1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Uj Idők 1932. (nem teljes évfolyam)

Szépirodalmi, művészeti, képes hetilap és kritikai szemle - XXXVIII. évfolyam 1-9., 14-26. szám

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Singer és Wolfner Irodalmi Intézet Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 772 oldal
Sorozatcím: Uj Idők
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 31 cm x 23 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nem teljes évfolyam. Hiányzik a 10-13., 27-52. szám. Fekete-fehér fényképekkel, illusztrációkkal. További szerzők a lapokban. Az évfolyam első félévének összesített tartalomjegyzékével. Budapesti Hírlap nyomdája nyomása.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
Herczeg Ferenc: Bizonyítékok hiányában
"Reggel félhatkor a sötét szobában csilingelni kezdett az ébresztőóra, csökönyösen és bőszítően, ahogyan ez már az ébresztő órák szokása. Hosszú... Tovább

Előszó

Részlet:
Herczeg Ferenc: Bizonyítékok hiányában
"Reggel félhatkor a sötét szobában csilingelni kezdett az ébresztőóra, csökönyösen és bőszítően, ahogyan ez már az ébresztő órák szokása. Hosszú panaszos ásítás hallatszott, amely sárkányüvöltésnek is megjárta volna. Valaki görcsösen nyujtózkodott, hogy beleroppantak a csontjai, közben keményen beleütötte öklét a falba.
- A keservit! - mondta egy álomittas althang. Valami csámcsogott: az althang tulajdonosa a megütött ujját szopogatta.
A kapcsoló megcsattant, az árva villanykörte, amely hosszú dróton lógott le a mennyezetről és amely selyempapirosból fordított ballerinaszoknyát viselt, kemény fehér fénnyel árasztotta el a szobát.
Kicsi cselédszoba volt, de rendes, majdnem csinos. Fehérre mázolt puhafabútorok, mint a kórházban, az ágy fölött fonott gyékény, az ablakon kék brokátfüggöny, amely bizonyára nagy kerülővel jött ide. A magasabb életstílus szimbóluma egy terrakottatál a falon, a tálat a római kolosszeum reliefje ékesíti. Ezt valami vidéki rokon küldhette annak idején a méltóságos asszonynak, nászajándékul, a méltóságos asszony pedig "mit gondol az a marha!" kiáltással haladéktalanul kiadta a komornának. Az uraságtól kimustrált krinolinos családi kép is volt a szobában, mint saját szerzemény pedig egy csomó, ujságból kivágott szinészportré és képeslap, amelyeket rajzszögek segítségével művészi csoportba rendeztek.
Veron a komorna, gyakorlott és energikus mozdulatokkal végezte a reggeli toalettjét. Így, kócosan és mozdulatlanul is csinos leány volt, pedig számításba kell venni, hogy reggel mindig dühös arcot szokott vágni." Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Uj Idők 1932. (nem teljes évfolyam) Uj Idők 1932. (nem teljes évfolyam) Uj Idők 1932. (nem teljes évfolyam) Uj Idők 1932. (nem teljes évfolyam) Uj Idők 1932. (nem teljes évfolyam) Uj Idők 1932. (nem teljes évfolyam) Uj Idők 1932. (nem teljes évfolyam) Uj Idők 1932. (nem teljes évfolyam) Uj Idők 1932. (nem teljes évfolyam) Uj Idők 1932. (nem teljes évfolyam) Uj Idők 1932. (nem teljes évfolyam)

Néhány lap kissé foltos, egy lap hiányos, néhány széle javított. Az újságokban található keresztrejtvényeket megfejtették.

A kötet hiányosan tartalmazza a 10., 12-13. számokat is. A felső lapélek színezettek.

Állapot:
7.480 Ft
3.740 ,-Ft 50
19 pont kapható
Kosárba
konyv