1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Pesti Hirlap Vasárnapja 1932. (nem teljes évfolyam) I-II.

54. évfolyam 2-12., 14-27., 29., 31., 33-37., 39., 40., 42., 45., 46., 48-51. szám

Szerző
,
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 2.091 oldal
Sorozatcím: A Pesti Hirlap Vasárnapja
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nem teljes évfolyam, két kötetben. Fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal. További szerzők a könyvben. Hiány: 1., 13., 28., 30., 32., 38., 41., 43., 44., 47. szám.
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:

Tér és idő végtelen, tehát majdnem felfoghatatlan principiumok, velük szemben az ember kinzó nyugtalanságot érez. Nem tudunk felemelkedni a végtelenség és örökkévalóság fogalmaihoz,... Tovább

Előszó

Részlet:

Tér és idő végtelen, tehát majdnem felfoghatatlan principiumok, velük szemben az ember kinzó nyugtalanságot érez. Nem tudunk felemelkedni a végtelenség és örökkévalóság fogalmaihoz, tehát darabokra törjük és lerángatjuk azokat a magunk véges életének kicsinyes méreteire. Időbeosztásra van szükségünk, hogy az időt, a megfoghatatlant valahogy meg tudjuk ragadni, kezdetekre és korszakokra osztjuk, hogy emlékezetünket vagy képzeletünket rögziteni tudjuk és számolni tudjunk az események egymásutánjával. Óramutatókra van szükségünk, amelyekről az idő folyását leolvassuk, de sem az idő, sem az óramutató nem tudja, hogy mit tettünk vele. Kronológikus sorrendbe szedjük a történeti eseményeket, pedig a világtörténelemben nem történt más, minthogy emberek születtek, szenvedtek és meghaltak. Az emberiség mégis mindig korszakokban gondolkodott s magát a világ teremtését is hozzákötötte valamelyik évszámhoz a maga vallási vagy csillagászati elméletei szerint.
Szükségünk van mérföldkövekre. És szükségünk van arra, hogy időnként e mérföldkövek mellé leheveredjünk s a létért való küzdelem erőfeszitései között egy-egy pillanatra elgondolkodjunk a magunk dolgai felett. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv