kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség Leánycsoportja-Kossuth Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 160 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 22 cm x 16 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
| Bevezetés | 3 |
| A háztartás ellátásának néhány elméleti tudnivalója | 5 |
| Táplálkozásélettani alapismeretek | 5 |
| Fontos tápanyagokat tartalmazó élelmezési anyagaink csoportosítása | 8 |
| Egymással helyettesítő élelmezési anyagaink | 10 |
| Az élelmezési anyagok beszerzéséről | 12 |
| Az étrend összeállításának szabályai | 14 |
| Étkezésünk szakaszos beosztása | 18 |
| Terítés, tálalás, ünnepi asztalterítés | 19 |
| Rendkívüli étkezések | 23 |
| Betegélelmezés | 24 |
| Pépes (hasé-püré) étrend | 28 |
| Lázas beteg étrendje | 31 |
| Állapotos nő és gyermekágyas anya étrendje | 31 |
| Gyomorbetegek diétája | 33 |
| Hasmenéses és székszorulásos beteg étrendje | 36 |
| A háziasszony időbeosztása | 38 |
| Ruhagondozás | 40 |
| Nagymosás | 45 |
| A lakás gondozása | 48 |
| Háztartási könyvvezetés | 52 |
| Ételkészítési eljárások | 55 |
| Anyagkiszabás | 131 |
| Tartósítási eljárások | 138 |
| Uborka, káposzta, zöldpaprika, gomba, vegyes saláta eltevése | 140 |
| Tartósítás cukorban, ecetben és sóban | 143 |
| Ízek, lekvárok | 148 |
| Gyümölcsborok | 152 |
| Tartósítás alkoholban | 153 |
| Kandírozott (cukrozott) gyümölcs | 153 |
| Gyümölcskocsonyák, szörpök | 155 |
| Aszalt szilva (prunella) | 156 |
| Tárgymutató | 157 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.