| Buchta Viktor: A konyhakerti termények gazdasági értékesítése és háziiparszerű feldolgozása - 1922 | |
| Előszó | 3 |
| A zöldségfélék értékesítéséről | 5 |
| Zöldségfélék terméshozama | 7 |
| Értékesítési lehetőségek | 8 |
| Zöldségfélék nyersen való értékesítése | 9 |
| Zöldségfélék fölkszedése | 13 |
| Zöldségfélék osztályozása | 16 |
| Zöldségfélék piaczra való előkészítése | 18 |
| Zöldségfélék csomagolása | 20 |
| Zöldségfélék szállítása | 23 |
| Zöldségfélék nyersen való eltartása | 26 |
| Nyári zöldségfélék eltartása | 27 |
| Vöröshagyma eltartása | 28 |
| Téli zöldségfélék eltartása | 29 |
| Káposztafélék teleltetése | 30 |
| Fejeskáposzta teleltetése | 31 |
| Vöröskáposzta teleltetése | 32 |
| Kelkáposzta teleltetése | 33 |
| Kalarábé teleltetése | 33 |
| Karfiol teleltetése | 34 |
| Bimbóskel teleltetése | 34 |
| Gyökérfélék teleltetése | 35 |
| Sárgarépa (murok) teleltetése | 36 |
| Petrezselyem teleltetése | 39 |
| Paszternák teleltetése | 39 |
| Zeller (gumós) teleltetése | 39 |
| Répafélék teleltetése | 40 |
| Egyéb zöldségfélék teleltetése | 40 |
| Tök teleltetése | 41 |
| Dinnye teleltetése | 41 |
| Párhagyma (póré) teleltetése | 42 |
| paprika teleltetése | 43 |
| Zöldségfélék feldolgozása | 43 |
| Zöldségfélék aszalása | 45 |
| Az aszalásról | 45 |
| Az aszalókról | 46 |
| Az aszalandó zöldségfélék minőségéről | 50 |
| Az aszalandó zöldségfélék előkészítése | 50 |
| Bimbóskel aszalása | 52 |
| Burgonya aszalása | 52 |
| Czéklarépa (vörösrépa) aszalása | 54 |
| Fejeskáposzta aszalása | 54 |
| Gomba aszalása | 55 |
| Kalarábé aszalása | 55 |
| Karfiol aszalása | 56 |
| Kapor aszalása | 56 |
| Kelkáposzta aszalása | 56 |
| Laboda (spenót, paraj) aszalása | 57 |
| Majoranna aszalása | 57 |
| Paprika aszalása | 57 |
| Paradicsom aszalása | 58 |
| Paszternák (pasztinák) aszalása | 58 |
| Párhagyma (póré) aszalása | 58 |
| Petrezselyem aszalása | 58 |
| Petrezselyemzöld (-levél) aszalása | 59 |
| Sárgarépa (karotta) aszalása | 59 |
| Sóska aszalása | 60 |
| Tárkony aszalása | 60 |
| Tök aszalása | 60 |
| Vöröshagyma aszalása | 60 |
| Vöröskáposzta aszalása | 61 |
| Zeller aszalása | 61 |
| Zellerzöld (-levél) aszalása | 61 |
| Zöldbab aszalása | 62 |
| Zöldborsó aszalása | 63 |
| Julienne (Zsülien) leveskeverék. Kevert aszalt zöldség | 64 |
| Az aszalt zöldség eltartása, csomagolása és szállítása | 65 |
| Az aszalt zöldség felhasználása | 67 |
| Zöldségfélék savanyítása | 67 |
| Káposzta savanyítása | 69 |
| Zöldbab sóban | 70 |
| Tök sóban | 71 |
| Ugorka savanyítása | 72 |
| Sós (vizes) ugorka | 72 |
| Zöld paradicsom savanyítása | 72 |
| Ugorkasaláta sóban | 72 |
| Zöldségfélék eczetben eltéve | 73 |
| Eczetes ugorka készítése | 73 |
| Eczetes zöld paradicsom készítése | 74 |
| Eczetes zöld paprika készítése | 74 |
| Eczetes gomba készítése | 74 |
| Kevert zöldség eczetben | 74 |
| Eczetes karfiol készítése | 75 |
| Eczetes hagyma készítése | 75 |
| Gőzben főzött zöldségfélék megőrzése | 76 |
| Párolt zöldségek készítése | 76 |
| Zöldborsó befőzve | 78 |
| Zöldbab befőzve | 79 |
| Spárga befőzve | 79 |
| Befőzött paradicsom | 80 |
| Paradicsom-koczka készítése | 81 |
| Tartalomjegyzék | 82 |
| Berger Károly Lajos: Kereskedelmi növények - 1911 | |
| Az olajmagú növények mívelése | |
| A káposzta és répa-repcze | 5 |
| Az őszi kálposzta-repcze | 6 |
| A tavaszi káéposzta-repcze | 20 |
| Az őszi répa-repcze | 20 |
| A tavaszi répa-repcze | 21 |
| A vad-repcze | 22 |
| A mustár-félék termelése | 23 |
| A gomborka | 27 |
| A mák | 31 |
| A napraforgó | 34 |
| A fonalas-növények termelése | |
| A kender | 37 |
| A len | 45 |
| A csalán | 56 |
| A festő-növények termelése | |
| A pirosító-buzér | 57 |
| A festő-csülleng | 60 |
| A fogas-rezeda | 61 |
| A szeklicze-virág | 61 |
| A festő-zsoltina | 62 |
| A festő-czikszár | 62 |
| A festő-mályva | 62 |
| A katáng (czikória) | 63 |
| A takács-mácsonya | 65 |
| A kanári-polyvacsukk | 66 |
| Az édesgyökér | 67 |
| A dohány | 68 |
| Fűszeres-növények | |
| A kömény | 86 |
| A kapor | 88 |
| Az ánizs | 89 |
| A koriandrum | 90 |
| A jóféle sáfrány | 90 |
| A paprika | 94 |
| A torma | 96 |
| A komló | 98 |
| Függelék | |
| Néhány jelesebb és keresettebb orvosi fűszernövény | |
| A himboj vagy riczinus | 107 |
| A rebarbara-gyökér | 110 |
| Az orvosi fűszer-növények | 110 |
| A földi mandula, vagy mandula-palka | 112 |
| Mika Ottokár: Fontosabb ipar- és kereskedelmi növények | |
| Előszó | 3 |
| Ipari növények | |
| Olajos növények | 6 |
| Káposzta repcze | 7 |
| Tavaszi káposzta repcze | 22 |
| A mák | 23 |
| Napraforgó | 28 |
| A gomborka | 29 |
| A mustár | 33 |
| Fonalas növények | 35 |
| A len | 36 |
| A kender | 50 |
| Kereskedelmi növények | |
| Gyári növény | 60 |
| Festő növények | 75 |
| Függelék | 94 |
| Dr. Nyáry Ferencz: A gazdasági és haszon-növények termelése | |
| Bevezetés | 3 |
| Gazdasági növények | |
| A Gabna-félék | 6 |
| Ipari növények | 31 |
| Takarmánynövények | 49 |
| Kerti növények | 82 |
| Káposztafélék | 87 |
| Gyökeres kerti vetemények | 93 |
| Salátafélék | 99 |
| A hagymák | 107 |
| Spárgafélék | 110 |
| Vegyes konyhai vetemények | 115 |
| Virágkerti növények | |
| Egynyári növények | 120 |
| Kétnyári növények | 122 |
| Évelő virágok | 123 |
| Díszbokrok | 124 |
| Gyümölcsfák és bogyós gyümölcsű cserjék | 126 |
| Erdeifák nevelése | 128 |