1.031.362

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Olasz-magyar szótár I. (töredék)

Nagyszótár/A-L

Szerkesztő

Kiadó: Akadémiai Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 832 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Olasz  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-05-1614-4
Megjegyzés: Töredék kötet.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tizenegy éve már, hogy nagy olasz-magyar szótárunk második, lényegesen bővített, átdolgozott és javított kiadása megjelent. A mosatni, harmadik kiadást viszonylag rövid idő alatt kellett... Tovább

Előszó

Tizenegy éve már, hogy nagy olasz-magyar szótárunk második, lényegesen bővített, átdolgozott és javított kiadása megjelent. A mosatni, harmadik kiadást viszonylag rövid idő alatt kellett elkészíteni, így célszerűnek tartottuk, hogy az Eckhardt-féle francia-magyar nagyszótár harmadik kiadásához hasonlóan ez alkalommal Függelék formájában csatoljuk az új szóanyagot a második kiadás változatlan lenyomatához; annál is inkább szükséges volt így eljárni, mert a szótár második kiadása hosszú idő óta nem kapható; ezzel előmozdítottuk a harmadik kiadás gyors megjelenését.
Kiegészíti a szótárt egy második Függelék, egy rövidítésgyűjtemény is, amely az Olaszországban használt legáltalánosabb rövidítéseket adja ábécérendben.
Anyagunk elkészítésében mindenekelőtt saját gyűjtésünkre támaszkodtunk; természetes azonban, hogy megvizsgáltuk az utolsó évtizedben megjelent legfontosabb szótárakat, mindenekelőtt négyet; ezek időrendben: G. Devoto-G. C. Oli: Vocabolario illustrato della lingua italiana I-II (1967); Dizionario delle lingua italiana e tedesca, Sansoni (1970); G. Devoto-G. C. Oli: Dizionario della lingua italiana (1971); E. De Felice-A. Duro: Dizionario della lingua e della civiltá italiana contemporanea (1974).
Az említett szótárak vizsgálata azt a célt szolgálta, hogy tovább bővítsük a korábbi kiadásokban is viszonylag terjedelmesen jelenlevő szakmai szókészletet.
Végül köszönetet kell mondanom dr. Borsányi János főiskolai docensnek, aki a kémiai szakkifejezéseket bírálta fölül.
Budapest, 1978. február 1.
Dr. Herczeg Gyula Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Olasz-magyar szótár I. (töredék) Olasz-magyar szótár I. (töredék) Olasz-magyar szótár I. (töredék)

A borító enyhén foltos. A lapélek kissé elszíneződtek.

Állapot:
2.840 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba
konyv