1.034.865

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Házi befőzés tartósítószer nélkül

Receptek, melyek hozzásegítik Önt, hogy egészségesen éljen, bőségesen fogyasszon tartósítószer nélküli gyümölcsöt, zöldséget az év minden napján/Cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak, diétázóknak is ajánlott

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor

Kiadó: Golden Book Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott kemény kötés
Oldalszám: 98 oldal
Sorozatcím: Diétás szakácskönyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 20 cm
ISBN: 963-823-245-5
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Ajánlás7
Előszó8
Köszönetnyilvánítás9
Fontos tudnivalók az élelmiszerek tárolásáról10
Mi okozza az élelmiszerek romlását?10
Romlást okozó fizikai folyamatok10
Romlást okozó kémiai folyamatok10
Mikrobiológiai romlás11
A tárolás módjai12
Tárolás nyersen12
Az élelmiszerek tartósítása14
Tartósítás a nagyüzemben14
Rövid történeti áttekintés14
A nagyüzemi tartósítás lényege15
Tartósítószerek és hatásaik15
Élelmiszer-színezékek és hatásaik18
Antioxidánsok és antioxidáns szinergisták19
Állományjavítók és módosítók19
Aromaanyagok19
Édesítőszerek19
Tartósítószerek nélküli befőzés20
Mi a natúr konzerv?20
A natúr konzerv készítésének lépései20
Az üvegek áztatása, mosása és csírátlanítása21
A termés szedése, válogatása, mosása, hámozása és darabolása22
A felöntőlé elkészítése vagy a "készre főzés"22
A konzervek csírátlanítása23
Natúr gyümölcsbefőttek készítése25
Gyümölcs- és zöldséglevek készítése26
Dzsemek, diabetikus befőttek készítése27
Diabetikus befőttek készítése27
Receptek28
Zöldségek házi eltevése tavasztól őszig28
Savanyúságok házi eltevése tavasztól őszig39
Befőttek és dzsemek, ízek házi eltevése tavasztól őszig44
Függelék68
Tartósítószerek68
Élelmiszer-színezékek68
Antioxidánsok és antioxidáns szinergisták70
Édesítőszerek73
Élelmiszeripari adalékanyagok azonosítása az EG-szám alapján74
A zöldség- és főzelékfélék összetétele és energiatartalma79
A zöldség- és főzelékfélék vitamintartalma84
A zöldségfélék és gyümölcsök ásványianyag-tartalma86
A hazai forgalomban kapható ásványvizek összetétele91
A hazai gyógyvizek legfőbb jellemzői92
Állati eredetű élelmianyagok koleszterintartalma93
Növényi eredetű élelmianyagok szterintartalma93
Élelmirost-tartalom94
Oxálsavtartalom95
Irodalom96
Receptmutató97

Katona Zsuzsa

Katona Zsuzsa műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Katona Zsuzsa könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv