| A közétkeztetés jelentősége | 1 |
| Ételmérgezés-ételfertőzés | 4 |
| A közétkeztetésben dolgozókra vonatkozó kötelező előírások | 8 |
| Személyi tisztaság | 10 |
| Közegészségügyi szempontból helyes magatartás | 12 |
| A közétkeztetési létesítményekre vonatkozó előírások | 13 |
| Önálló konyhaüzem higiénéje | 14 |
| A konyha helyiségeinek csoportosítása, a helyiségek kapcsolata | 15 |
| A főzőtér higiénéje | 16 |
| A tálalótér, a készétel kezelése | 18 |
| A nyersanyagok előkészítése, az előkészítő helyiségek higiénéje | 19 |
| Zöldségelőkészítő | 19 |
| Húselőkészítő | 20 |
| Tojásraktár, tojásmosó-fertőtlenítő helyiség | 23 |
| Földesáru raktár | 24 |
| Szárazáru raktár | 25 |
| Hűtőtárolás | 26 |
| Kiegészítő helyiségek higiénéje | 26 |
| Mosogató helyiségek higiénéje | 27 |
| Feketeedény mosogató | 28 |
| Fehéredény mosogató | 29 |
| A szállítóedények mosogatása | 30 |
| Az étterem higiénéje | 30 |
| Készétel kezelése | 31 |
| Az ételszállítás higiénéje | 31 |
| Szállítóedények, eszközök, szállítási idő. A szállítók személyi higiénéje | 31 |
| Konyhai előkészítő üzem higiénéje, helyiségei | 33 |
| Befejező konyha higiénéje | 34 |
| Melegítőkonyha higiénéje | 35 |
| Ételminták | 38 |
| A táplálkozás | 39 |
| Élelmezési ismeretek, étlaptervezés | 40 |
| Táplálkozási ismeretek, energiaforgalom | 42 |
| Alaptápanyagok (fehérjék, szénhidrátok, zsírok) | 45 |
| Járulékos anyagok | 49 |
| Cukrászipari üzemek, cukrászműhelyek higiénés előírásai | 50 |
| A berendezés-felszerelés tisztántartásának közegészségügyi követelményei | 52 |
| A feldolgozás, raktározás közegészségügyi követelményei | 53 |
| Az áruk szállításával kapcsolatos közegészségügyi követelmények | 54 |
| Személyi higiénére vonatkozó rendszabályok | 55 |
| Kereskedelmi vendéglátóhelyek higiénéje | 56 |
| Itabolt, cukrászda, presszó, fagylaltozó | 56 |
| A helyiségek, valamint a forgalmazás higiénéje | 56 |
| A takarítás higiénéje | 59 |
| Megbetegedés és kórokozó kimutatása esetén végzett fertőtlenítőszeres takarítás | 63 |
| Rovarok, rágcsálók elleni védekezés | 63 |
| Élelmiszer kereskedelem higiénéje | 69 |
| Az élelmiszerek csomagolása | 71 |
| Az élelmiszerek szállítása | 72 |
| Az áruátvétel higiénéje | 73 |
| Raktározás | 73 |
| Egyes élelmiszerek raktározásának és forgalmazásának higiénés feltételei | 76 |
| Hús-hentesáru fogadása, forgalmazása | 77 |
| Tej-tejtermékek forgalmazásának feltételei | 78 |
| Zöldség-gyümölcs forgalmazásának feltételei | 79 |
| A tojás forgalmazása | 80 |
| Az élelmiszer kereskedelmi egységek csoportosítása az árusítás jellege szerint. Hagyományos kiszolgálású üzletek | 81 |
| Fél-önkiszolgáló rendszer | 83 |
| Az élelmiszer kereskedelmi egységek tisztántartása, fertőtlenítése | 84 |
| Egyes sajátos élelmiszer árusítási formák higiénéje közterületeken | 87 |
| Vásárokon, rendezvényeken | 89 |
| Mozgókocsik | 91 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.