1.114.980

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig
Ginop popup ablak bezárása

Háztartási tanácsadó

Budapest
Kiadó: Magyar Nők Lapja Kiadása
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 256 oldal
Sorozatcím: A Magyar Nők Lapja Könyvtára
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 14 cm x 11 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta a Hungária Nyomda R. T. Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Igazán jól főzni csak az tud, aki szeretettel főz. Az ételeket főzés közben ápolni és gondozni kell. Ismerni kell az egyes fűszerek szerepét és a különböző anyagok célszerű felhasználását. Minden... Tovább

Előszó

Igazán jól főzni csak az tud, aki szeretettel főz. Az ételeket főzés közben ápolni és gondozni kell. Ismerni kell az egyes fűszerek szerepét és a különböző anyagok célszerű felhasználását. Minden étel készítésének van valami kis titka, amitől az ételek, tésztafélék, konzervek jobb ízűek és szebbek lesznek. Ezeket az apró, egyszerű kis titkokat gyüjtöttem össze ebben a könyvben, melyeket egyrészt saját tapasztalataim alapján ismertem meg, másrészt a híres szakácsok receptjeinek tanulmányozása és kipróbálása által tudtam meg. Ez nem receptkönyv, hanem kis útmutató azok számára, akiket érdekel a kulináris művészet. Leírtam néhány olyan receptet, melynek készítése általában nehéz vagy ismeretlen, ezekről bátran állíthatom, hogy általam többszörösen kipróbált és bevált receptek. E kis könyv elején a bevásárlással, a takarítással és a vendéglátással is foglalkozom és örömömre szolgálna, ha apró tanácsaimmal segítségére lehetnék asszonytársaimnak. Vissza

Tartalom

Előszó5
Bevásárlás7
Takarítás12
Takarítási tanácsok16
Edények tisztítása22
Mosás-vasalás25
A cipők helyes kezelése30
Kesztyűk tisztítása32
Molytalanítás34
Asztalterítés37
A vendégek asztalnál való elhelyezése40
Felszolgálás42
Vendégeink kényelmét szolgáló tanácsok44
Az étrend összeállítása46
Ünnepi alkalmi ebédek és vacsorák étrendje48
Tálalás56
Délutáni uzsonna vendégség64
Vacsora utáni vendégség66
Buffet69
Hors-Doeuvres - Vegyes ízelítők72
Sandwich - Rakott kenyérszelet75
Levesekről77
Levesbetétekről82
Előételekről84
Halakról90
Húsok96
Hasznos tudnivalók a husokról113
Főzelékekről, körítésekről122
Mártásokról125
Salátákról130
Sütés135
Befőzésről173
Kávé, tea és a csokoládé főzéséről222
Anyagbeosztás226
Vegyes tanácsok230
Receptek236
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem