1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Uj Idők 1936. (nem teljes évfolyam)

Szépirodalmi, művészeti képes hetilap - XLII. évfolyam 1-40., 42-45., 47-52. szám

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Pro Libertate!
Regény
Irta: Herczeg Ferenc

Verbiás fölött három bujdosó parasztocska ült együtt az erdőben. Ők is Esze Tamás seregéből való emberek, akiket megugrasztott... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Pro Libertate!
Regény
Irta: Herczeg Ferenc

Verbiás fölött három bujdosó parasztocska ült együtt az erdőben. Ők is Esze Tamás seregéből való emberek, akiket megugrasztott Károlyi.
Kiugró sziklalap alatt kuporodnak, mint a varangyok. Két nap óta szakadatlanul szitál az eső, a bujdosók bőrig áztak, de ilyen csekélységet ők fel nem vesznek. Maguk is olyan kő- és mohaszínűek, mint a szikla; a ruhájuk meg csupa össze-visszakötözött ringy-rongy.
Az egyiknek bedagadt a félszeme. Dolhai emlék, egy bükkfától kapta, mikor nekiszaladt az éjjeli zűrzavarban. Habri beszédű legény és sokat jár a szája. A másik sárgaképű, szikár ember, lelógó rőt bajusszal, kiálló nagy ádámcsutkával. A harmadik tisztes arcú, kenetes beszédű öreg, ő ólomfésűt visel a varkócsbafont hajában, szemében azonban a hitvallók komor tüze parázslik. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv