1.034.781

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mondák Móra Ferenc gyűjtéséből (minikönyv)

Szerkesztő
Grafikus
,
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Bársony
Oldalszám: 97 oldal
Sorozatcím: Magyar mondák és népmesék
Kötetszám: 1
Nyelv: Magyar  
Méret: 6 cm x 4 cm
ISBN: 963-01-5750-0
Megjegyzés: Kiadott példányszám: 1000 Könyvtervező: Tóth Attila Nyomda: Készült az 54. sz. Ságvári Endre Nyomdaipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet tanműhelyében a tanulók szakköri munkájaként Bodnár Árpád gyakorlatioktatás-vezető, Tóth Attila, Somogyi László és Kósa Györgyné vezető szakoktatók irányításával. Kereskedelmi forgalomba nem került Fametszetekkel illusztrálva. A könyv pontos mérete: 44 x 61 mm.
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Iskolánk tanulói, tanárai, oktatói hosszú évek gyűjtőmunkájának eredményeképpen arra az elhatározásra jutottak, hogy egy miniatűr könyvsorozatban kiadják a magyar népmesekincs legszebb darabjait.... Tovább

Előszó

Iskolánk tanulói, tanárai, oktatói hosszú évek gyűjtőmunkájának eredményeképpen arra az elhatározásra jutottak, hogy egy miniatűr könyvsorozatban kiadják a magyar népmesekincs legszebb darabjait. Minden kötet egy-egy híres mesegyűjtő nevéhez kötődik, az ő munkájukat szeretnénk bemutatni. A könyvek szerkesztését, kivitelezését szakköri munkában oktatóink, diákjaink végezték. Az első kötet Móra Ferenc gyűjtéséből a legszebb magyar mondákat tartalmazza.
A hun-magyar mondakör népünk őstörténetét beszéli el. Ez a mondakör a valóságot átkölti, felnagyítja és megszépíti. A középkori krónikaírók képzelete a honfoglalás történelmi valóságával összekapcsolja a hun birodalom történetének és bukásának főbb eseményeit.
Móra Ferenc elfogadja a mondaköltő szemléletet és úgy mondja el hazánk őstörténetét, ahogy a kukoricafosztóban a falusiak hallgatják a mesemondót.
A könyvben szereplő ábrákon régi finnugor motívumok stilizált változatai figyelhetők meg, és hogy ezekből hogyan alakultak ki a magyar nép díszítő elemei.
A mondákat a "Betűország virágoskertje" című tankönyvből válogattuk, melyet Móra Ferenc állított össze. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Mondák Móra Ferenc gyűjtéséből (minikönyv) Mondák Móra Ferenc gyűjtéséből (minikönyv) Mondák Móra Ferenc gyűjtéséből (minikönyv) Mondák Móra Ferenc gyűjtéséből (minikönyv)
Állapot:
4.980 ,-Ft
25 pont kapható
Kosárba
konyv