| Kiadó: | Officina Nova Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 63 oldal |
| Sorozatcím: | Nova szakácskönyvek |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 28 cm x 21 cm |
| ISBN: | 963-8185-89-9 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
| Bevezető | 6 |
| A befőzés legfontosabb szakaszai | 8 |
| Május-június | 10 |
| Spárga sós lében | 12 |
| Bodzaszörp | 13 |
| Fűszeres rebarbaradzsem | 13 |
| Rebarbaravelő cukorbetegeknek | 13 |
| Egresdzsem | 13 |
| Egressajt | 14 |
| Rostos eperszörp | 14 |
| Nyers eperdzsem | 14 |
| Citromos eper cukorban | 15 |
| Konyakos eper nyersen | 15 |
| Eperdzsem | 16 |
| Vörösboros málnaszörp | 16 |
| Egyszerű málnaszörp | 16 |
| Tutti-frutti likőr | 16 |
| Málnazselé | 17 |
| Július-augusztus | 18 |
| Ecetes cseresznye Frank módra | 20 |
| Cseresznyebefőtt cukorbetegeknek | 21 |
| Meggybefőtt diétázóknak | 21 |
| Szódavizes meggy | 21 |
| Mustáros meggy | 21 |
| Meggyivólé cukor nélkül | 22 |
| Konyakos meggy | 22 |
| Magozott rumos meggy | 23 |
| Rumosmeggy-dzsem | 23 |
| Vörösboros meggy | 23 |
| Ribiszkeszörp | 23 |
| Savanyú ribiszke | 24 |
| Ribiszkekocsonya nyersen | 24 |
| Kajszibarackdzsem | 25 |
| Sárgabarackdzsem cukor nélkül | 25 |
| Sárgabarackbefőtt cukor és lé nélkül | 26 |
| Baracklikőr | 26 |
| Őszibarackbefőtt | 27 |
| Cukrozott őszibarack | 28 |
| Őszibarackdzsem | 28 |
| Savanyú őszibarack | 28 |
| Rostos őszibarack-ivólé | 28 |
| Rumos sárgadinnye | 29 |
| Ecetes sárgadinnye | 29 |
| Cukrozott zöld dió | 30 |
| Zölddió-befőtt | 30 |
| Mézes diópálinka | 31 |
| Zöld mandula cukorban | 31 |
| Töklekvár | 31 |
| Ananászos töklekvár | 32 |
| Tormás-kapros patisszon | 33 |
| Patisszoncsalamádé | 33 |
| Tárkonyos gyöngyhagyma | 34 |
| Apró csemegeuborka | 34 |
| Nyers ringló | 35 |
| Uborkasaláta | 35 |
| Kovászos uborka szőlővel | 36 |
| Zöldbab pikáns lében | 36 |
| Pácolt fokhagyma | 37 |
| Savanyú görögdinnye | 38 |
| Cukrozott görögdinnyehéj | 38 |
| Narancsos karottadzsem | 39 |
| Szeptember-október | 40 |
| Szegfűkörte cukorban | 42 |
| Muskotályos körtelekvár | 42 |
| Paradicsom-ivólé | 42 |
| Nyers paradicsom egészben | 42 |
| Paradicsomdzsem | 43 |
| Ketchup | 44 |
| Lecsó | 44 |
| Csípős lecsópüré | 45 |
| Paradicsompaprika ecetben | 45 |
| Marinált paradicsompaprika | 45 |
| Paradicsomos ételízesítő | 45 |
| Szerb ételízesítő (ajvar) | 45 |
| Tölteni való zöldpaprika | 46 |
| Káposztával töltött paradicsompaprika | 46 |
| Rumos szilva befőtt | 46 |
| Fahéjas nyers szilva | 47 |
| Ecetes szilva | 47 |
| Szilvalekvár | 47 |
| Csalamádé | 48 |
| Vegyes gyümölcsíz | 49 |
| Gyümölcsleves | 49 |
| Süteménytöltelék almából | 49 |
| Mustos almabefőtt | 49 |
| Boros-ecetes alma | 49 |
| Szőlő cukorban | 50 |
| Szőlőbefőtt | 50 |
| Szőlőlekvár | 51 |
| Édes must konzerválva | 51 |
| Kukoricasaláta | 51 |
| Főtt zöldparadicsomsaláta | 52 |
| Karfiol ecetben | 52 |
| Kapros gombasaláta | 52 |
| Cukrozott gyümölcs | 53 |
| November-december | 54 |
| Mézes mandula | 56 |
| Birsalmabefőtt | 57 |
| Birsalmasajt | 58 |
| Narancshéjbefőtt | 58 |
| Narancshéjszörp | 58 |
| Narancsdzsem | 59 |
| Angol narancslikőr | 59 |
| Citromdzsem | 60 |
| Mandarinlekvár | 60 |
| Déligyümölcs-saláta | 60 |
| Nyers csipkebogyólekvár | 60 |
| Naspolyalekvár | 60 |
| Gesztenyebefőtt | 61 |
| Céklasaláta | 61 |
| A könyv tartalma A-tól Z-ig | 62 |
| Miből mit készíthetünk? | 62 |
| Befőttek | 63 |
| Cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak | 63 |
| Csemegék | 63 |
| Dzsemek, lekvárok | 63 |
| Ételízesítők | 63 |
| Italok | 63 |
| Savanyúságok és zöldségek | 63 |
| Süteménytöltelékek | 63 |