1.034.197

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Történetek Mátyás királyról I-II. (minikönyv)

Szerkesztő

Kiadó: Tótfalusi Kis Miklós Nyomdaipari Műszaki Szakközép- és Szakmunkásképző Iskola Tannyomdája
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Bársony
Oldalszám: 272 oldal
Sorozatcím: Magyar mondák és népmesék
Kötetszám: 5
Nyelv: Magyar  
Méret: 6 cm x 4 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomda: Tótfalusi Kis Miklós Nyomdaipari Műszaki Szakközép- és Szakmunkásképző Iskola Tannyomdája Néhány egyszínű illusztrációval. A könyv pontos mérete: 44 x 62 mm.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Mátyás király... különös, rejtelmes és mégis derűsen és édesen zengő visszhangja van ennek a két szónak a magyar ember lelkivilágában. Mintha még ma is inkább a népmese Hunyadi Mátyása élne... Tovább

Előszó

Mátyás király... különös, rejtelmes és mégis derűsen és édesen zengő visszhangja van ennek a két szónak a magyar ember lelkivilágában. Mintha még ma is inkább a népmese Hunyadi Mátyása élne bennünk, mint a "történelemé". De csak kevesen tudják, hogy a népmese Mátyása - igazi.
Ha az ember olvassa ezeket a rövidebb-hosszabb mondákat, meséket, mindegyre megelevenedni véli a magyar népmese királyát, ahogy hadakozik diadalmasan a fél világgal, könnyedén, természetes pompában, kigúnyolja, megveri, csúffá teszi a császárt, mint Háry János Napóleont, csak hogy valóban megveri, csakugyan megleckézteti, Bosznia déli sarkától Boroszlóig, Bécstől a Fekete-tengerig az ő zászlait lengeti a szél. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Történetek Mátyás királyról I-II. (minikönyv) Történetek Mátyás királyról I-II. (minikönyv) Történetek Mátyás királyról I-II. (minikönyv) Történetek Mátyás királyról I-II. (minikönyv) Történetek Mátyás királyról I-II. (minikönyv) Történetek Mátyás királyról I-II. (minikönyv)
Állapot:
8.900 ,-Ft
134 pont kapható
Kosárba
konyv