A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Virágzik a csalán

Szerző
Fordító

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 425 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 18 cm x 10 cm
ISBN: 963-07-0759-4

Fülszöveg

Az 1974-ben Nobel-díjjal kitüntetett svéd költő nagyszabású, önéletrajzi ihletésű sorozatának első kötete öttől tizenhét éves koráig követi a szerzőt megszemélyesítő kis Martin életútját.
Apám meghalt, anyám Karlifóniában van - ezzel a mondattal állított be a kis árva Martin, az egyházközség gondjaira bízott falugyereke évről évre változó nevelőszüleihez.
Útja, amely kamaszkorára végül a szegényházba vezetett, ridegséggel, részvétlenséggel, közönnyel volt kikövezve, s az érzékeny gyermek sehol sem kapta meg az olyannyira kívánt szeretetet és gyengédséget.
A rideg és szomorú valóságból csak gazdag fantáziája ragadta ki - de álmodozásaiban mindig ott lappang a félelem, a szorongás. Mint e nemzedék többi autodidakta íróját - Eyvind Johnsont és Jan Fridegardot - Martinsont sem kötötték a kor és a műfaj irodalmi sémái, a harmincas évek prózai avantgardjának teljes kelléktárát felvonultatja. Rövid néhány oldalas epizódokból, tájképekből, portrékból, filozofikus kitérőkből versbe... Tovább

Tartalom

Előjáték7
Martin23
Faluról falura57
A tollenei birtok123
A nordai ház225
Aggok menhelye - kőből321
Jegyzetek411
Utószó417

Harry Martinson

Harry Martinson műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Harry Martinson könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Virágzik a csalán Virágzik a csalán Virágzik a csalán

A védőborító enyhén kopottas, a lapélek kissé foltosak.

Állapot:
390 ,-Ft
6 pont kapható
Kosárba