1.035.061

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gábor Dénes-díjasok az innováció élvonalában I.

Szerkesztő

Kiadó: Novofer Alapítvány
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 116 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Novofer Alapítvány az 1989. évi megalapítása óta foglalkozik a műszaki-szellemi élet sikeres szereplőinek fokozott erkölcsi elismertetésével. Az e célból létrehozott és Gábor Dénesről elnevezett... Tovább

Előszó

A Novofer Alapítvány az 1989. évi megalapítása óta foglalkozik a műszaki-szellemi élet sikeres szereplőinek fokozott erkölcsi elismertetésével. Az e célból létrehozott és Gábor Dénesről elnevezett díjat 2002 végéig 92 alkotó, kutató, oktató, fejlesztő szakember vehette át. A 35 év alatti fiatal kutatók elismerésére a három évente meghirdetett Nemzetközi Gábor Dénes-díj szolgál, melyet eddig három magyar, két amerikai és egy osztrák állampolgárságú tudós nyert el.
A díj története lassan 15 éves. Ilyen távlatból érdemes visszatekinteni és összegyűjteni a tapasztalatokat, megvizsgálva azt is, hogy e "civil elismerésben" részesült szakemberek milyen eredményeket értek el azóta. Tanulságos lehet annak ismerete is, hogy ezen eredmények milyen mértékben hasznosultak és hogyan fejlődtek tovább. Egyben hasznosnak ítéljük, ha időről-időre hírt adunk a társadalomnak tudományos értékeinkről, az innovatív megújulás főszereplőiről.
E kérdésekre - reményeink szerint hagyományteremtő módon - egy kiadvány megjelentetésével kívántunk választ adni. Erőfeszítésünk első gyümölcsét "Gábor Dénes-díjasok az innováció élvonalában" címmel illettük, amelyben azonban először nem törekedtünk teljességre. Bízunk abba, hogy kezdeményezésünk kedvező fogadtatásra talál, s a nem túl távoli jövőben folytathatjuk kitüntetettjeink bemutatását. Vissza

Tartalom

Bevezető4
Szerkesztői előszó6
Informatika, távközlés, elektronika9
Kovács Kálmán miniszter üdvözlő szavai10
Díjazottak12
Életminőség47
Vizi E. Szilveszter elnök üdvözlő szavai48
Díjazottak50
Gazdaság, ipar, mezőgazdaság75
Bendzsel Miklós elnök üdvözlő szavai76
Díjazottak78
Gábor Dénes-díjasok 1989-2002114
Támogatók115
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv