kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Lucullus 2000 Bt. |
|---|---|
| Kiadás helye: | |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 135 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 19 cm x 13 cm |
| ISBN: | 963-837-906-5 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér reprodukciókkal. |
| Előételek | |
| Banános szendvics | 126 |
| Bevert tojás Condé módra | 24 |
| Denveri emeletes szendvics | 128 |
| Nyelvtál | 76 |
| Szárnyaskrém Margit királyné módra | 21 |
| Levesek | |
| Árpanyákleves Mária Lujza módon | 48 |
| Eisenhower húsosfazeka | 74 |
| Húsleves Humboldt módra | 86 |
| Marlene Dietrich ünnepi húslevese | 123 |
| Oglio | 70 |
| Tyúkleves á la Pompadour | 29 |
| Vadleves á la Medici | 18 |
| Zöldborsóleves á la Gounod | 93 |
| Mártások | |
| Béarni mártás | 20 |
| Béchameil mártás | 31 |
| Cumberland mártás | 58 |
| Mártás á la Récamier | 56 |
| Mennyei mártás, ahogyan a Napkirály szerette | 23 |
| Purée Soubise | 32 |
| Halak | |
| Bismarck hering | 60 |
| Csuka XV. Lajos módra | 27 |
| Halfilé á la Talleyrend | 41 |
| Nyelvhal Dubois módra | 60 |
| Sült hal Apicius szakácskönyvéből | 10 |
| Húsételek | |
| Báránygerinc Nelson módra | 45 |
| Beefsteak Nagy Péter módra | 34 |
| Bef Sztroganov | 34 |
| Bélszínszelet Chateaubriand módra | 56 |
| Borjúmáj Marie Antoinette módon | 39 |
| Borjúszelet Holstein módra | 62 |
| Borjúszelet Gustav Mahler módra | 96 |
| Csirke Lucullus módra | 12 |
| Csirke Marengo módra | 45 |
| Filets de mignon | 18 |
| Fogoly Berlioz módra | 93 |
| Főtt marhaszegy zöldmártással | 84 |
| Főtt strucc mártással Kleopátra lakomájáról | 9 |
| Gesztenyével töltött kappan | 14 |
| Hátszín Metternich módra | 50 |
| Nantes-i kacsa | 43 |
| Norvég húsgombóc | 112 |
| Saljapin steak | 102 |
| Savanyú máj Strauss módra | 98 |
| Szarvasgerinc Smetana módra | 95 |
| Tournedas á la Rossini | 91 |
| Wellington bélszín | 48 |
| Egytálételek | |
| Csirke-birijani | 116 |
| Fekete bab, ahogy Satchmo szerette | 122 |
| Jambalaya á la Lady Day | 125 |
| Kolozsvári rakott káposzta | 113 |
| Madridi húsos egytál | 118 |
| Mária Terézia csirkés egytála | 36 |
| Rakott spárga | 104 |
| Stuart Mária kenyérpudingja | 21 |
| Székelygulyás | 114 |
| Zöldséges babtál Frigyes módra | 39 |
| Sós tészták | |
| Angol sajtos lepény | 13 |
| Caruso spagetti | 102 |
| Császártekercs | 73 |
| Csőben sült makaróni á la Giuseppe | 121 |
| Dán sajtlepény | 114 |
| Gombás spagetti | 106 |
| Parajpalacsinta Balzac módra | 90 |
| Köretek | |
| Burgonya Byron módra | 84 |
| Burgonya Grant módon | 66 |
| Gesztenyeköret | 79 |
| Zöldségételek, saláták | |
| Karfiol Dubarry módra | 31 |
| Karórépa, ahogy Kant szerette | 81 |
| Mangoldfelfújt | 120 |
| Saláta Dumas szakácskönyvéből | 89 |
| Toscanini-saláta | 100 |
| Zöldségek mustármártásban | 86 |
| Édességek, desszertek | |
| Alma batyuban | 82 |
| Arthur Rubinstein túrótortája | 110 |
| Bécsi csokoládé | 68 |
| Crépes Suzette | 107 |
| Édes omlett | 70 |
| Mogyorókrém Viktória módra | 66 |
| Péche Melba | 108 |
| Pun kása Cato szakácskönyvéből | 12 |
| Sacher torta | 54 |
| Sarab Bernhardt habcsókja | 108 |
| Sütőtöktorta Washington módra | 64 |