| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 551 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-221-271-1 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal, színes fotókkal illusztrálva. |
| Ajánlás | 5 |
| Előszó | 11 |
| Bevezető gondolatok a magyar hidegkonyha keletkezéséről, a korszerű táplálkozásban betöltött szerepéről | 13 |
| Receptek szövegben, képekben | 17 |
| Saláták | 19 |
| Dresszing - salátaöntet - salátamártás | 21 |
| Salátareceptek | 27 |
| Hideglevesek | 83 |
| Zöldségkészítmények - vegetáriánus receptek | 89 |
| Vegetáriánus receptek | 104 |
| Sajtok - sajtsaláták - körözöttek | 111 |
| Szendvicsek | 125 |
| Kenyeres szendvicsek | 129 |
| Péksüteményes szendvicsek | 131 |
| Zsúrkenyeres szendvicsek | 133 |
| Vegyes extraszendvicsek | 134 |
| Különleges szendvicsek | 140 |
| Étvágyfalatok | 141 |
| Minyonszendvicsek | 143 |
| Szendvicstorták | 145 |
| Rakott pirítós szendvicsek | 146 |
| Mártások | 153 |
| Aszpikos készítmények | 167 |
| Fűszeres krémek - fűszeres habok | 197 |
| Tojásos készítmények | 209 |
| Hal- és rákkészítmények | 223 |
| Szárnyashús-készítmények | 247 |
| Húsos készítmények | 257 |
| Vadhúsos készítmények | 283 |
| Pástétomok - galantinok | 291 |
| Gyümölcsök - gyümölcskészítmények | 311 |
| Hidegtálak - hidegtálköretek | 325 |
| Hidegtál köretek | 357 |
| Tészták - krémek - habok | 365 |
| Sznekkoktélok | 375 |
| Egyszemélyes koktélreceptek | 379 |
| Tízadagos koktélreceptek | 381 |
| Tartósítás - tartósított készítmények | 387 |
| A házi tartósítás általános ismeretei | 388 |
| Tartósított készítmények | 392 |
| A hidegkonyha szakácsművészete képekben | 399 |
| Termelési és értékesítési ismeretek | 401 |
| Áruismeret, díszítés és alapműveletek | 403 |
| Fontosabb élelmianyagok áruismerete | 403 |
| A díszítés elvei, módszerei, anyagai és eszközei | 447 |
| Alapműveletek és alapfogalmak | 466 |
| A korszerű hidegkonyha | 475 |
| Egy központi termelő hidegkonyha modellje | 477 |
| A központi hidegkonyha áruellátásának korszerű megoldása | 493 |
| A hűtés eszközei | 496 |
| Az értékesítés változatai | 501 |
| A hidegkonyhai készítmények értékesítése | 501 |
| Rendezvények (írta: Tauzin Miklós) | 509 |
| Függelék | 519 |
| Táplálkozásélettani alapismeretek | 521 |
| Élelmiszerek energia- és tápanyagtartalma | 523 |
| A hidegkonyhai készítmények tárolásai ideje a tárolási hőmérséklet függvényében | 528 |
| Gasztronómiai versenyek, bemutatók egységes irányelvei a hidegkonyhai készítmények elbírálásához | 529 |
| Irodalom | 533 |
| Tárgymutató | 535 |