| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 93 oldal |
| Sorozatcím: | A gazdaasszony fortélyai |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | 963-234-496-0 |
| Megjegyzés: | Dr. Erdélyi Lajosné szerző által dedikált példány. Fekete-fehér ábrákat tartalmaz. |
| Bevezető | 5 |
| Tartósítás és romlás | 6 |
| A tartósításhoz szükséges eszközök, felszerelések, segédanyagok | 10 |
| Eszközök, felszerelések | 10 |
| Segédanyagok | 15 |
| Gyümölcskészítmények | 23 |
| Befőttek | 23 |
| Birsbefőtt | 24 |
| Cseresznyebefőtt | 24 |
| Kajszibefőtt | 25 |
| Körtebefőtt | 26 |
| Meggybefőtt | 27 |
| Őszibarackbefőtt | 28 |
| Szilvabefőtt | 29 |
| Szőlőbefőtt | 29 |
| Vegyes gyümölcsbefőtt | 30 |
| Zölddió-befőtt | 30 |
| Dzsemek (darabos gyümölcsízek) | 31 |
| Almadzsem | 32 |
| Kajszidzsem | 32 |
| Őszibarackdzsem | 33 |
| Szamócadzsem | 34 |
| Szilvareszter | 35 |
| Gyümölcsízek, lekvárok | 35 |
| Kajsziíz | 36 |
| Kajsziíz gyors eljárással | 37 |
| Szilvalekvár | 37 |
| Gyümölcskocsonyák, -sajtok | 37 |
| Almakocsonya | 37 |
| Birssajt I. | 38 |
| Birssajt II. | 39 |
| Ribiszkekocsonya | 39 |
| Gyümölcsök tartósítása ételekhez, süteményekhez | 40 |
| Alma réteshez | 40 |
| Cseresznye, meggy saját levében | 41 |
| Meggy nyersen eltéve | 41 |
| Szilva nyersen eltéve | 42 |
| Gyümölcslevek | 42 |
| Természetes tisztaságú gyümölcslevek | 43 |
| Rostos gyümölcslevek | 49 |
| Rostos lé paradicsomból | 49 |
| Gyümölcsszörpök | 50 |
| Feketeribiszke-szörp | 51 |
| Málnaszörp | 51 |
| Meggyszörp | 52 |
| Szamócaszörp | 52 |
| Narancsízű szörp | 52 |
| Zöldségkészítmények | 53 |
| Fűszeres paradicsom (ketchup) | 54 |
| Leveszöldség sóban eltéve | 54 |
| Zöldbab | 55 |
| Zöldborsó | 55 |
| Savanyúságok | 57 |
| Csemegeuborka | 57 |
| Kovászos uborka | 59 |
| Paradicsom alakú paprika | 60 |
| Vörös káposztával töltött paprika | 61 |
| Savanyított káposzta | 62 |
| Savanyított fejes káposzta | 64 |
| Szárított, aszalt termékek | 66 |
| Aszalt gyümölcsök | 69 |
| Szárított zöldségek | 70 |
| A szárított és aszalt készítmények felhasználása | 71 |
| A tartósított termékek tárolása | 72 |
| Fagyasztott termékek | 74 |
| Előkészítés fagyasztásra | 75 |
| Gyümölcsök fagyasztása | 76 |
| Zöldségfélék fagyasztása | 79 |
| Egyéb termékek fagyasztása | 82 |
| A fagyasztott termékek tárolása | 86 |
| A fagyasztott termékek felengedtetése | 89 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.