1.035.014

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Kisvasút

Szerző
Fordító
Grafikus

Kiadó: Altberliner Verlag Lucie Groszer
Kiadás helye: Berlin
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 19 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 24 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

"Messze, messze, a nagyvárostól távol, sűrű erdők között volt egy kis falu. A világ alig tudott róla, oly aprócska volt, úgy megbújt a hegykoszorúzta völgy ölén.
A... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

"Messze, messze, a nagyvárostól távol, sűrű erdők között volt egy kis falu. A világ alig tudott róla, oly aprócska volt, úgy megbújt a hegykoszorúzta völgy ölén.
A falucskát Kismezőzugnak nevezték a lakosai. Hogy miért kapta ezt a nevet? Bizonyára azért, mert igazán csendes kis zug volt és mert körülötte az erdők széléig húzódó mezők zöldelltek. A faluból egy kis utacska kanyargott hegyre föl, völgybe le. Ez az utacska kötötte össze Kismezőzugot más falvakkal, városokkal. Csakhogy ritka eseményszámba ment, ha véletlenül egy-egy autó tévedt Kismezőzugra, mert ugyan mit is kereshetett volna ott egy autó?
Nem volt Kismezőzugon semmi nevezetes. Mint mindenütt a világon, itt is reggel kelt a nap; estelente meg, mikor elrejtőzött a hegyek közé, hogy pihenőre térjen, fáradt sugaraival kis arany karikákat festett a folyóra, amely csobogva, csacsogva kígyózott keresztül Kismezőzugon.
Hopp! Majdnem megfeledkeztünk valami nagyon fontos dologról! Hogy miről? Hát a kisvasútról, az apró kis vonatról! Ennek a vonatnak csak két kocsija volt, és a kocsik sem voltak sokkal nagyobbak az apró mozdonynál. A mozdony kocsikat húzva, nagy szuszogás és pöfékelés közepette napjában egyszer felkapaszkodott a hegyeken át a városba; este pedig nagy fáradtan, köhögve gurult vissza Kismezőzugba. Öreg volt már szegény kisvasút, a dombok meg meredekek. Gyakran megtörtént, hogy csak nagy üggyel-bajjal tudott elmozdulni a helyéről, és azt gondolhatta volna az ember, hogy bármely pillanatban visszagurulhat a lejtőn." Vissza

Hans-Dieter Kitzing

Hans-Dieter Kitzing műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Hans-Dieter Kitzing könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv