1.034.690

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A sztár, a lúzer, és aki az anyját kereste

Molnár Anikó történetei

Szerző
Róla szól
Lektor

Kiadó: Havas Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 301 oldal
Sorozatcím: Havas könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-06-7190-3
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Nyolc-kilenc éves koromban az anyám vödörrel küldött az utcai nyomóskúthoz, és tíz már elmúltam, amikor bevezették a vizet a házba17
Vécénk se volt, csak budi az udvarban. Életem egyik legnagyobb élménye az volt, amikor először engedtem meleg vizet a kádba.
...amikor elolvastam a Postát, rögtön fölhívtam, és mondtam neki, hogy zseniális ez a könyv.21
Egy ültömben elolvastam, és számomra az utolsó három mondat a legfontosabb. Bukowski arra gondolt, hogy ír egy regényt, aztán megírta.
Időnként arról álmodom, hogy megyek az utcán, amely kihalt, aztán bekanyarodok egy sarkon, és szembetalálom magam egy óriási tömeggel. 23
Nem látom az arcokat, csak a tágra nyílt szemeket, és a szemekben a gyűlöletet.
Mióta kijöttem a villából egyre gyakrabban gondolok arra, hogy igazából nem lettem szabad.25
Most természetesen senki sem szabja meg, hogy mit tegyek vagy ne tegyek, nincsenek szabályok, feltételek, jutalmak és büntetések, mégis befészkelte az agyamba magát a gondolat, hogy figyelnek, irányítanak, manipulálnak.
Hogy mekkora a különbség Pomáz és a Rózsadomb között, azt akkor tudtam meg, amikor a Rózsadomb aljában bérelt nekem egy lakást.26
Leheletnyi különbség van a szentendrei hév, és egy Ford Mustang között. Igen, két kulcsot kaptam tőle, egyet a lakáshoz és egyet a 95-ös Ford Mustanghoz.
Sokan kérdezték már, hogy érdemes-e egy mellműtétbe belevágni, és én mindig azt mondom, hogy igen, feltéve, hogy valaki hajlandó a szépségért áldozatot hozni.29
Két fájdalmas hetet kell csak kibírni, ráadásul fájdalomcsillapítókkal.
Beszélgeni keveset beszélgettünk, és egy idő után már nem is csókolóztunk.33
Benyitott, ledobta a ruháját, zuhanyozott, egy kicsit szopatott, aztán négykézlábra állított, és úgy megkefélt, hogy negyed óra múlva már nem is emlékeztem rá. Aztán megint zuhanyozott, felöltözött és elment. Javára írom, hogy sohasem kellett pénzt kérnem, megbízhatóan és diszkréten adta a kezembe a havi kétszázezret.
George azt mondta, hogy éppen ilyen típusú lányra van szüksége, menjek vele Amerikába.35
A taxiban a kezembe számolt háromezer dollárt, és azt mondta, hogy ezért nem kér semmit, csak annyit, hogy intézzem a vízumomat. Másnap reggel, amikor felébredtem, megszámoltam a pénzt, ami tíz évvel ezelőtt, akkori árfolyamon, majdnem egymilliót ért.
A levelek szerint, én keféltem mindenkivel, boldoggal, boldogtalannal, és azért fogom megnyerni a játékot, mert én egy szemétláda kurva vagyok.37
Anyámnak erről az volt a véleménye, hogyha föladnánk eg hirdetést, hogy ötvenmillió forintért jöjjön ide az, aki engedi magát megkefélni, akkor a kapunktól Pécsig kígyózna a sor.
Az anyám mesélte, hogy még egészen kicsi voltam, amikor egyszer az apám hazalátogatott, és aztán, amikor megint elment, két napig dadogtam.39
Azt se tudom, mit jelent az a szó, hogy apa.
Mondta anyám, hogy zongorázni nem mehetek, mert nincs rá pénz.40
Ezért íratott be hegedű szakra, amit kurvára utáltam. A hegedű mellett választhattam volna a furulyát is, mert erre a két dologra volt anyámnak pénze.
Tanévkezdéskor még az orvosi egyetem lebegett a szemem előtt, aztán minden összeomlott.42
A tanárok töbsége terrorizált minket, óra előtt az egész osztály gyomorgörccsel várta a pszichopata, szemétláda tanárnőt. Ráadásul, akkor én már magas, vékony, szép lány voltam, és mai fejjel már értem, miért pikkeltek rám az idős tanárnők. Hiába tanultam orrba-szájba, jó osztályzatot én nem kaphattam.
Az első, normális, rendes szex Andrással volt, aki egy jó pár centivel alacsonyabb volt nálam.44
Abban az időben vékony voltam, csinos, jó csaj, ő pedig imádta, hogy magas vagyok, imádta a vékony lábamat, imádta, hogy tűsarkúban járok-kelek éjjel-nappal, pedig amikor tűsarkú volt rajtam, akkor az András egy fejjel kisebb volt nlam.
Egyszer késett a menstruációm három napot.46
Gyógyszert szedtem, de mégis késett. Úgy tizennyolc éves lehettem akkor. Mondtam a Zolinak, hogy szerintem terhes vagyok. Mind a ketten boldogok voltunk. Fantasztikus érzés volt, pedig baromira megijedtem, hogy ilyen fiatalon gyerekem lesz.
Egyszer bejött a főnöknek egy barátja, ő huszonhét éves volt, én meg húsz. 48
Tehát ott állt előttem egy két méter magas isten! Egy olyan alakú pasi, akitől a nők lefordulnak a székről, Iszonyatosan jó pali volt! Hullámos, nyakig érő haj, rekedt hang, fantasztikus test, helyes arc, sőt, hat nyelven beszélt. Ráadásul gazdag is, több étterme volt.
Járt hozzánk például egy fickó, én magamban csak gyilkosnak hívtam.56
Rendszeres vendég volt, ő volt az, aki negyven fekvőtámaszt csináltatott az összes pincérrel, ha petrezselymet raktak a levesébe, meg akkor is negyven fekvőtámaszt, ha nem raktak. A hülyegyerekek meg nyomták a fekvőtámaszokat, mert be voltak szarva. Ez a fickó kiszúrt magának.
Tulajdonképpen azt beszéltük meg, hogy valamelyik nap, amikor vége a forgatásnak, valamikor éjjel majd rám csörög, és majd érte megyek.59
Ezt már megszoktam, mert megfogadtam a barátnőim tanácsát, miszerint Anikó, add lejjebb az igényeidet, úgyhogy mostanában én járkálok a pasikért, mert egyiknek sincs autója. Szóval, úgy voltam vele, hogy bassza kutya, nem te vagy az első, akiért el kell mennem. Jó, akkor majd elmegyek érted, semmi gond. Megállás nélkül ment az SMS-ezés, gyakorlatilag már majdhogynem feleségül is vett.
Fényes nappal sétáltunk a parton, amikor szembe jött velünk egy magyar család.64
A családfő a sportoló kezébe nyomta a fényképezőgépét, és megkérte, hogy fotózzon le engem vele. Az én drágám feje vörös lett, és azt mondta, hogy szó se lehet arról, hogy minket ő lefényképezzen. Nevetséges és kellemetlen volt a szituáció, mert mégiscsak egy világbajnokkezébe nyomták a fényképezőgépet, hogy fotózzon le egy ismeretlen magyart azzal a lánnyal, aki egy valóság show-n kívül az égvilágon semmit se tett le az asztalra.
Amikor Albert mellett szürcsölgettem a koktélokat, már akkor gondoltam arra, hogy ha nem muszáj, nem megyek ki pisilni, mert ezek a csajok engem megtépnek.73
A Limuzinban Albert fogta a kezem, miközben a sofőr - persze angolul - az útirány iránt érdeklődött. Elég röhejes volt bediktálni, hogy Pomáz, ilyen-olyan street. Aztán az volt még felemelő, amikor a Limuzin elé kanyarodott egy rendőrautó, villogó lámpákkal.
Ötször egymás után elmondtam, hogy "nice to meet you", aztán visszamentem a barátnőimhez.79
Kérdezi az egyik, "Te, hol voltál?" Mondtam, annál az öt vén kéjenc faszkalapnál, akiknek a fotós mutatott be. Azt mondja "Baszd meg! Hát a Stallone az egyik!" Mondom "Ne basszál ki velem! Kicsoda?" Visszafordultam, és akkor láttam, hogy középen áll a Stallone, valóban ő volt.
Mi vagyunk azok, akikkel a valódi művészek nem hajlandók az újságban egy oldalon szerepelni, mi vagyunk azok, akikkel bizonyos távolságot tartanak normális emberek, nehogy együtt fényképezzenek le minket.88
Megértem a valódi sztárokat, a művészeket, de azért jó volna, ha nem felejtenék el, hogy a mienké a pünkösdi királyság, nekik viszont hosszú éveken át, akár halálukig tart az elismerés.
Volt akkoriban egy barátnőm, aki énekesnőnek tanult.102
Javában ment a forgatás, amikor feljött a tévé által bérelt lakásba, és azt mondta, nagyon komolyan akar velem beszélni. Elmondta, hogy a másik Nagy Ő megkereste őt, a nyakába borulva zokogott és könyörgött, hogy beszéljen belem, merthogy ő ebbe bele fog halni, hogyha én nem békülök ki vele. Azt mondta a barátnőm, hogy ő nagyon sok mindent látott már az életben, nagyon sok pasija volt, de ő ilyen szerelmes férfit még életében nem látott. Elmesélte, hogyan zokogott neki ez a férfi, és arra kért, legalább egyszer beszéljek vele, tegyek már meg ennyit, mert ez a pasi tönkre fog menni.
Lehet, hogy szégyellni kellene magam... de nem szégyellem magam.126
Nem, nem! Nem szégyenkezem, mert választanom kellett, ezért mind a két fiút közelebb engedtem magamhoz, mint ahogy illett volna... ez is egy nagy faszság, mert akkor már hónapok óta össze voltunk zárva. Nem feküdtem le mind a kettővel, de az egyikkel igen, a másikkal pedig csókolóztam.
Megnyugtatom az összes irigyemet, hogy gyakorlatilag nincs különbség egy egészséges fehér farok, és egy egészséges néger farok között.135
Láttam én már fehérben az övénél nagyobbat. Dühítő, hogy éppen egy teljesen átlagos, normális, egészséges, kemény farok miatt ért engem rengeteg támadás, pusztán csak azért, mert egy fekete srácé. Igazából nem volna szabad csodálkoznom, mert a sok baszatlan picsa nyilván irigy erre.
Maga az aktfotózás azzal kezdődik, hogy megérkezel a stúdióba, és rögtön tök pucérra kell vetkőznöd, hogy a fotókon ne lehessen látni a bugyi, a melltartó, meg egyáltalán a ruházat benyomódásait a bőrön. 164
Gyakorlatilag tök meztelenül, egy köntösben sminkelnek, csinálják a hajadat. Közben beállítják a fényeket, tologatják a díszleteket, egészen addig, amíg a hölgyecske kiglancolva, egy szál tűsarkúban be nem tipeg a stúdióba.
Na, a vadnőnek is tetszik a vadférfi, és onnantól kezdve beindul a totál erotika.168
Elkezdjük egymást olajozni, rólam lekerül a melltartó, sőt az utolsó két percben a bugyi is. Végignyaljuk egymás testét, az erogén zónák persze nem jönnek szóba.
Az egész a bugyi pénzre, meg a kamupiára ment ki, és amikor láttuk, hogy a lányok kezdenek átszállingózni a szomszédos helyiségekbe, akkor már világos volt, hogy a legálisan behirdetett erotika kiállítás, az valójában egy illegális kupleráj.173
Mi, a fellépők, illetve a műsorunk ahhoz kellett, hogy legalizálják a rendezvényt, erre használták az alsó szintet, a felső szinten pedig igen intenzívem folyt a kurválkodás, az itatás és a konzumálás.
Lehet hőbörögni, hogy kit érdekel az Anikó mellműtétje, de azért a tény az, hogy két és félmillióan nézték végig a Fókuszban. Isten bizony nem értem az embereket!181
Nem arról volt szó, hogy az Anikó mellműtétje, hanem egy mellműtét, ami így és így zajlik. Hát, nem érdekes végignézni azt, amiről csak hallottunk? Szerintem egy mellműtétnél tök mindegy, ki kapja az implantátumot, Anikó vagy Gipsz Janka, ha a nézőt tényleg a plasztikai sebészet érdekli.
Azt mondtam magamban, mennyire szimpatikus fiú, kis aranyos, szerény, csöndes, kedves sportoló.186
Meg hogy Jézusmária, milyen magas, meg mennyire szőke! Addig úgy voltam az élsportolókkal, hogy mind szemétláda geci, nagyképű fasz, erre itt ül mellettem egy volt válogatott futballista, aki olyan szeretettel beszélt a családjáról, az anyukájáról, hogy majdnem együtt sírtunk.
Meglátta az összepakolt cuccaimat és azt mondta, hogy ...aha... tehát összepakoltál.196
Aha! Te ezt, hogy képzeled? Elkezdte fölborogatni a zacskókat, összevissza dobálni kezdte a cuccaimat, és őrjöngve azt hajtogatta, hogy én mi a faszt képzelek. Na, akkor én összeomlottam. Térdre rogytam előtte, zokogva könyörögtem, hogy engedjen el, hagyjuk ezt az egészet. Próbáltam egy hullarészeg embert meggyőzni az igazamról.
Azon kívül, hogy vártam, semmi más dolgom nem volt, legfeljebb a barátnőimmel beszélgettem két-három órákat.218
Ja! Onnantól kezdve nem fürödtem. Abban az értelemben nem fürödtem, hogy nem vettem ülőfürdőt a kádban, mégpedig azért nem, mert van egy 150 literes villanybojlerem, ami csak éjjel fűt fel. Úgy gondolkodtam, hogyha én napközben kifürdöm a vizet, és ne adj' isten éppen jelentkezik a drága "vőlegényem", akkor nehogy már az legyen, hogy nem tudunk együtt fürdeni, mert kifürödtem a vizet. Tehát onnantól kezdve, hogy ő kitette a lábát az ajtómon, naponta olyan három perc alatt oldottam meg a zuhanyozásaimat, hajmosással együtt, hogy minél kevesebb vizet használjak el, hogy minden estére legyen meleg víz a kádba.
Azt nem mondom, hogy nagy reményeket fűztem hozzá, de megcsillant a reménysugár, ha már az én ágyamba akar feküdni, akkor valami terve biztos, hogy van.230
Volt. Terve az volt Aludni akart, így is történt. Adtam neki egy pólót lefekvés előtt. Kérdeztem, ez jó lesz? Föltartottam a pólót, amit még anno Cannes-ban vettem egy butikban. A póló hátulján volt egy kb. harminc centis női figura, ami erőteljesen felmutatja a középső ujját, hogy baszd meg.
Rögtön bementem a szerkesztőmhöz, magunkra zártam az ajtót, mire a szerkesztőmből - aki egy negyvenes nő volt - kitört a röhögés, és azt mondta, hogy te hülye vagy?257
Ennek ikszlába van, ez egy pocakos, csúnya ember! Én mondtam, hogy nem, ez az ember gyönyörű... és a hangja! És hagyjál engem, ne próbálj meggyőzni. Úristen! Ez a férfi, ez igen!
Úgy terveztem, hogy a vasárnap majd azzal telik, hogy szépen összerámolók, kicsit feltakarítgatok, rendet teszek.269
Lereszelem a sajtot, megveszem a tejfölt, aztán valamikor késő délután, kora este megérkezik, folytatjuk a beszélgetést, megesszük a sajtos tésztát, megnézünk egy jó filmet, aztán folytatjuk a búcsúcsóktól. Tehát így terveztem el a vasárnapomat. Ebből annyi valósult meg, hogy délelőtt telefonáltam, pakolgattam, játszottam a kutyákkal, és persze a zsebemben volt a telefon. Délután három körül kezdtem vakarni a fülemet.
Azt mondta a srác, mivel nős pasiról van szó, borzasztó diszkréten kell történnie.274
Ha akarom, én választhatom ki a helyet, megtörténhet a dolog akármelyik hotelben vagy panzióban. Mondtam neki, hogy ezek szerint bemegyek egy panzióba, elhaladok a recepciós előtt, aki pontosan tudja, hogy engem mondjuk a kétszáztizenhetes szobában vár egy pali. Utána egy óra múlva majd kisétálok, mint akit jól megkeféltek, és azt mondom a recepciósnak, viszontlátásra.
A Fészekben elég sok barátom volt, és nem tagadom, hogy voltak futó kalandjaim is. 280
Tényleg nem sok, talán kettő az, amire visszaemlékszem. Mind a ketten zenészek voltak. A kapcsolat ezzel a két emberrel kimerült egy-két találkozásban, tényleg semmi másról nem szólt a dolog, mint arról, hogy én el voltam ájulva a közeledésüktől, attól, hogy egyáltalán szóba álltak velem. Szóba se jöhetett, hogy szorosabb kapcsolatra törekedjek bármelyikükkel is. Átjöttek hozzám, szex, aztán mentek próbálni, intézték a dolgokukat.
Elkezdett győzködni, hogy ő már sok lányt utaztatott, és higgyem el, nagyon sokan úgy jöttek vissza, hogy még csak meg se lettek kefélve.286
Szerinte ezek a lányok fülig érő szájjal, nagy élményekkel, sok pénzzel a zsebükben, és keféletlenül jönnek haza. Vannak persze, akik nem ússzák meg, de azért kerestek egy milliót egy hét alatt.
Aztán megjelent a herceg, egy tizennyolc éves, infantilis, rondácska fiú személyében. Kapásból eldöntöttem, kerülni fogom, amennyire csak lehet, a lányok többsége viszont, mint a legyek tapadtak rá.292
Ő fapofával konstatálta mindezt. Mint utólag megtudtam, heti turnusokban szállítják neki a lányokat. Mivel nem mi voltunk az elsők az életében, se neki, se az embereinek nem volt olyan nagy újdonság, hogy itt van egy rakás bombázó Európából.
H. H.: Kinek mesélte el eddig ezt a történetet?301
M. A. Az anyámon kívül, senkinek. Nem vagyok rá büszke, hogy bevállaltam, mert ez a dolog elsülhetett volna rosszabbul is. Így tíz év után viszont azt mondom, egyáltalán nem bántam meg, mert soha a büdös életben nem láttam volna olyan csodát, mint amit ott láttam.

Havas Henrik

Havas Henrik műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Havas Henrik könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv