1.034.804

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Költő vagy mérnök?

A világ dolgainak geometrikus letapogatása/Csörgő Attila - Arkhimédészi pont - 2009. október 30. - 2010. január 24./10-14, 15-18 éves korosztálynak

Szerző
Lektor
Kapcsolódó személy

Kiadó: Ludwig Múzeum
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 16 oldal
Sorozatcím: Lumú füzetek
Kötetszám: 5
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kivágható geometriai formákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Költő vagy mérnök? - A világ dolgainak geometrikus letapogatása
Csörgő Attila munkáiban a művészet és a tudomány határterületeit kutatja. Mérnöki szerkezetei, optikai gépezetei egyaránt árulkodnak... Tovább

Előszó

Költő vagy mérnök? - A világ dolgainak geometrikus letapogatása
Csörgő Attila munkáiban a művészet és a tudomány határterületeit kutatja. Mérnöki szerkezetei, optikai gépezetei egyaránt árulkodnak játékos, humoros és filozofikus gondolkodásmódjáról. A kiállítás térképzetei zavarba ejtik az embert: hogy is van ez? Csörgő Attila - Arkhimédészi pont című kiállításhoz kapcsolódó foglalkozás célja megmutatni, hogy egészen más nézőpontból is rácsodálkozhatunk a mindennapokból ismert jelenségekre. Az új Lumú füzet 5 kiadvánnyal pedig mindenki hazavihet emlékbe egy darabot Csörgő Attila műalkotásainak alapjaiból.
Pedagógiai ajánló:
A kiállítás a rajz és vizuális kultúra, média tantárgyak mellett jól alkalmazható a matematika, a geometria és a fizika tanításában. Vissza

Fülszöveg

Néhány sor Csörgő Attiláról
Csörgő Atilla művészetében minden mozog, él és működik. Azt is gondolhatnánk, hogy nem is ember, hanem egy játékos kedvű manó alkotta meg ezeket a műveket. De ez mind semmi, Csörgő olyan "alapanyagot" kelt életre a műtermében, illetve a kiállítótermekben, amely a legtöbb néző, de még egy komoly diák számára is elvont és rejtélyes, akár a fizika, a geometria és az optika törvényszerűségei.
De művészetében nem csak a tüneményes változások, a titokzatos metamorfózisok érdekesek, hanem a jelenségeket létrehozó szerkezete is. csörgő szerkezetei nem számítógépekkel vezérelt, high-tech berendezések, hanem bájos és esendő masinák. Nagyjából olyanok, mint mi, emberek.
Csörgő Attila 1965-ben Budapesten született. Elvégezte a budapesti és az amszterdami képzőművészeti főiskolát. Elnyerte a Derkovits-ösztöndíjat (1994-97), megkapta a Smohay- (1998), a Munkácsy- (2001) és a Nam June Paik-díjat (2008). Részt vett a Velencei (1999), valamint a Sydney Biennálén (2008).
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv