| Kiadó: | Kossuth Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 215 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 13 cm |
| ISBN: | 963-093-784-0 |
| Bevezető | 5 |
| Előkészületek a befőzéshez | 7 |
| Befőttek | 11 |
| Főzés nélkül | 11 |
| Befőttek szirup nélkül | 14 |
| Befőttek szirupban | 16 |
| Befőttek cukor nélkül | 23 |
| Gyümölcsízek, lekvárok | 24 |
| Dzsemek | 30 |
| Zselék, kocsonyák, sajtok | 34 |
| Marmaládé | 36 |
| Serbet | 36 |
| Gyümölcslevek | 38 |
| Gyümölcsszörpök | 39 |
| Gyümölcsborok | 46 |
| Gyógyborok | 52 |
| Gyümölcspálinka és likőrök | 56 |
| Gyümölcsecetek | 62 |
| Savanyúságok | 67 |
| Zöldségfélék és főzelékkonzervek | 84 |
| Mártások, ízesítők | 94 |
| Ivólevek házilag | 97 |
| Üvegbe gyűjtött napsugár | 97 |
| A rostos ivólé tartósítása hőkezeléssel | 100 |
| Cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak | 101 |
| Rostos ivólé tartósítása gyorsfagyasztással | 102 |
| Rostos ivólé friss fogyasztásra | 104 |
| Mit, miből, hogyan? | 105 |
| Néhány szó a fagyasztásról | 135 |
| A jó pap is holtig tanul | 137 |
| Gyorsfagyasztás és tárolás | 147 |
| A gyorsfagyasztott készételek felengedése | 166 |
| Táblázatok | 172 |
| Aszalás | 179 |
| Mivel aszaljunk? | 179 |
| Gyümölcsaszalás | 181 |
| Kandírozás | 190 |
| Cukrozott gyümölcsök | 192 |
| Szárítás | 201 |
| Zöldségszárítás | 201 |
| Fűszernövények szárítása | 207 |
| Mit szárítsunk? | 209 |