A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kerámia Symposion

Siklós 1969.

Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Janus Pannonius Múzeum
Kiadás helye: Siklós
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 21 oldal
Sorozatcím: Janus Pannonius Múzeum Művészeti Kiadványai
Kötetszám: 2
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 23 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal gazdagon illusztrált. Angol nyelvű előszóval. További grafikusok a műben. Kiállítási katalógus.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Alig egy-két éve jártak művészeink az ausztriai Gmundenben és a csehszlovákiai Bechyneben nemzetközi keramikus symposionok meghívottaiként. Tapasztalataikkal gazdagabbak lettünk, ott elért... Tovább

Előszó

Alig egy-két éve jártak művészeink az ausztriai Gmundenben és a csehszlovákiai Bechyneben nemzetközi keramikus symposionok meghívottaiként. Tapasztalataikkal gazdagabbak lettünk, ott elért eredményeikre szívesen emlékezünk, újabb alkotásaik közben már velük lelkesedhetünk - és a most kibontakozó siklósi művésztelep lehetőségeitől még invenciózusabb újulást remélünk.
69-ben az első olyan művésztelepi alkotómunkának lehettünk tanúi, amelyik már indulása után, rövid idő alatt szellemében egységes, de mégis sokszínű eredményt hozott. Fiatal művészek készítették elő a leendő nagy munka számára a terepet, mint első fecskék, s ez bizony nem volt könnyű munka. A munkafeltételek legkedvezőbb megteremtésétől az alap- és segédanyagokig, az eszközök, kemencék "bejáratásáig" ezernyi apró teendő, fáradozás töltötte ki az első időket. Emellett a kerámia műfajának azokat a formaadási lehetőségeit kutatták, melyek a kortárs építészet külső és belső tereiben nélkülözhetetlen művészi elemmé válhatnak.
Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv