| Kiadó: | Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Félvászon |
| Oldalszám: | 205 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 21 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal, illusztrációkkal. |
| Előszó | 3 |
| Bevezetés | 5 |
| A gyermek fejlődése | 7 |
| Fontosabb tápanyagok szerepe a gyermek táplálásában | 10 |
| Kalórikus tápanyagok | 13 |
| Építő tápanyagok | 16 |
| Védő tápanyagok | 19 |
| A táplálkozás és az emésztés | 22 |
| Emésztőszervek | 26 |
| A kisgyermek tápanyagszükséglete | 38 |
| A helyes étrendtervezés | 41 |
| A gyermekkonyha | 51 |
| Félkész-gyártmányok feldolgozása a napközi konyhán | 61 |
| A napközi-konyhájának tisztántartása | 63 |
| A napközi-konyhán dolgozók hygiénéje | 64 |
| A napközi-konyha dolgozóinak szaktudása | 66 |
| Az ételek elkészítése és tálalása | 67 |
| Tartósított élelmiszerek felhasználása | 77 |
| Gyanús és romlott élelmiszerek felismerése | 81 |
| Tejneműek | 83 |
| Zsírok és olajok | 85 |
| Húsfélék | 85 |
| Lisztek és őrlemények | 86 |
| Tojás | 87 |
| Savanyított készítmények | 88 |
| Receptek | 89 |
| Levesek | 89 |
| Húsételek | 114 |
| Főzelékek | 146 |
| Őrlemény- és színesfőzelék-körítések | 165 |
| Saláták | 170 |
| Feltétek | 175 |
| Tojásételek | 178 |
| Krémek | 181 |
| Tejes ételek | 192 |