1.034.172

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Eros Diadala/Lotosz/A Mami

Novellák/Színmű három felvonásban/Vigjáték egy felvonásban

Szerző

Kiadó: Singer és Wolfner
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott kiadói egész vászonkötés
Oldalszám: 327 oldal
Sorozatcím: Modern Magyar Könyvtár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részletek:

Eros diadala
Dórike
Estalkonyatkor kis szobácskájában, az amphithalamusban ült Dorike, Charatos szőke leánya és a negyvenhúru epigoneionon kisérve magát, Sappho-dalokat énekelt.... Tovább

Előszó

Részletek:

Eros diadala
Dórike
Estalkonyatkor kis szobácskájában, az amphithalamusban ült Dorike, Charatos szőke leánya és a negyvenhúru epigoneionon kisérve magát, Sappho-dalokat énekelt.
Szép, karcsu ujjai kecsesen siklottak a hurokon végig és kedvesen csengő hangja teli volt érzéssel, ahogy a "tizedik Muzsának" - igy nevezte Plato a dicső Sapphót, - izzó dalait zengte.

Lotosz
Szin: Egy trópikus mangóliget. A középen tisztás. Balról nyitott sátor, melynek csak lombteteje van. Ez Mahinda állandó lakása. A sátor emelkedett helyen áll s a tisztástól kis sövény választja el. Fatörzsekből összerovott lépcsőkön lehet feljutni. A háttérben balról jobb felé emelkedő domb, tropikus fákkal, melyek között ut visz fölfelé. Az ut két szélét nagy bálványszobrok szegélyezik. Egy fa, egy bálvány fölváltva. Egy nagy bálvány igy a tisztásra is jut, mint a sorrend megkivánja. Jobbra zászlótartók, melyekbe rudak vannak helyezve, ezeken lengő zászló e felirással: "Om Mani padme hum" (Oh, a Lotoszban van a drágakő) vagyis a világegyetemben van az önteremtő erő. A két rud között oltár, czifra kendőkkel és virágokkal diszitve. Alkonyat.

A Mami
Este. Terrász. Háttérben, jobb sarokban lépcsőlejárat a tengerre. Balról ferdén jobbra huzódva épület, több nagy üvegajtóval, melyeken belátni. Az egyiken több nyelven olvasható Salle a Manger, Diningroom, Speisesaal. Két oldalt pálmák és fikusok, melyek alatt apróbb asztalok állanak. Az előtérben kerti butorok. A háttérben a canale grande és a tulsó parton Velenczének valamely szép részlete.
Mielőtt a függöny felgördül, hosszabb ideig olasz daltársulat szerenádja hallatszik, mely még akkor is tart, mikor a szinpad látható lesz. Vissza

Tartalom

Eros diadala
Dórike5
A kétlelkü Alkibiadesz25
Dia46
Silanius szerelme58
Gallia mátkája65
Jaktus Veneris75
Cynthia89
Két leány100
Lotosz
A Mami

Hevesi József

Hevesi József műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Hevesi József könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv