| Köszönetnyílvánítás | 13 |
| Előszó | 14 |
| Bevezetés | 15 |
| Az alapok | 17 |
| Táplálkozás - a nagy téma | 18 |
| Fogalommagyarázat | 19 |
| Mi az energia? - Mi a szerv-energia? | 19 |
| Az energiák leírása (Az akupunktúrás meridiánok) | 20 |
| Belső óránk: a szerv-óra | 20 |
| Az öt elem kerék és testünk jó klímája | 22 |
| Az agy egységesítése | 24 |
| Miért fontos az agyféltekék egységesítése? | 25 |
| A bal és a jobb agyfélteke | 26 |
| A szív egységesítése | 27 |
| A szív energetikai szempontból | 28 |
| Az allergia | 29 |
| Hogyan jön létre az allergia? | 29 |
| A funkcionális területeket érintő allergiák egész évben elkísérnek | 31 |
| Vita a táplálkozásról | 32 |
| Táplálékunk összetétele | 32 |
| Vita a táplálkozásról az allergia szemszögéből | 32 |
| Az allergiás szereti allergénjét! | 33 |
| Mire jó a kineziológiai táplálkozás? | 34 |
| Rejtett allergiák | 36 |
| Mindenkinek van gyengéje | 36 |
| Saját felelősségünk .- egy fontos pont | 36 |
| Két fontos elv a rejtett allergia megelőzésére | 37 |
| A nyers ételek szerelmesei | 38 |
| Egy előadás élménye: táplálkozás és allergiák | 38 |
| További vizsgálódások | 40 |
| Szervek és érzelmek | 40 |
| Függőségek | 40 |
| Gyógyszerek | 42 |
| Szabadság és függőség | 42 |
| A mellékvesék | 43 |
| A gerincvelő folyadék | 45 |
| Az állkapocs izület | 46 |
| A táplálék hatása testünkre | 48 |
| Az evés energiát használ fel | 48 |
| Az úgynevezett "üres kalóriák" | 48 |
| A számlát később nyújtják be | 48 |
| Az evés és az energia | 49 |
| Éberség a munkahelyen | 50 |
| Ellenőrizze magát! | 50 |
| A cukor | 50 |
| A cukorpótlók | 51 |
| A méz a cukor alternatívája? | 52 |
| A gyümölcsben lévő cukor | 53 |
| Rejtett cukor | 53 |
| A cukor csökkentése nem segít | 54 |
| A homeopátiás hatás | 54 |
| A cukor hatása szerveinkre és a szervek energiájára | 55 |
| Hogyan érjük el stressz nélkül a nulla-megoldást? | 56 |
| A cukor és fogszuvasodás | 57 |
| Tanulmány a fegyencekről és a cukorról az USA-ban | 57 |
| Összefoglalás | 57 |
| A leggyakoribb élelmiszerek leírása | 59 |
| A só | 59 |
| A bors | 60 |
| Egy hétköznapi zöldség - a burgonya | 60 |
| A gabonák | 61 |
| A kenyér | 61 |
| A müzli | 62 |
| A tojás | 62 |
| A zsírok és olajok | 63 |
| A hús | 63 |
| Fagyasztott és konzerv zöldségek | 63 |
| A legjobb: a víz | 64 |
| A tea | 64 |
| A gyógyteák | 68 |
| A kávé | 69 |
| Az alkohol | 69 |
| A bor | 70 |
| A sör | 71 |
| A röviditalok | 72 |
| A whisky | 72 |
| Az egészséges táplálkozás alapszabályai | 74 |
| A legtöbb allergiát kiváltó élelmiszerek | 75 |
| A paradicsom | 75 |
| Paradicsom-történetek | 75 |
| A paprika | 77 |
| A földieper | 78 |
| A kiwi | 78 |
| A tej | 79 |
| A joghurt | 80 |
| A sajt | 81 |
| Hogy néz ki mindez a gyakorlatban? | 82 |
| Étkezési terv | 82 |
| A reggeli | 83 |
| A második reggeli | 85 |
| Az ebéd | 86 |
| Vacsora 16 és 18 óra között | 86 |
| A nyugalom pillanata - az asztali ima | 86 |
| Vizsgálódások, amelyeket komolyan kell vennünk | 88 |
| A közvetlen és közvetett élelmiszer-megbetegedések | 88 |
| Az öndiagnózis első lépése | 88 |
| A fogyás | 89 |
| Hízás | 90 |
| A kalóriák | 90 |
| Az evés és a nyári szabadság | 90 |
| Az "üresek" filozófiája | 91 |
| A kilencvenes évek mottója | 93 |
| A gyakorlatok | 95 |
| Hogyan érhetjük el a fiziológiai folyamatok egyensúlyát? | 97 |
| Testmozgás | 97 |
| A cselekvés a jelszó | 97 |
| A lélegzés központosítása: az arany twist | 98 |
| Étkezés előtt: a víziló | 100 |
| Étkezés után: a csípő nyolcas | 102 |
| Ha nem jó a közérzetünk | 104 |
| Gyomorrontás: mudra egyensúly | 105 |
| Az ideges evés: mudra egyensúly | 106 |
| Még egy szó a mudrákról | 107 |
| A receptek | 109 |
| Receptek | 111 |
| Kezdjük helyesen a napot - a reggeli | 112 |
| Az ebéd | 117 |
| Étkezés 16 óra után - a vacsora | 135 |
| Különleges alkalmakra: sütemények és édességek | 160 |
| Zárszó | 166 |
| Függelék | 167 |
| Mi a kineziológia? | 169 |
| Mi a Touch for Health? | 170 |
| Mi az Edu-kinesztetika (E-K)? | 171 |
| Hogyan lehet kineziológiát tanulni? | 172 |