A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Etika

Szerző

Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 127 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-277-370-4
Megjegyzés: Harmadik, átdolgozott kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg


mindenek előtt arra törekedtünk, hogy megmutassuk: az erkölcsös élet nem öncélú, nem az ember kiválóságának, erényeinek a mutogatása, hanem az ember legfőbb törekvésének, a boldogság vágyának a megvalósítását szolgálja. Csak az lehet boldog, aki jót cselekszik, akinek szokásává válik a jó tevése, aki erényes életet él. Ugyanakkor az is fontos, hogy nem leszünk jó emberré csupán a cselekedeteink által. Az emberi tevékenység az, amely által megvalósítjuk önmagunkat; és ha jót tesszük, magunk is jó emberré válunk. Gyakran elfeledkezünk arról, hogy cselekedeteinkkel sokkal kisebb mértékben tudunk befolyást gyakorolni a külvilágra és a környezetünkre, mint önmagunkra. Minden cselekedetünkkel elsősorban önmagunkat alakítjuk: mi válunk jobb emberré, vagy rosszabbá. A boldogság pedig nem egy elérhetetlen álom, hanem a mindennapokban megtapasztalt valóság.
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza

Hársfai Katalin

Hársfai Katalin műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Hársfai Katalin könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv