1.034.830

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A legjobb Vénusz receptek

Szerző
Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Top-Hill Bt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott kemény papírkötés
Oldalszám: 109 oldal
Sorozatcím: Mesterszakácskönyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN: 963-219-237-0
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Nem is oly rég annyira természetes volt, hogy zsírral főzünk, mint manapság az, hogy olajjal. Az billentette át a mérleg nyelvét, hogy táplálkozástudományi szakemberek és orvosok arra az... Tovább

Előszó

Nem is oly rég annyira természetes volt, hogy zsírral főzünk, mint manapság az, hogy olajjal. Az billentette át a mérleg nyelvét, hogy táplálkozástudományi szakemberek és orvosok arra az álláspontra jutottak, ha a telített zsírsavakat nagyobb mennyiségben tartalmazó állati eredetű zsiradékokat telítetlen zsírsavakban gazdag olajjal helyettesítjük, az segíthet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. Szerencsére „olajozottan" ment az átállás, hisz majd minden ételünk elkészíthető zsír helyett olajjal, például nemzeti büszkeségünk a pörkölt vagy az ételeink sűrítéséhez számtalanszor használt rántás is.
Már nagyanyáinknak és anyáinknak is adva volt a lehetőség, hogy egészségesebben süssenek-főzzenek, hisz a Vénusz étolaj ezerkilencszázötvenkettő óta kapható! Igaz, eleinte Venus volt a neve a parafa dugóval lezárt üvegpalacknak, ezután lett Vénus, végezetül a nyolcvanas évektől Vénusz.
Ma pedig már nemcsak különféle kiszerelésben kapható, de többféle ízesítéssel is. A Vénusz étolaj olívaolajjal, a Fokhagymás, a Pikáns, a Kerti zöldfűszeres és a Provanszi változatok sok-sok lehetőséget rejtenek magukban, hogy a kísérletező kedvű fakanálforgatók új ízeket kreálhassanak. Őszintén drukkolok, hogy ezek az olajok megnyerjék mindenki tetszését, hisz születésüknek magam is tevékeny részese voltam. Igaz, mióta azt hallottam, hogy ismerőseim olívaolajjal főzik a paprikás krumplijukat - szerintük így egészségesebb -, kicsit bizonytalan vagyok. Ehhez a fogáshoz ha nem a hagyományos napraforgóolajat akarnám használni, akkor a Pikáns vagy a Fokhagymás ízesítésűt venném elő, az olívaolajasat egyáltalán 'nem. Tehát egyáltalán nem mindegy, miben sütünk, hogy pácolunk és ízesítünk; ezért is született e könyv, hogy egy kis fogódzót nyújtson. Végezetül néhány szó, a könyvben használt rövidítésekről: az mk. mokkáskanalat (kávéskanalat), a kisk. kiskanalat (teáskanalat), az evők. evőkanalat, míg a csok. csokrot, a csom. csomagot jelent. Vissza

Fülszöveg

Rendhagyó kötetet tart a kezében az olvasó, mert
Ez az első Vénusz szakácskönyv! De nem a
Csábító Vénusz szerelmi receptjeiről szól, és nem is
Egy hasonló nevű bolygó lakóinak specialitásairól, hanem
Pont arról a Vénusz olajról, ami
Tulajdonképpen a levestől a süteményig mindenre használatos.
Ezt bizonyítják e könyv receptjei is, melyek közt néhány ismert fogáson
Kívül csak olyan ételleírás van, ami sehol máshol nem olvasható!

Tartalom

HIDEG ELŐÉTELEK, SALÁTÁK
Aioli Vénusz módra 6
Ajvar 6
Bélszín-carpaccio 7
Csirkés Caesar saláta 8
Feta fűszeres olajban 9
Gazdasszony salátája 11
Lazactatár 11
Magyaros káposztasaláta 11
Majonéz Vénusz módra 12
Mediterrán padlizsánsaláta 13
Narancs-carpaccio 14
Olajbogyó-saláta 14
Padlizsánkrém 15
Rizssaláta spanyolosan 17 ]
Salátaöntetek 17
Sárgarépás metélt saláta 17
Sültcukkini-saláta 18
Tatárbifsztek bekeverve 19

FINOM LEVESEK
Citromos bárányleves 20
Csontleves rántott borsóval 21
Egervidéki káposztaleves 23
Kárpáti zöldborsóleves 23
Májgaluskaleves 24
Savanyú leves húsgombócokkal 24
Jáskaleves" 25

HÚSIMÁDÓKNAK
Almás máj 26
Borjúbécsi 26
Cordon rouge 27
Dagadt paprika 29
Édes-savanyú sertés 29
Húsos rántott gomba 30
Karajtekercs 30
Petőfi sertésjava 32
Polpetti 32
Pusztapecsenye 33
Rakott káposzta 34
Svéd húsgombócok 34
Tápióbicskei töltött káposzta 36
Töltött káposzta szabolcsi módra 36

SZÁRNYAS FINOMSÁGOK
Banános töltött rántott csirkemell 40
Brassói csirkemell 38
Brokkolival töltött rántott csirkemell 40
Buflák pecsenye 38
Camembert-rel töltött rántott csirkemell 41
Csilis-paradicsomos csirke 42
Csirkemell íjászmester módra 42
Csirkemell karalábébundában 43
Csirkemell kókuszbundában 45
Csirkenyárs zsályás sárgarépával 44
Diós, szőlős töltött rántott csirkemell 40
Fűszeres, mázas csirkeszárnyak 45
Gombás töltött rántott csirkemell 40
Kentucky sült csirke 47
Kijevi töltött csirkemell 40
Mogyoróbundás csirke 47
Pestóval töltött csirkeszték 48
Provanszi pirított máj 47
Sajtos, almás töltött rántott csirkemell 41
Sonkás csirke 48
Sonkás, sajtos, aszalt szilvás töltött-rántott csirkemell 41
Subás csirke 49
Sült kacsamell vörösboros szilvával 50
Szezámmagos pulykamell 51
Tojással töltött rántott csirkemell 41
Tüzes, tejfölös csirkecsíkok 51
Velős, tojásos rántott csirkemell 41

HAL- ÉS VADÉTELEK
Afrikai harcsa gombabundában 52
Börzsönyi rántott palacsinta 52
Burgonyás, gombás rakott hal 53
Bundás hal 54
Busavagdalt 54
Fish and chips 54
Fogas cordon bleu 56
Fokhagymával kenegetett harcsa 56
Fokhagymás margarinnal töltött haltekercs 57
Füstölt lazacos rizslepénykék 58
Haltepertő 58
Majonézes, olajbogyókrémes sült lazac 59
Mediterrán tonhalas batyu 60
Pelyhes magos halvagdalt 60
Rántott pontyderék 61
Süllő egészben 62

HÚS NÉLKÜL
Babbal töltött paprika 64
Bojtos töltött paprika 64
Csicseriborsó-fasírt 66
Csilis párolt karfiol 66
Fűszeres gombás lecsó 67
Gomba és hagyma kétféleképp sütve 68
Gombaropogós tejszínes gombamártással 69
Hagymás dödölle 70
Harulya 70
Juhtúróval töltött gomba 71
Kelkáposzta-lapcsánka 72
Lilakáposztás „húspogácsa" 72
Rántott sajt és camembert 74
Pesztós spagetti 74
Spárgatempura gyömbérmártással 74
Sült padlizsánpogácsák csípős paradicsommártással 76

SÓS TÉSZTÁK, SZENDVICSEK
Burgonyás rétes „pörköltszafttal" 78
Hetes lángos 79
Huusuur 79
Káposztás bukta 81
Káposztás lángos 81
Kvarglis melegszendvics 82
Magyaros pizza 87
Mexikói pizza 87
Monte Christo-szendvics 82
Mozzarella kenyér közt 83
Nápolyi pizzelle 84
Pásztorsajt 85
Pizzatészta 86
Tenger gyümölcsei pizza 87
Vegetáriánus pizza 87

ÉDESSÉGEK
Alma és banán köntösben 88
Apró krumplislángos 89
Aranygaluska 93
Aszalt szilvával kelt fánk 91
Aszalt szilvás rántott palacsinta 91
Császármorzsa 91
Csokoládéfánk 92
Kapros túrós lepény 93
Kelt tészta 93
Lekváros bukta 93
Szalagos fánk 93
Marcafánk 94
Müzlikeksz 94
Müzlis muffin 95
Nagyi-féle joghurt kocka 96
Négerfánk 96
Olajos kuglóf 97
Olajos piskóta 98
Palóc tökmagos bejgli 98
Puha szilváspite 99
Rántott töltött kiflik 100
Rizzsel töltött rántott őszibarack 100
Strudli 102
Sült túró 103
Sütőtökös, bundás palacsinta 103
Szilvalekváros fánk 104
Tolófánk 105
Zabpelyhes keksz 106

Hargitai György

Hargitai György műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Hargitai György könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A legjobb Vénusz receptek A legjobb Vénusz receptek A legjobb Vénusz receptek
Állapot:
1.640 Ft
1.140 ,-Ft 30
10 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
A legjobb Vénusz receptek A legjobb Vénusz receptek A legjobb Vénusz receptek A legjobb Vénusz receptek
Állapot:
1.640 ,-Ft
15 pont kapható
Kosárba
konyv