1.034.209

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hegyek között

Regény

Szerző

Kiadó: Révai Könyvkiadó Nemzeti Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 301 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta a Révai-nyomda, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A BOLGÁR MUNKÁSOSZTÁLYNAK, a bolgár dolgozó nép harcainak története egy a Bolgár Népköztársaság vezetőerejének: a Bolgár Kommunista Pártnak a történetévél. Ezért a bolgár népet mély,... Tovább

Előszó

A BOLGÁR MUNKÁSOSZTÁLYNAK, a bolgár dolgozó nép harcainak története egy a Bolgár Népköztársaság vezetőerejének: a Bolgár Kommunista Pártnak a történetévél. Ezért a bolgár népet mély, elszakíthatatlan gyökerek fűzik Pártjához.
A második világháború folyamán, amikor Borisz cár és monarcho-fasiszta klikkje újólag áruba bocsátotta a bolgár népet és gazdasági kincseit a hitleri Németországnak, az egyedüli erő, amely ellenszegült ennek a politikának, a Bolgár Kommunista Párt volt.
1941 június 22-én, azon a napon, amikor a hitlerfasiszták alattomosan megtámadták a Szovjetuniót, a Bolgár Kommunista Párt Központi Bizottsága a következő felhívással fordult a bolgár néphez:
„A történelem nem ismer rablóbb, imperialistább, ellenforradalmibb háborút, mint amilyent a fasizmus indított a Szovjetunió ellen... A bolgár nép előtt, amely túlnyomó többségében határtalan szeretetet érez a testvéri szovjet nép iránt és hozzákapcsolja a jobb jövő reményeit, az az óriási feladat áll, hogy semmiképpen ne engedje meg földjének és csapatainak felhasználását a német fasizmus rabló céljai érdekében .."
Két napra rá, 1941 június 24-én a Párt hozzálátott a német fasiszták és lakájaik, a bolgár monarcho-fasiszta klikk elleni aktív fegyveres ellenállás előkészítéséhez. Ennek érdekében hívta létre a Párt a Katonai Bizottságot, melynek feladataként tűzte ki a bolgár fegyveres ellenállás megszervezését és irányítását. Vissza

Haralan Ruszev

Haralan Ruszev műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Haralan Ruszev könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv