Háztartástan témakörből 20% kedvezmény CSAK MA!

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Exfeleség

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 319 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 963-0734-02-8

Fülszöveg

Louis, a negyvennégy éves lakberendező otthagyja korlátolt, házsártos, korán megvénült feleségét, összeköltözik fiatal barátnőjével, és megindítja a válópert - mindennapi história.
De az már nem egészen mindennapi, hogy Aline, az exfeleség foggal-körömmel harcol vélt jogaiért, s minden módon igyekszik borsot törni exférje orra alá, és hogy a négy gyerek - mint az orgonasípok, csak éppen az összhang hiányzik - két táborra szakadva szintén részt vesz a két szülő marakodásában.
És nem mindennapos az az írásművészet sem, amellyel Bazin elmondja ezt a "banális" történetet: ismét élvezhetjük, akárcsak a Rezeau-trilógiában, színes mikrorealizmusát, sodró stílusát, elmeszikráit és szójátékait. Mozgalmas jelenetek váltják egymást, remekül megrajzolt figurák vonulnak fel - ügyvédek, bírák, rokonok, barátnők, tanárok, az elvált asszonyok Hágár-klubjának tagjai -, igazán maga az élet pezseg ebben a regényben.
De Bazin ebben a mindennapos történetben ítéletet is mond: keserűt, tanulságosat,... Tovább

Hervé Bazin

Hervé Bazin műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Hervé Bazin könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Exfeleség Exfeleség

A lapélek enyhén foltosak.

Állapot:
390 ,-Ft
6 pont kapható
Kosárba