1.035.017

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Egy életmű áttöri a határokat

Ein Werk überwindet Grenzen - Kiállítás a Somogyi Könyvtárban Szeged, 1987. aug. 24-szept. 18. és a Kossuth Klubban Budapest, 1987. okt. 7-okt. 16./Ausstellung in der Somogyi-Bibliothek Szeged, 24. Aug.-18. Sept. 1987 und im Kossuht Klub Budapest, 7. Okt.-16. Okt. 1987

Szerző

Kiadó: Kölni Városi Könyvtár-JATE
Kiadás helye: Köln-Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 64 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Német  
Méret: 21 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Heinrich Böll regényei és elbeszélései a Hitler-rezsim összeomlása után, a hivatalos diplomáciát jóval megelőzve teremtettek kapcsolatot Európa népei között, megértést keltve a német emberek sorsa... Tovább

Előszó

Heinrich Böll regényei és elbeszélései a Hitler-rezsim összeomlása után, a hivatalos diplomáciát jóval megelőzve teremtettek kapcsolatot Európa népei között, megértést keltve a német emberek sorsa iránt.
Megszülettek azok az írások, amelyek bepillantást nyújtottak a németek második világháború utáni életébe, amelyek megmutatták, hogyan viselték bűnük terhét. Böll a "kisemberekről" írt. A gyengékről, akik gyűlölték az életük rendjét felforgató háborút, s a városok romjai közt egy új élet kialakításába kezdtek.
Könyvei már az ötvenes években sokmillió olvasóra találtak a szomszédos országokban. A háború sok szenvedést okozott, és az emberek tudni akarták, mi lesz Németországgal, és mi várható a németektől. Böll életműve segített megtalálni a választ ezekre a kérdésekre, segített ledönteni a bizalmatlanság és félelem falát, amelyet a nemzetiszocialista rezsim épített fel. Így tört át egy író, Heinrich Böll látszólag áttörhetetlen határokat.
De nemcsak íróként, hanem - 1985-ben bekövetkezett haláláig - honfitársként is fontos volt ő nekünk. A békét szeretők, az üldözöttek - határainkon innen és túl - benne találtak szószólóra. Ezért volt "nehéz ember", s ezért volt ellensége is bőviben, ám nélküle demokratikus rendünk most bizonyára kevésbé lenne szilárd.
Különösen szoros volt Böll kapcsolata Magyarországgal. Országaink kibékülése sokat jelentett neki. Igen jól ismerte a kortárs magyar irodalmat, és - különösen kritikák írásával - segítette terjesztését a Szövetségi Köztársaságban.
Bizonyára nagy örömet okozott volna neki, hogy ez a kiállítás, amely első ízben tavaly Moszkvában volt látható, most Magyarországon is megtekinthetővé válhat.
Heinrich Böll Köln városától díszpolgári címet és irodalmi díjat kapott. Ezért számomra külön öröm, hogy élete és életműve Magyarországon bemutatásra kerül.
Norbert Burger
Köln főpolgármestere Vissza

Heinrich Böll

Heinrich Böll műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Heinrich Böll könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Egy életmű áttöri a határokat Egy életmű áttöri a határokat
Állapot:
840 Ft
420 ,-Ft 50
2 pont kapható
Kosárba
konyv