1.034.668

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hősök voltak... I.

Szerző

Kiadó: Ifjúsági Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 305 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Útmutató a "Hősök voltak" című könyv olvasásának megszervezéséhez című melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A tengerész, ha gőzöse viharba kerül és hullámok zúdulnak a dióhéjként táncoló hajóra, izmait megfeszítve szembeszáll az elemek tomboló dühével. S ha a hullámok átcsapnak a fedélzeten, és a... Tovább

Előszó

A tengerész, ha gőzöse viharba kerül és hullámok zúdulnak a dióhéjként táncoló hajóra, izmait megfeszítve szembeszáll az elemek tomboló dühével. S ha a hullámok átcsapnak a fedélzeten, és a tengervíz már-már a mélybe húzza a viaskodó hajót, a tengerész palackba zárja üzenetét, hogy utolsó szava eljusson a távoli, napsütötte partokra, ahová úgy vágyódott megérkezni a zavargó, sötétlő óceánról.
Ebben a könyvben a történelem viharával dacoló hősök, a magyar kommunista mozgalom harcaiban formálódott hősök életük, gondolataik, tetteik örökké élő, messzehangzó szavával üzennek, s az üzenet néked szól napfényes új korszak lakója: mai ifjúság.
S nem is csupán üzenet ez a könyv, nem is egyszerű krónikája a múltbatűnt időknek. Bár azóta hosszú esztendők peregtek le, e könyv lapjain ott lüktet a te életed is, mai ifjúság, mai olvasó.
Mert vajon mit éreznél, ha robogó autó elől rántana el valaki, de úgy, hogy helyetted az ő vére hull, mit éreznél, ha fuldokolva segítségért kiáltanál s megmentődet sodorná el az örvény, mit éreznél, ha ők üzennének, akik érted adták életüket? Hálát? Szeretetet? Torkotszorongató megrendülést? Vajon kifejezik-e ezek a szavak az ilyen érzelmek mélységeit?
E hősök, akik életművükkel szólnak hozzád - éretted, sorsodért, jövendődért váltak hősökké, mártírokká. Sohasem láthatták, csak megálmodhatták, hogy a maga gyárában dolgozik majd a munkás, hogy termelőszövetkezetek ezer holdjain hasítja majd a földet a traktor ekéje, hogy kultúrházak, tágas otthonok tárják szélesre kapuikat a tanulók előtt. Vissza

Tartalom

Előszó 5
Aranyossi Magda: A jövő embere 9
Dobozy Imre: A vásárhelyi per 29
Kelen Jolán: »A föld mégis forog« 51
Lányi Márton: »Ifjú szívekben élek!...« 69
T. Szerémi Borbála: A forradalom katonája 85
Hegedüs Géza: A hadvezér 109
Földes Péter: Miskolc a miénk! 145
Molnár Zoltán: Az »Öreg« 171
Réti Ervin: Mindent megér az, hogy egy szép napon szabadok leszünk 195
Kovai Lőrinc: A nagy tüntetés 217
Balázs Anna: Utolsó leheletig 243
Mesterházi Lajos: A haza 259
Hámori Ottó: A vasbeton szobor 287

Témakörök

Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv