terméséből ad válogatást.

Hann Ferenc

Hann Ferenc műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Hann Ferenc könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Buhály József (dedikált példány) Buhály József (dedikált példány) Buhály József (dedikált példány) Buhály József (dedikált példány) Buhály József (dedikált példány) Buhály József (dedikált példány)

A borító kopottas.

Az ajánló oldalon Buhály József festőművész névre szóló dedikációja látható.

Állapot:
4.640 ,-Ft
23 pont kapható
Kosárba
konyv