1.034.801

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Kor 1908/1-8.

Szerző
Szerkesztő
,
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 263 oldal
Sorozatcím: A Kor
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: A címlapok hiánya miatt az egyes lapszámok nem beazonosíthatók. Fekete-fehér képekkel, ábrákkal illusztrált. Hornyánszky Viktor császári és királyi udvari könyvnyomdája nyomása, Budapest. További szerzők a lapokban.
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:

A festőművészet és az állatvilág.

Az állatvilág élete, úgy a valóságban, mint szimbolice, főleg a vallási kultuszban, már évezredek óta annyira egybeforrott az emberi kultúrával,... Tovább

Előszó

Részlet:

A festőművészet és az állatvilág.

Az állatvilág élete, úgy a valóságban, mint szimbolice, főleg a vallási kultuszban, már évezredek óta annyira egybeforrott az emberi kultúrával, hogy attól többé el sem választhatjuk. Jóllehet az állatok valamennyije egykor vad volt, az ember ősrégi idők óta azok legtöbbjét jó bánásmóddal magához szoktatta, megszelidítette; amelyeket pedig megszelídíteni nem tudott, vagy arra nem érdemesített, azokat vadászata kedvteléseként űzte, űzi s hajtja ugyan, de ha kell, oltalomban s okszerű védelemben is részesíti.
A művészet világában Leonardo de Vinci hangoztatta azt elsőbben, hogy a művésznek ismernie és szeretnie kell a nagy természetet. Nem kell szükségképp ezért természetbúvárnak lennie, hogy benne az állatvilág szeretete meglegyen, mégis bizonyos élettani, zoologiai, sőt anatómiai előismeretek nélkül, egyetlen táj illetőleg áltatkép sem fogja alkotóját mesterré avatni. A nagynevű olasz, francia, spanyol, német, de legfőként holland és flamand festők valamennyije az állatok életének alapos ösmerője volt.
A festőművészet a (nálunk is pár évvel ezelőtt még az Andrássy-üti régi Műcsarnokban kiállított) több ezer éves óegyptomi festők műveinek megalkotása óta az állatot, mint az ember kísérőjét, munkatársát, főként pedig, mint kedvtelései objektumát, remek művekben megörökítésre mindig méltónak találta. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A Kor 1908/1-8. A Kor 1908/1-8. A Kor 1908/1-8. A Kor 1908/1-8. A Kor 1908/1-8. A Kor 1908/1-8. A Kor 1908/1-8.
Állapot:
42.000 Ft
21.000 ,-Ft 50
105 pont kapható
Kosárba
konyv