1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Helyet! Helyet!

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Metropolis Media Group Kft.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 255 oldal
Sorozatcím: Galaktika Fantasztikus Könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 12 cm
ISBN: 978-963-9828-07-0
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

1959 decemberében az Egyesült Államok elnöke, Dwigth D. Eisenhower azt mondta: "Ez a kormány, amíg én itt vagyok, nem fogalmaz meg semmiféle, a fogamzásgátlás problémájával foglalkozó politikai... Tovább

Előszó

1959 decemberében az Egyesült Államok elnöke, Dwigth D. Eisenhower azt mondta: "Ez a kormány, amíg én itt vagyok, nem fogalmaz meg semmiféle, a fogamzásgátlás problémájával foglalkozó politikai doktrínát a programjában. Nem a mi feladatunk ezzel foglalkozni." Ezt azóta sem tartotta feladatának egyetlen amerikai kormány sem.
1950-ben az Egyesült Államok - amelynek lakói a világ népességének mindössze 9.5 százalékát tették ki - a föld nyersanyagainak ötven százalékát használta fel. Ez az arány egyre növekszik, és ha a jelenlegi tendenciákat vesszük alapul, 15 éven belül már az USA fogyasztja majd el a bolygón egy év alatt kitermelt nyersanyagok 83 százalékát. Ha népessége változatlan mértékben növekszik, a század végére az Egyesült Államoknak a bolygó nyersanyagainak több mint száz százalékára lesz szüksége, hogy fenntarthassa a jelenlegi életszínvonalat. Ez persze matematikailag is lehetetlen, még ha nem is vesszük számításba, hogy a bolygón addigra nagyjából hétmilliárd ember fog élni, akik talán maguknak is szeretnének egy keveset abból a nyersanyagból.
Akkor pedig milyen lesz majd a világ? Vissza

Fülszöveg

Egy párhuzamos univerzum 1999-ének New Yorkjában emberpróbáló az élet a környezetszennyezés és a túlnépesedés miatt. A vizet adagolni kell, és igazi húst csak a leggazdagabbak ehetnek, a többiek egyenízű szójakészítményeken tengődnek.
Három ember sorsa fonódik össze ebben a barátságtalan világban: Andy Rusch rendőrnyomozó, Billy Chung, a tajvani utcakölyök és Shirl, egy milliomos bűnöző kitartott szeretője járják haláltáncuk egyre szűkülő köreit a fojtogató tömegben, és csak remélhetik, hogy megérik a közelgő ezredfordulót.

Harry Harrison európai SF-nagymester világhírű regénye megrázó erejű antiutópia egy olyan lehetséges közelmúltról, amit egyelőre sikerült megúsznunk, de ez nem jelenti azt, hogy a jövőben ne kéne szembenéznünk vele.

Harry Harrison

Harry Harrison műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Harry Harrison könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv