Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!
A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Himnusz kívülről, belülről (dedikált példány)

Lezsák Sándorral beszélget Spangel Péter

Szerkesztő
Kapcsolódó személy

Kiadó: Kairosz Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 156 oldal
Sorozatcím: Magyarnak lenni
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 16 cm x 10 cm
ISBN: 978-963-662-545-0
Megjegyzés: Lezsák Sándor költő, politikus által dedikált példány.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Lezsák Sándor nem tudott megbarátkozni a főváros nyüzsgő, zajos miliőjével. Vidéken keresett, s talált otthon és egyben katedrát is, 1969-ben Lakiteleken. A nemzet napszámosaként okította, nevelte... Tovább

Előszó

Lezsák Sándor nem tudott megbarátkozni a főváros nyüzsgő, zajos miliőjével. Vidéken keresett, s talált otthon és egyben katedrát is, 1969-ben Lakiteleken. A nemzet napszámosaként okította, nevelte a gyerekeket, színjátszó csoportot vezetett, irodalmi esteket, filmklubot vezetett, s közben szinte észrevétlenül - eleinte talán nem is szándékkal - megízlelte az akkori zűrzavaros politikai élet jellemző sajátosságait is.
Láthatatlan, éber tekintetek kísérték útjait, és amikor a követők élő valósággá váltak, a kellemetlen szó csak a legenyhébb kifejezése személyes találkozásainknak. Lezsák Sándor azonban ezeket a történeteket is a rá jellemző csendes derűvel, olykor iróniával elevenítette fel. Jó volt hallgatni őt, s bizony, személyes, őszinte vallomása élethelyzeteiről példát adott, hitben és cselekvésben, szolgálattal lehet életutunkat végigjárni.
Pedagógusi hivatását is megnehezítették olykor a "sasszemek", de ezekben a pillanatokban is gyakran megtapasztalhatta a Jóisten "közbeavatkozását", s ha voltak is nehéz pillanatai, sosem adta fel harcát. Vissza

Fülszöveg

A Madách Gimnáziumba volt egy latin-görög szakos tanár, Muraközy Gyula. Nem tanított minket, ám egyszer bejött egy magyarórára helyettesíteni. Megállt előttünk, megkérdezte:
- Mit tanulnak? Hol tartanak magyarból?
- Kölcsey Himnuszát - mondtuk.
- És tudják? - kérdezte.
- Kívülről - válaszoltuk -, végig.
- És belülről?
Döbbent csend volt. Belülről?
- És mondják, a Himnusz vagy a Szózat szerint kell élni?
Az addig nevetgélő osztály elnémult. Megfogott minket valami. Hogy is van? "Hazádnak rendületlenül légy híve, óh magyar...", "Isten, áldd meg a magyart..." Igen, e kettő legyen az életvezetőnk! Hitben és cselekvésben kell élni és szolgálni egy nemzetet, amely erős kell, hogy legyen gazdaságban, politikában, erkölcsben, és belső akaratban, amely segít ellenállni a kísértéseknek, támadásoknak. Nem elég kívülről fölmondani a Himnuszt, belülről is érezni és tudni kell.
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Himnusz kívülről, belülről (dedikált példány) Himnusz kívülről, belülről (dedikált példány) Himnusz kívülről, belülről (dedikált példány)

Hibátlan példány.

A címlapon Lezsák Sándor költő, politikus névre szóló dedikációja látható.

Állapot:
8.000 ,-Ft
40 pont kapható
Kosárba
10-100% kedvezmény!