kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 209 oldal |
| Sorozatcím: | Mestergazda könyvek |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 21 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-356-261-9 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. |
| A zöldség- és fűszernövények táplálkozási jelentősége | 5 |
| A haszonnövények morfológiai jellemzése | 10 |
| Környezeti igények | 15 |
| Fény | 15 |
| Hőmérséklet | 16 |
| Víz | 17 |
| Tápanyag | 18 |
| Talajigény, szántóföldi termőhelyek | 19 |
| Termesztéstechnikai munkák | 23 |
| Trágyázás | 23 |
| Talajművelés | 27 |
| Vetésforgó kicsiben | 30 |
| Öntözés | 32 |
| Öntözési módok a zöldségtermesztésben | 33 |
| Öntözési tervek elemei | 34 |
| Az öntözés időpontja | 34 |
| Öntözővíz mennyisége, öntözési norma | 34 |
| Idénynorma | 35 |
| Öntözési forduló | 35 |
| Öntözési célok a zöldségtermesztésben | 35 |
| Szaporítás | 37 |
| A vetőmag | 38 |
| Vetés | 39 |
| Magvetés módja | 43 |
| Palántanevelés | 44 |
| A palánták ápolási munkái | 49 |
| Termesztőlétesítmények | 50 |
| Gombatermesztő helyiségek | 57 |
| Kisgazdasági gyógynövényszárítók | 58 |
| Zöldségfélék betakarítása | 60 |
| Betakarítás | 60 |
| Szedés, aratás | 60 |
| Az érettség fogalma | 61 |
| A betakarítás idejét meghatározó tényezők | 61 |
| A termés mennyisége, minősége és a betakarítás időpontjának összefüggése | 62 |
| A szedések gyakorisága | 63 |
| Betakarítási módok | 63 |
| A zöldségfélék árukezelése, feldolgozása, tárolása | 64 |
| A termények előkészítése értékesítésre | 64 |
| Előfeldolgozás, lényerés | 66 |
| Egyszerű tartósítási eljárások | 66 |
| Tárolás | 69 |
| A tárolás eredményességét meghatározó tényezők | 70 |
| A termények előkészítése tárolásra | 71 |
| Tárolóhelyek előkészítése és fertőtlenítése | 72 |
| Szállító és csomagoló eszközök előkészítése, csírátlanítása | 73 |
| Tárolási módok | 74 |
| Növényvédelem | 79 |
| Kórokozók | 79 |
| Kártevők | 85 |
| Gyomnövények | 90 |
| Presowing és ppi. kezelésnél kijuttatható hatóanyagok | 92 |
| Preemergens kezelésnél kijuttatható hatóanyagok | 92 |
| Posztemergensen kijuttatható hatóanyagok | 92 |
| A zöldség- és fűszernövények részletes bemutatása | 94 |
| Burgonyafélék | 94 |
| Paradicsom | 94 |
| Étkezési paprika | 98 |
| Fűszerpaprika | 102 |
| Tojásgyümölcs | 105 |
| Korai burgonya | 107 |
| Kubakosok | 110 |
| Görögdinnye | 110 |
| Sárgadinnye | 114 |
| Uborka | 117 |
| Spárgatök | 120 |
| Cukkíni | 121 |
| Csillagtök | 121 |
| Laskatök | 122 |
| Sütőtök | 122 |
| Hüvelyesek | 123 |
| Borsó | 123 |
| Bokorbab | 126 |
| Karósbab | 128 |
| Földimogyoró | 129 |
| Csemegekukorica | 130 |
| Káposztafélék | 132 |
| Fejes káposzta | 132 |
| Kelkáposzta | 135 |
| Karalábé | 138 |
| Karfiol | 139 |
| Brokkoli | 141 |
| Bimbóskel | 142 |
| Kínai kel | 144 |
| Gyökérzöldség-növények | 145 |
| Petrezselyem | 145 |
| Sárgarépa | 147 |
| Pasztinák | 149 |
| Gumós zeller | 150 |
| Retek | 152 |
| Cékla | 153 |
| Feketegyökér | 154 |
| Torma | 156 |
| Hagymafélék | 157 |
| Vöröshagyma | 157 |
| Fokhagyma | 161 |
| Póréhagyma | 161 |
| Metélőhagyma | 162 |
| Téli sarjadékhagyma | 163 |
| Levélzöldségfélék | 164 |
| Fejes saláta | 164 |
| Endíviasaláta | 166 |
| Cikóriasaláta | 167 |
| Spenót | 169 |
| Sóska | 171 |
| Spárga | 172 |
| Termesztett gombák | 178 |
| Fűszer- és gyógynövények | 180 |
| Mák | 183 |
| Macskagyökér | 183 |
| Borsosmenta | 187 |
| Citromfű | 188 |
| Majoránna | 190 |
| Körömvirág | 191 |
| Általános magtermelési ismeretek | 193 |
| A vetőmagtermelés helye a növénytermesztésben | 195 |
| A "Vetőmag-törvény" | 195 |
| A vetőmagtermesztés különleges feladatai | 196 |
| Részletes zöldségmagtermesztés | 197 |
| Irodalom | 207 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.