A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Szénsavas üdítő italok

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 224 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-230-140-4
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó5
Simon István: Az üdítő ital a mai ember számára
Az üdítőital-fogyasztás világméretű növekedése9
Mit nevezünk üdítő italnak?10
Az üdítő italok csoportosítása11
Gyümölcs alapanyagú üdítők11
Növényi kivonat alapanyagú üdítők12
Az üdítőital-gyártás kialakulásáról 13
Az üdítőital-gyártás magyarországi fejlődésének legutóbbi szakasza14
A nemzetközi és a hazai fogyasztás alakulása15
A termelésfejlesztés hazánkban18
A fogyasztás és a termelésfejlesztés hazai perspektivái21
Andrássy István - Hernádi Zoltán: Az üdítő italok gyártása
Az üdítő italok gyártásához szükséges anyagok25
Alapanyagok25
Gyümölcslé25
Gyümölcslésűrítmény25
Szörp26
Gyümölcspor26
Természetes eredetű gyümölcsaroma, növényi kivonat26
Cukor (répacukor, szacharóz)27
Ivóvíz27
Szén-dioxid27
Természetes és mesterséges édesítőszerek28
Szacharin 28
Szorbit28
Xylit28
Ciklamát28
Kiegészítő anyagok28
Étkezési savak29
Citromsav29
Borkősav29
Foszforsav29
Élelmiszer-szinezékek29
Tartósítószerek30
Szorbinsav és káliumsója30
Benzoesav és nátriumsója30
Kén-dioxid30
Hangyasav30
Állománymódosító anyagok31
Csomagolóanyagok31
Üvegpalack31
Fémdoboz32
Műanyag32
Záróeszközök32
Koronadugó32
Csavarkupak33
Egyéb záróeszközök33
Cimkék33
Gyűjtőcsomagoló eszközök34
Műanyag rekesz34
Egyéb gyűjtőcsomagolási eszközök34
Az üdítőital-gyártás technológiája és gépei35
A gyümölcslé-alapanyagok gyártása36
Nyersanyag-kiválasztás36
A gyümölcslé-alapanyag tartósítása és tárolása43
A szörpkészítés44
Cukorkezelés és -tárolás45
Cukorszirup-készítés46
Cukoroldás47
Szirupszűrés48
Új eljárások az automatikus cukoroldásra50
A szörpösszeállítás52
Előkészítő műveletek53
A vízkezelés53
A szén-dioxid lefejtés60
Az italhűtés63
A szén-dioxid-telítés és italkészítés67
A szaturálást befolyásoló tényezők67
A postmix rendszer és gépei68
A premix rendszer és gépei69
A palackozás75
A palackmosás76
A mosás hatékonysága76
A palackmosó gépek78
A rekeszmosás82
A palacktöltés és -zárás82
A gépsor kiválasztásának szempontjai83
A berendezések rendszerbe foglalása84
Az ellennyomásos töltőgépek85
A palackpasztőrözés91
A cimkézés95
A palackozóüzem anyagmozgatása95
Az üdítőital-poharazó automaták102
A palackos forgalmazást kiegészítő megoldás102
A postmix rendszerű poharazás103
Az automaták ellátása szörppel106
Az üdítőital-gyártás higiéniája110
Épületek, berendezések, gépek110
Gyártási anyagok112
Személyi higiénia113
A gyártástechnológiai műveletek higiéniai követelményei113
Az üzem takarítása és fertőtlenítése114
Követelmények a tisztítóanyagok iránt115
A takarítás és a fertőtlenítés periodikus beosztása119
Máthé Imréné - Szép Ivánné: Minőségellenőrzés, mikrobiológiai vizsgálatok
Az üdítő italok minőségellenőrzése125
A minőségellenőrzéstől a minőségszabályozásig125
A termelést megelőző tevékenységek szabályozása126
Új termék bevezetésének minőségszabályozdása126
Alapanyagok minőségének szabályozása126
Minőségszabályozdás a termelésben126
Termékvizsgálat126
A termelési folyamat vizsgálata127
Az értékesítés minőségszabályozása27
Az üdítő italok leggyakoribb minőségi hibái129
Az érzékszervihibák130
A mikrobiológiai romlás131
A termék összetételének hiányosságai131
A gyártáshoz szükséges anyagok laboratóriumi vizsgálata131
Az alapanyagok minősítése133
A kiegészítő anyagok vizsgálata144
A csomagolóanyagok értékmérői145
A gyártásközi ellenőrzés147
Cukorszirup147
Szörp147
Víz148
Palackmosás149
A mosóvíz lúgtartalma150
A tisztított palack lúgmentessége150
A késztermék ellenőrzése150
Érzékszervi tulajdonságok150
Töltési térfogat151
Szén-dioxid-tartalom151
Szárazanyag-tartalom151
Tartósítószer-mennyiség154
A pH és a savtartalom154
Az üdítő italok mikrobiológiai vizsgálata155
Néhány mikrobiológiai alapfogalom156
Élesztők, penészek, baktériumok156
Az üdítő italokban előforduló mikrobák160
Élesztők160
Baktériumok160
A mikrobiológiai laboratórium fontosabb eszközei162
A vizsgálati módszerek leírása163
Mikroszkópos sejtszámolás163
Határhígításos módszerek164
Telepszámolásos vagy szélesztéses módszerek165
Membránszűréses eljárások166
Az egyes mikrobák azonosítása168
Az alkalmazott táptalajok168
Az üzemi mikrobiológiai vizsgálatok részletes ismertetése170
A berendezések tisztaságának vizsgálata171
Fázisvizsgálat, fertőzési góc keresése173
Tartóssági próba173
Maurer Jenő: Az üdítőital-ipar kereskedelmi kérdései
Az elosztás179
A marketing181
A piackutatás183
A főbb területek186
Tevékenység az eladók piacán (kínálat)186
Tevékenység a vevők piacán (kereslet)186
A rendelés195
A rendelésfelvétel formái195
Az áru-előkészítés198
A rendelésállomány fedezése198
A gépkocsirakomány összeállítása199
A szállítás199
Szervezése, szervezete és módozatai200
Szállításszervezési alapfogalmak200
A szállítóeszköz-szükséglet201
Terítőjárat-szervezés203
A szállítás gazdaságossága205
A szállítóeszközök205
Az értékesítési tevékenység elemzése208
Az elszámoltatás208
A vevőnyilvántartás208
A vevőhálózat alakulásának vizsgálata209
A forgalomanalízis209
A göngyölegmozgatás elemzése210
A reklám210
Kialakulása210
A költségtényezők211
A reklámformák212
A tevékenység jellege, módja212
A reklámhordozó és a reklámeszköz214
A média215
A P. O. P. -eszközök216
A reklámmunka iránya217
A tervezés218
A reklám hatékonysága218
Irodalom219
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Szénsavas üdítő italok Szénsavas üdítő italok Szénsavas üdítő italok Szénsavas üdítő italok Szénsavas üdítő italok

A borító, lapélek és néhány lap foltos.

Állapot:
4.480 ,-Ft
22 pont kapható
Kosárba
konyv