kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 144 oldal |
| Sorozatcím: | Házunk táján |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-234-038-8 |
| Kertészkedés a ház körül | 5 |
| A kertészeti termények eltartása és feldolgozása | 6 |
| A zöldségfélék feldolgozása | 10 |
| A káposztafélékből készült ételek | 11 |
| Bimbóskel | 11 |
| Brokkoli | 12 |
| Káposzta | 13 |
| Karfiol | 16 |
| Karalábé | 17 |
| Kelkáposzta | 18 |
| Kínai kel | 21 |
| Leveles kel | 22 |
| A tökfélékből készült ételek | 23 |
| Cukkini (törpetök v. olasztök) | 24 |
| Patisszon (csillagtök) | 25 |
| Spárgatök | 26 |
| Laskatök (istengyalulta tök) | 27 |
| Kokocella | 27 |
| Uborka | 27 |
| Sütőtök | 29 |
| Görögdinnye | 29 |
| Sárgadinnye | 30 |
| Levélzöldségekből készült ételek | 31 |
| Articsóka | 32 |
| Cikória | 33 |
| Endivia | 34 |
| Fejes saláta | 35 |
| Kötözősaláta | 36 |
| Madársaláta | 37 |
| Mángold | 37 |
| Pitypang | 37 |
| Portuálka | 38 |
| Rebarbara | 38 |
| Spenót | 39 |
| Sóska | 41 |
| Tépősaláta | 42 |
| A gyökérzöldség-félékből készült ételek | 42 |
| Cékla | 43 |
| Feketegyökér | 43 |
| Gumóskömény | 44 |
| Pasztinák | 45 |
| Petrezselyem | 45 |
| Retek | 45 |
| Sárgarépa | 46 |
| Zeller | 47 |
| Hagymafélékből készült ételek | 49 |
| Fokhagyma | 50 |
| Gyöngyhagyma | 50 |
| Vöröshagyma | 51 |
| Metélőhagyma (snidling) | 52 |
| Póréhagyma | 52 |
| Téli sarjadékhagyma | 53 |
| Hüvelyesekből készült ételek | 54 |
| Bab | 54 |
| Borsó | 57 |
| Lencse | 59 |
| Lóbab | 59 |
| Csicseriborsó | 60 |
| Burgonyafélékből készült ételek | 60 |
| Burgonya | 60 |
| Zöldpaprika | 66 |
| Paradicsom | 67 |
| Tojásgyümölcs | 69 |
| Kukoricából készült ételek | 71 |
| Kukorica | 71 |
| Spárgából készült ételek | 73 |
| A gyümölcsök feldolgozása | 75 |
| Az almetermésűek felhasználása | 75 |
| Alma | 75 |
| Körte | 80 |
| Birs | 82 |
| A csonthéjasok felhasználása | 83 |
| Cseresznye | 84 |
| Meggy | 85 |
| Szilva | 87 |
| Kajszi | 89 |
| Őszibarack | 92 |
| A bogyós gyümölcsűek felhasználása | 94 |
| Málna | 95 |
| Szamóca | 97 |
| Ribiszke | 100 |
| Feketeribiszke | 101 |
| Köszméte | 102 |
| A héjas termésűek felhasználása | 104 |
| Dió | 104 |
| Mandula | 105 |
| Mogyoró | 106 |
| Gesztenye | 108 |
| Füge | 108 |
| A szőlő feldolgozása | 109 |
| Szőlő | 110 |
| Bor | 112 |
| A ház körül begyűjtött növények | 112 |
| Áfonya (fekete áfonya) | 113 |
| Akácvirág | 113 |
| Berkenye (házi berkenye) | 114 |
| Bodza (fekete bodza) | 114 |
| Csipkebogyó (Vadrózsa) | 116 |
| Erdei szamóca | 117 |
| Erdei szeder | 117 |
| Eperfagyümölcs | 118 |
| Galagonya | 119 |
| Hársvirág | 119 |
| Kökény | 120 |
| Som | 120 |
| Vadalma | 121 |
| Vadkörte | 122 |
| A kisállatok feldolgozása | 123 |
| Tyúk | 124 |
| Csirke | 126 |
| Kacsa | 131 |
| Liba | 132 |
| Pulyka | 133 |
| Gyöngytyúk | 136 |
| Galamb | 137 |
| Törpetyúk | 137 |
| Házinyúl | 138 |