1.034.830

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A képzőművészetek fejlődése/A görög szobrászat

Szerző
Fordító

Kiadó: Franklin-Társulat Magyar Irod. Intézet és Könyvnyomda
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 196 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 15 cm x 11 cm
ISBN:
Megjegyzés: Két kötet egy könyvben. Nyomtatta a Franklin-Társulat nyomdája. A görög szobrászat című kötet 1904-ben jelent meg.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
A képzőművészet fejlődésében bizonyos törvényességet követ, mely az emberi szellem fejlődésének megfelelőleg igen hasonló a különböző nemzeteknél és különböző korszakokban. E... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
A képzőművészet fejlődésében bizonyos törvényességet követ, mely az emberi szellem fejlődésének megfelelőleg igen hasonló a különböző nemzeteknél és különböző korszakokban. E törvényesség magyarázatát a többi művészetek rokon fejlődése is segíti, s azért ez is, legalább általánosságában, bevonandó az előbbinek tárgyalásába.
I.
A képzőművészet gyakorlata kezdetét veszi a jelen, jelképen és jelvényen, innen halad a typikainak felfogására; az antik világban a mythosra, a keresztyénben a parabolára és typologiára. további fejlődésében mindinkább közeledik a természethez, midőn az egyéni alak és cselekvény képzéséhez jut, s itt legmagasabb polczán a történelmi előadást tűzi ki czéljául.
A művészet hanyatlása korában az allegoria mindinkább szaporodik és elfoglalja a jelképnek helyét. Más részt e korban lábra kap a kifejezéstelen, vagy annak ellenkezőse a torzítás, és meghonosul a végromlásban a tunya modor. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv