1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Herodiani historiarum Romanarum

A Római Birodalom története Marcus Aurelius halálától - Libri octo/Nyolc kötetben

Szerző
Róla szól

Kiadó: Sumptibus et typis Car. Tauchnitii
Kiadás helye: Lipcse
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 243 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Görög  
Méret: 13 cm x 9 cm
ISBN:
Megjegyzés: Latin nyelvű címlappal. A címlap előtt egy korabeli reklámmelléklet található.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Héródianosz görög történetíró. Művében a Marcus Aurelius halála utáni eseményeket és a Severus-dinasztia felemelkedését és bukását mutatja be, s teljes egészében fennmaradt. A mű feltehetőleg a Kr. u. 180-235 közötti korszakban íródott.
Az egyes eseményeket időbeli sorrendben és uralkodónként követi végig: "Néhányan hosszan uralkodtak, mások csak rövid időre jutottak uralomra, megint másokat pedig alig kiáltottak ki császárnak, és szerezték meg egy napra a hatalmat, azonnal elbuktak. Hatvan év alatt a Római Birodalomnak több uralkodója volt, mint amennyit az idő megkövetel, és a csodálatra méltó események tarkán követték egymást. Az idősebbek tapasztalatuk folytán gondosabban viselkedtek és uralkodtak alattvalóikon, az ifjabbak pedig, könnyelműbben élve, sok újdonságba kaptak bele, így az életkorukban és tekintélyükben megmutatkozó különbségek viselkedésüket is nyilvánvalóan meghatározták. Az időrendet és az uralkodók egymásutánját szem előtt tartva beszélem el, hogyan történt... Tovább

Fülszöveg

Héródianosz görög történetíró. Művében a Marcus Aurelius halála utáni eseményeket és a Severus-dinasztia felemelkedését és bukását mutatja be, s teljes egészében fennmaradt. A mű feltehetőleg a Kr. u. 180-235 közötti korszakban íródott.
Az egyes eseményeket időbeli sorrendben és uralkodónként követi végig: "Néhányan hosszan uralkodtak, mások csak rövid időre jutottak uralomra, megint másokat pedig alig kiáltottak ki császárnak, és szerezték meg egy napra a hatalmat, azonnal elbuktak. Hatvan év alatt a Római Birodalomnak több uralkodója volt, mint amennyit az idő megkövetel, és a csodálatra méltó események tarkán követték egymást. Az idősebbek tapasztalatuk folytán gondosabban viselkedtek és uralkodtak alattvalóikon, az ifjabbak pedig, könnyelműbben élve, sok újdonságba kaptak bele, így az életkorukban és tekintélyükben megmutatkozó különbségek viselkedésüket is nyilvánvalóan meghatározták. Az időrendet és az uralkodók egymásutánját szem előtt tartva beszélem el, hogyan történt mindez."
I. könyv Commodus (ur.: 180-193)
II. könyv Pertinax (ur.: 193)
III. könyv Septimius Severus (ur.: 193-211)
IV. könyv Caracalla (ur.: 211-217)
V. könyv Macrinus (ur.: 217-218)
VI. könyv Elagabalus (ur.: 218-222)
VI. könyv Severus Alexander (ur.: 222-235)
VII.könyv Maximinus Thrax (ur.: 235-238)
VIII. könyv Gordianusok - Pupienus - Balbinus (ur.: 238) Vissza

Tartalom

történetírás, Római birodalom, ókor, uralkodók
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv