A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A bűnről és a bűnhődésről

13 beszélgetés a rács mögött

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Alexandra Könyvkiadó
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 238 oldal
Sorozatcím: Tények és titkok
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-368-108-1
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

Fülszöveg

"1982-ben történt, 20 éves voltam... Én leköptem az egyik úriembert. Így történt... Abban az időben az önkéntes rendőrök képviselték a hatalmat, és amikor én ezt az embert leköptem, azonnal bezárták az étteremajtót, kivonult a rendőrség, és engem elvittek... Első fokon kilenc hónap fogházbüntetésre ítéltek, éppen annyira, amennyit előzetesben leültem. Kezdtem ellenségévé válni a társadalomnak. Tudatosan... mert elkönyveltem magamban, hogy ha egy ilyen dologért engem a társadalom az ellenségének tekint, akkor azzá is válok... És ellenségévé váltam a társadalomnak."

"A hiba az volt, hogy meghalt. Ezt ő rontotta el, nem ájult el. Ha van annyi esze, tudja úgyis, felfogja, hogy mi ketten vagyunk, két fiatal srác, erősebb, mint ő, elájul és kész, akkor nincs semmi."

"Mondtam a csecsennek, hogy van nagyon jó minőségű márka, mondták, nem számít, ha szar minőségű is, csak hozzam. Több százezres tételekben vették át az egészet. Kérdeztem tőlük, hogy mi a francot csináltok ezzel a sok... Tovább

Tartalom

Nagy Tamás /34 éves/9
Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint rongálás miatt a bíróság életfogytig tartó fegyházra ítélte. A szegedi Csillagbörtönből 2010-ben szabadulhat. Egy gyermek édesapja
Kaszás Gábor /47 éves/34
Különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntette és ezzel kapcsolatos más bűncselekmények miatt 1999-ben 3 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől való eltiltásra ítélték. Büntetését, melyből kevesebb, mint egy év van hátra, a baracskai börtönben tölti. A dunaújvárosi önkormányzat volt pénzügyi irodavezetője, 3 gyermek édesapja. Feleségétől börtönbe kerülése után vált el.
V. Erika /39 éves múlt/53
Többszörös visszaeső, rablás bűntette miatt 3 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélték. A könyv megjelenésének idején szabadul a kalocsai büntetés-végrehajtási intézetből. Egy tizenhét éves lánya van, akit egyedül nevelt fel.
S. Aladár /20 éves/68
16 évesen került a tököli fiatalkorúak börtönébe gyilkosságért. 10 évet kapott, melyből az interjú készítésekor már 4 évet letöltött. Kedvezménnyel 2004-ben szabadulhat. Szülei elváltak, édesanyja munkanélküli, édesapja biztonsági őr. Egy testvére van.
Jóni Anikó /41 éves/83
Előre kitervelt emberölés miatt 11 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől való eltiltásra ítélték. 4 éve van Kalocsán, ahonnan kedvezménnyel 2005-ben szabadulhat. 4 gyermek édesanyja. Legnagyobb lányát, akit ugyanebben az ügyben felbújtóként ítéltek el, szintén a kalocsai börtönben őrzik.
R. Elemér /17 éves/104
Fiatalkorúként a tököli börtön lakója. Rablásért 2 év 6 hónapot kapott, kedvezmény esetén 2006-ban szabadulhat. Egy Nógrád megyei kis faluból származik, szülei és 4 testvére várják haza.
Bubala Sándor /25 éves/121
Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, kifosztás és kábítószerrel való visszaélés miatt életfogytig tartó fegyházbüntetést és 10 évi közügyektől való eltiltást szabtak ki rá. Leghamarabb 2012-ben, 35 évesen szabadulhat a szegedi Csillagbörtönből.
H. Katalin /36 éves/132
Rablásban társtettesként, valamint gondatlanaságból elkövetett emberölésért 4 év fegyházbüntetést kapott, amelyet Kalocsán tölt. Jó magaviselet esetén 2002 márciusában szabadulhat. 4 gyermek édesanyja, elvált.
A. Tamás /18 éves/147
A tököli börtön lakója, ahol rablásért ül. Hároméves büntetéséből jövőre szabadul. Nevelői jellemzése szerint a börtön házirendjét igyekszik betartani, a börtönszemélyzettel tisztelettudó.
L. Gabriella /38 éves/161
Gyilkosság miatt 8 évre ítélték, amelyből a hatodikat tölti Kalocsán. Ítélete szerint pszichopatológiás személyiség, de nem kóros elmeállapotú. Prostituáltként többször esett teherbe, gyermeke nincs.
M. Dezső /25 éves/172
Több, folyamatban lévő ügye van, csalásért jogerősen két évet kapott. Gyermeke nincs, Baracskán élettársa látogatja.
Pletenyik Zsolt /31 éves/187
Hatodik éve ül a váci börtönben emberölés és kifosztás bűntette miatt. Mint többszörös visszaeső, 10 éves fegyházbüntetésre ítélték, kedvezménnyel 2006-ban szabadulhat. Úgy érzi, büntetése megérdemelt, de nem azért, amiért elítélték.
Illinger János /27 éves/218
Többszörös visszaeső, két gyilkosságért ítélték el 23 évre. Ebből a szegedi Csillagbörtönben az ötödik évét kezdi. Tizennyolc éves korában kislánya született. Itt senki sem látogatja.

Havas Henrik

Havas Henrik műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Havas Henrik könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A bűnről és a bűnhődésről A bűnről és a bűnhődésről

A lapélek enyhén foltosak.

Állapot:
1.780 ,-Ft
27 pont kapható
Kosárba