1.034.923

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A műveltség útja III.

Szerkesztő

Kiadó: Tolnai Nyomdai Műintézet és Kiadóvállalat R.-T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott kiadói egész vászonkötés
Oldalszám: 318 oldal
Sorozatcím: A műveltség útja
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: A szöveg között 250 fekete-fehér képpel illusztrálva. Nyomatott Tolnai Nyomdai Műintézet és Kiadóvállalat Részvénytársaság mélynyomó-körforgógépein, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a kötetből:

Az ember zsigerei

Ha a nagyító üveg alatt megfigyelünk egy amoebát, azt látjuk, hogy az egész világnak ez a legeslegegyszerűbb élőlénye egyetlenegy sejtből áll ugyan... Tovább

Előszó

Részlet a kötetből:

Az ember zsigerei

Ha a nagyító üveg alatt megfigyelünk egy amoebát, azt látjuk, hogy az egész világnak ez a legeslegegyszerűbb élőlénye egyetlenegy sejtből áll ugyan csupán, de ez az egy sejt mozog, növekszik, szaporodik, ingereket vesz fel, anyagcserét végez, nedvkeringés van benne, egyszóval - él! Él, akárcsak a "teremtés koronája", a bonyolult szervezetű ember. Az már aztán igaz viszont, hogy az ember életfolyamatai némiképpen bonyolultabbak és többfélék, mint az amoebáé, úgyhogy elvégzésükhöz a folyton meg-megújuló sejtek millióira és millióira van szükség. S ezek a sejtek az emberi test fejlődésének folyamán ugyanazt az utat teszik meg, mint maga az ember az emberi társadalom fejlődésének folyamán. A primitív társadalmak emberei valóságos ezermesterek: egyazon személy lakóhelyet készít, ruhát szab, fegyvert és házi eszközöket farag, gyermekeit tanítja, harcol s vadászik és így tovább. Később elválnak egymástól a foglalkozások és éppen ez a differenciáltság (szét különültség) az egyik ismertető része a társadalom fejlett és civilizált voltának. Hasonlóképpen a sejtek is... Vissza

Fülszöveg

A Műveltség Útja sorozatos köteteiben végigvezeti az olvasót az emberi művelődés egész területén. Minden egyes kötet szervesen csatlakozik a megelőzőhöz, úgyhogy aki végigolvassa az egyes tudományokba tartozó cikkeket, megismeri az illető ismeretkör egész tudástartalmát. Emellett azonban minden kötet mégis önálló egész, az egyes cikkek befejezett egészek, egy-egy részletkörét ölelik fel a tudománynak, mintha csak egy kézikönyvnek volnának egyes érdekes fejezetei. Igy fog "A Műveltség Utja" sorozatos köteteiben lassanként teljes áttekintést adni a modern ember minden fontos tudnivalójáról.

Tartalom

Az ember
Az ember zsigerei5
Élet
A természet pilótái20
Egészség
Fertőző betegségek53
Csillagvilág
A csillagászatról és csillagászokról72
A Föld
Harc a tenger kincseiért94
Galapágos, a világ vége114
Geológia és bányászat
A borostyán130
Vegyészet
A bölcsek köve142
A "fekete gyémánt" csodái161
Technológia
A porcellán173
Kereskedelem
A csokoládé193
Növényvilág
A virág szépségei213
Cinteutl ajándékai235
Utazás
A modern expedíció287
Zene
Schubert288
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv