1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kumol/Fenol/Aceton

Aromás származékok I.

Szerkesztő
Lektor

Kiadó: NIM Műszaki Dokumentációs és Fordító Iroda
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 85 oldal
Sorozatcím: Vegyipari technológiák gazdasági szakemberek számára
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Megjelentek 500 példányban. Fekete-fehér ábrákkal. A Vegyipari Gazdasági Tájékoztató különszámai. Eredeti papírmappában.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

KUMOL
1. Általános ismertetés 5
2. A kumol felhasználási területei 5
3. A kumolgyártás nyersanyagai 7
4. A kumol gyártására alkalmas eljárások 8
4.1. Foszforsavas katalizis 9
4.2. Kénsavas katalizis 11
4.3 Aluminium-kloridos katalizis 12
5. A kumolgyártás anyag- és energiafajlagosai 14
6. A kumolkapacitások és a kumoltermelés alakulása 14
7. A kumol árának alakulása 17
IRODALOM 19

FENOL
1. Általános ismertetés 5
2. A fenol felhasználási területeinek alakulása 6
3. A fenol gyártására alkalmas eljárások 8
3.1 Benzol-szulfosavas-nátrium alkálikus ömlesztése 10
3.2 Klór-benzol alkálikus hidrolizise 14
3.3 Klór-benzol katalitikus hidrolizise 16
3.4 Kumol-peroxid savas hidrolizise 19
3.5 Benzoesav oxidativ dekarboxilezése 22
3.6 Ciklohexán oxidációja 24
3.7 Benzol direkt oxidációja 27
4. A fenolgyártási eljárások főbb nyersanyagai 27
5. A fenolüzemek beruházási és gyártási költségei a különböző eljárások szerint 29
5.1 Beruházási költségek 29
5.2 Gyártási költségek 30
6. A fenolgyártási eljárásokban keletkező melléktermékek 32
7. A fenol tárolása és szállítása 33
8. A fenol termelésének alakulása 34
9. A fenol árának alakulása 37
IRODALOM 39

ACETON
1. Általános ismertetés 5
2. Az aceton felhasználási területei 6
3. Az aceton gyártására alkalmas eljárások 9
3.1 Izo-propilalkohol dehidrogénezése 10
3.2 Kumol (izo-propil-benzol) oxidációja 13
3.3 Ecetsav termikus bontása 14
3.4 Propilén közvetlen oxidációja 14
3.5 Az acetonkapacitások, ill. a termelés megoszlása a gyártó eljárások szerint 17
4. Az acetongyártás nyersanyagai 19
5. A gyártási eljárások anyag- és energiafajlagosai 21
6. Az aceton tárolása és szállítása 22
7. Az aceton termelésének és fogyasztásainak alakulása 24
8. Az aceton árának alakulása 23
IRODALOM 27
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv