kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Medicina Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 127 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| A közétkeztetés közegészségügyi jelentősége | 5 |
| A szocialista egészségügy és az egészségvédelem | 5 |
| Az élelmezés-egészségügy | 5 |
| A közétkeztetés jelentősége | 6 |
| Az egészségügyi ismeretek alkalmazása | 7 |
| Mikrobiológiai ismeretek | 8 |
| A baktériumok nagysága és alakja | 8 |
| A baktériumok tulajdonságai | 8 |
| A baktériumok szaporodása | 9 |
| A baktériumok életfeltételei | 9 |
| A baktériumok káros tevékenységének megelőzése | 12 |
| Személyi higiéne | 13 |
| Orvosi vizsgálat | 13 |
| Egészségügyi könyv | 14 |
| Személyi tisztaság | 15 |
| A közgazdaságügyi szempontból helyes magatartás | 17 |
| Balesetelhárítás | 18 |
| A közétkeztetési üzem | 19 |
| A konyhák osztályozása | 19 |
| Önálló konyhaüzem higiénéje | 21 |
| A konyha elhelyezése | 21 |
| A konyha helyiségeinek csoportosítása | 24 |
| A konyha helyiségeinek kapcsolata | 25 |
| A főzőtér higiénéje | 27 |
| Az előkészítő helyiségek higiénéje | 29 |
| A raktárhelyiségek higiénéje | 32 |
| A kiegészítő helyiségek higiénéje | 36 |
| A mosogatóhelyiségek higiénéje | 37 |
| A szociális helyiségek higiénéje | 40 |
| Folyosók, lépcsők, felvonók | 43 |
| Az étterem (fogyasztórész) higiénéje | 44 |
| Az ételszállítás higiénéje | 46 |
| A takarítás higiénéje | 48 |
| Rovarok, rágcsálók elleni védekezés | 51 |
| A konyhai előkészítőüzem, a befejező- és melegítőkonyha higiénéje | 54 |
| A konyhai előkészítőüzem higiénéje | 54 |
| A befejezőkonyha higiénéje | 57 |
| A melegítőkonyha higiénéje | 58 |
| A táplálkozás és az élelmezés | 60 |
| A helyes táplálkozás | 60 |
| Közétkeztetés | 61 |
| Táplálkozási ismeretek | 62 |
| Anyagcsere | 62 |
| Emésztés | 63 |
| Kalória | 65 |
| Kalóriaszükséglet | 65 |
| Tápanyagok | 67 |
| A tápanyagok helyes aránya | 70 |
| Járulékos anyagok | 70 |
| Élelmezési ismeretek | 72 |
| Komplettálás | 73 |
| Ízlés | 74 |
| Káros étkezési szokások | 75 |
| Ételtervezés, étlap | 76 |
| Az ételek értékcsökkenése | 76 |
| Az ételek egészségkárosító hatása | 79 |
| Ételfertőzés | 80 |
| Ételmérgezés | 81 |
| Mi a teendő ételmérgezés esetén? | 81 |
| Ételminta | 82 |
| Higiénés rendelkezések | 83 |
| Egészségügyi oktatás | 83 |
| Egészségügyi ellenőrzés | 84 |
| Feliratok elhelyezése a konyhaüzemben | 86 |
| A közétkeztetésre vonatkozó jogszabályok | 99 |
| A Kifőzések Általános és Közegészségügyi Szabályzata | 119 |