kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | K. M. Természettudományi Társulat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Vászon |
| Oldalszám: | 404 oldal |
| Sorozatcím: | Természettudományi Könyvkiadó Vállalat |
| Kötetszám: | 12 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 22 cm x 16 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Írta Johnson W. Sámuel a Yale College-en az elemző és a mezőgazdasági vegytan tanára; a Connecticut állambeli Gazdasági Egyesület vegyésze; az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Tudományos Akadémiájának tagja. Hetvenegy, a szöveg közé nyomatott fametszetű ábrával. Az 1876-ik évi könyvilletmények első kötete a Könyvkiadó Vállalat aláírói számára. Franklin-Társulat nyomdája nyomása. |
| Acidum muriaticum | 103 |
| Aetheres (illó) olajok | 74 |
| Agyagföld | 113 |
| Alagcsövek bedugulása gyökerek által | 235 |
| Alaktalan keményítő | 47 |
| Aleuron | 90 |
| Algák (moszatok) | 101 |
| Aljak értelmezése | 70 |
| Alkáli fémek | 108 |
| Alkáli- (égvényes) földek | 109 |
| Alkáli-földek fémei | 109 |
| Alkáli-földek szerepe | 180 |
| Alkáliák | 70 |
| Alkáliák kémszere | 71 |
| Alkáliák szerepe | 180 |
| Alkalopidok | 95 |
| Alkohol fűrészporból | 59 |
| Állandó arányok törvénye | 30 |
| Alma | 281 |
| Alma sejtjei | 206 |
| Almasav | 72 |
| Almasavas mész | 72 |
| Almasavas sók | 119 |
| Alom hamva | 361 |
| Aluminium | 113 |
| Alvó rügyek | 244 |
| Ammoniak, szénsavas | 32 |
| Ammoniak a növényekben | 92 |
| Ammoniak-sók | 120 |
| Ammoniak-sók a növényekben | 120 |
| Anyag | 8 |
| Apatit | 118 |
| Arab mézga | 54 |
| Arabinsav | 54 |
| Arendt, a kén és kénsav meghatározása | 178 |
| Arendt, a zabnövény elemzése | 124 |
| Arendt, tanulmánya a zabnövényről | 187 |
| Árpa-czukor | 56 |
| Árpa gyökhajszálai | 226 |
| Árpa gyöksisakja | 218 |
| Árpa hamu-elemzések | 133 |
| Árpa közelebbi alkatrészei | 361 |
| Árpa közelebbi alkatrészei részletezve | 368 |
| Arrow-rod | 46 |
| Arsén a növényekben | 108 |
| Áthasonlítás | 304 |
| Áthelyezkedése az anyagoknak a növényben | 201 |
| Átjárhatósága a sejteknek | 214 |
| Atómok | 30 |
| Atóm-súly | 30 |
| Átültetés | 236 |
| Avenin | 85 |
| Bab, levél, metszete | 267 |
| Babérbogyó-faggyú | 75 |
| Babszem | 285 |
| Bab, hamu-elemzések | 135 |
| Bab, közelebbi alkatrészei | 362 |
| Bárium a növényekben | 179 |
| Bassorin | 55 |
| Beivódás | 325 |
| Beivódó képesség | 326 |
| Bél | 250 |
| Bélsugarak | 257 |
| Berlini kék | 98 |
| Beszivárkodás | 333 |
| Bevezetés | 1 |
| Bibe (stigma) | 273 |
| Bobita (pappus) | 282 |
| Bogyó | 281 |
| Bokrosodás | 216 |
| Borkő | 72 |
| Borkősav | 72 |
| Borkősavas sók | 119 |
| Borsó, hamu-elemzések | 135 |
| Borsó közelebbi alkatrészei | 362 |
| Borsó végső alkatrészei | 29 |
| Bretschneider tanulmánya a zabnövényről | 187 |
| Bróm | 104 |
| Brucit | 111 |
| Burgonya, hamu-elemzések | 137 |
| Burgonya-gumó miért lisztes? | 209 |
| Burgonya-gumó szerkezete és metszete | 258 |
| Burgonya közelebbi alkatrészei | 360 |
| Burgonya közelebbi alkatrészei részletezve | 366 |
| Burgonya végső alkatrészei | 29 |
| Burgonyalevél likacsai | 267 |
| Burgonyaszár metszete | 262 |
| Burgundi répa, hamu-elemzések | 138 |
| Burgundi répa, közelebbi alkatrészek | 360 |
| Butyrin | 75 |
| Búza gyökerei | 224 |
| Bőza, hamu-elemzések | 133 |
| Búza közelebbi alkatrészei részletezve | 368 |
| Búza-mézga | 83 |
| Búza-szalma közelebbi alkatrészei | 365 |
| Búza végső alkatrészei | 29 |
| Búzér termése | 178 |
| Bütyök | 320 |
| Cactus senilis, calcium-só van benne | 174 |
| Caesium | 109 |
| Saffein | 95 |
| Calcium | 110 |
| Cambium | 252 |
| Casein | 84 |
| Cassava | 48 |
| Caulerpa prolifera | 213 |
| Cautó-fa | 166 |
| Cellulose | 39 |
| Cellulose-csoport | 39 |
| Cellulose kémszere | 42 |
| Cellulose meghatározása | 43 |
| Cellulose vegyalkata | 43 |
| Cerasin | 54 |
| Chemiai jelek | 31 |
| Chemiai képletek | 33 |
| Chlór | 102 |
| Chlór a tengerpareti növényekben | 166 |
| Chlór, lényeges-e a növénynek? | 163 |
| Chlór szerepe a növényben | 182 |
| Chlórammonium | 154 |
| Chlórhydrogén | 103 |
| Chloridok | 102 |
| Chlórkálium | 118 |
| Chlórnátrium | 119 |
| Chlorophyll (levélzöld) | 94 |
| Chlorophyll megkívánja a vasat | 183 |
| Church, a magvak fajsulyáról | 289 |
| Citromsav | 72 |
| Citromsavas sók | 119 |
| Chochenille-tinktura, savak és alkáliák kémszere | 71 |
| Colloid anyagok | 331 |
| Compositae növények | 280 |
| Cotyledon | 254 |
| Cryptogámok | 205 |
| Crystalloid-anyagok | 331 |
| Cyan | 98 |
| Cyanidok | 98 |
| Cyanophyll | 94 |
| Családok | 279 |
| Csavar-fegyő gyöklsisakja | 218 |
| Cseresznye-mézga | 54 |
| Csésze | 272 |
| Csésze-levelek | 272 |
| Csíra | 283 |
| Csírázás | 290 |
| Csírázás chemiai physiologiája | 297 |
| Csírázás feltételei | 292 |
| Csírázás tüneményei | 291 |
| Csomók | 244 |
| Csonkítás | 245 |
| Csont-phosphát | 118 |
| Csontár | 281 |
| Czimere a kukoriczának | 274 |
| Czirok-czukor | 57 |
| Czukor a gabonákban | 61 |
| Czukor a növénynedvben | 316 |
| Czukor meghatározása | 59 |
| Czukorrépa hamu-elemzések | 137 |
| Czukorrépa részletes elemzése | 352 |
| Darwin a rovari termékenyítésről | 275 |
| Darwin hypothesise | 278 |
| Dextrin | 52 |
| Diastase | 300 |
| Dió | 281 |
| Dohány, hamu-elemzések | 361 |
| Dendonald műve a mezőgazdasági vegytanról | 4 |
| Edények | 216 |
| Edénynyalábok a kukoriczaszárban | 249 |
| Edényszövet | 216 |
| Égés | 18 |
| Égetett gipsz | 116 |
| Egyaljú mészhosphát | 118 |
| Egyenértékű helyettesítés az aljaknál | 184 |
| Egylaki növények | 274 |
| Egyszikű magvak | 284 |
| Egyszikűek (endogének) | 220 |
| Elbokrosodás | 246 |
| Elefáncsont-dió | 209 |
| Elemek | 9 |
| Élesztő gomba | 206 |
| Életerő | 204 |
| Életerő a gyökereknél | 241 |
| Életerő a magvaknál | 285 |
| Élettan | 10 |
| Emulsin | 85 |
| Endogén növények | 249 |
| Eyuisetum hyemale | 167 |
| Erdei fenyő fasejtjei | 259 |
| Erek a levélen | 266 |
| Eremacausis (lassú égés) | 20 |
| Éretlen magvakból származó növények | 287 |
| Erjesztők, élesztők (fermentek) | 301 |
| Ernyősök | 281 |
| Erő | 9 |
| Erők | 10 |
| Exogén növények | 219 |
| Exogének | 219 |
| Extract-anyagok | 300 |
| Ezüst szemecskék | 257 |
| Fa | 40 |
| Fa hamva | 358 |
| Fa-levelek hamva | 362 |
| Fa-papír | 41 |
| Fa-rost | 43 |
| Fa-sejtek | 252 |
| Fa-szövet | 215 |
| Faféle szárak | 263 |
| Fában a víz mennyisége | 311 |
| Faj | 277 |
| Fehérje | 81 |
| Fehérje-félék aránya a növényi temrényekben | 93 |
| Fehérje-félék átszivárkodása | 343 |
| Fehérje-félék a zabnövényben | 194 |
| Fehérje-félék az állati táplálkozásban | 88 |
| Fehérje-félék kölcsönös viszonya | 87 |
| Fehérje-félék vagy fehérje-neműek jellege és alkotása | 79 |
| Felbőr | 250 |
| Fellobbanás | 149 |
| Felszívó erő székhelye a gyökérben | 230 |
| Felszívódás a gyökérbe | 221 |
| Fémek | 96 |
| Fémi elemek | 108 |
| Feszültség a növényben | 350 |
| Fibrin | 82 |
| Fluor a növényekben | 104 |
| Folyadékok szivárgása | 330 |
| Folyása a növénynedvnek | 309 |
| Fonó növények hamva | 356 |
| Fonnyadás | 313 |
| Fructose (gyümölcsczukor) | 57 |
| Fuchsia virága | 273 |
| Fűféle szárak | 263 |
| Füvek, hamu-elemzések | 140 |
| Füvek közelebbi alkatrészei | 364 |
| Gabona-keményítő | 46 |
| Gabona-magvak részletes elemzése | 354 |
| Gabona-neműek hamu-elemzései | 133 |
| Gallusz-sav | 94 |
| Gázok eloszlása a növényben | 343 |
| Gypsz | 116 |
| Glaabersó (csodasó) | 116 |
| Gliadin (növényi enyv) | 85 |
| Globulin | 81 |
| Glucose (szőlőczukor) | 57 |
| Glucosidák (czukorképzők) | 61 |
| Glycerin | 77 |
| Gombák | 205 |
| Gubacscsersav | 94 |
| Gumók | 247 |
| Gyapot, hamu-elemzések | 139 |
| Gyapotmag-pogácsa | 360 |
| Gyapot-szál | 40 |
| Gyde kisérlete a gyökér ürülékeiről | 240 |
| Gyök-hajak | 225 |
| Gyök-hajtások | 247 |
| Gyökmetszvények | 219 |
| Gyöktörzs | 246 |
| Gyökér megkülönböztetve a szártól | 218 |
| Gyökér szerepe a táplálkozásban | 239 |
| Gyökérhatás télen | 312 |
| Gyökér-hatás, utánozva | 339 |
| Gyökér-kiürülések | 240 |
| Gyökértermények, hamu-elemzések | 138 |
| Gyökértermények közelebbi alkatrészei | 359 |
| Gyökerek érintkezése a földdel | 228 |
| Gyökerek megrepedése | 347 |
| Gyökerek mennyisége | 224 |
| Gyökerek, mint tárházak | 232 |
| Gyökerek szerkezete | 216 |
| Gyökerek táplálék után járása | 223 |
| Gyökerek víz után járása | 234 |
| Gyököcske | 203 |
| Gyöksisak | 217 |
| Gyujtó-papír | 119 |
| Gyümölcs | 281 |
| Gyömölcs-czukor | 57 |
| Gyümölcsök hamva | 357 |
| Gyümölcsök vegyalkata | 370 |
| Gyümölcsöztetés | 275 |
| Gyüledékek | 173 |
| Gyűrűzés | 320 |
| Gyűrűzése a szárnak | 320 |
| Haberlandt a magvak élettartamáról | 287 |
| Haemoglobin | 81 |
| Hagymák | 248 |
| Hajcsövi vonzódás | 328 |
| Hajszál-gyökerek | 238 |
| Hallett pedigree buzája | 127 |
| Hallier kisérlete a festékek felszívódásáról | 344 |
| Hamu (növényeké) | 13 |
| Hamu (zabtermésé) | 195 |
| Hamu-alkatrészek | 95 |
| Hamu-alkatrészek állapota a növényben | 176 |
| Hamu-alkatrészek fölöslege | 171 |
| Hamu-alkatrészek fölöslegének mire fordítása | 172 |
| Hamu-alkatrészek, melyek nélkülözhetetlenek | 129 |
| Hamu-alkatrészek szerepe a növényekben | 179 |
| Hamu-arányok táblái | 122 |
| Hamu-arányok ingadozásai | 126 |
| Hamu (változatok) az alkatban | 140 |
| Hamu (növényeké) elemzési táblák | 133 |
| Hamu (növényeké) rendes alkotása | 147 |
| Hamuzsír | 114 |
| Háncs-sejtek | 252 |
| Háncs-szövet | 215 |
| Három aljú mészphosphát | 118 |
| Hártya nedvesedése | 335 |
| Hártyák befolyása a nedvek mozgására | 343 |
| Hártyán árszivárkódás | 332 |
| Hegyi kristály | 104 |
| Héj | 256 |
| Henrici kisérlete málna-gyökerekkel | 235 |
| Himpor | 273 |
| Hoibrfenk, mesterséges termékenyítés | 276 |
| Húsa a gyümölcsnek | 206 |
| Húsfibrin | 83 |
| Husos gyökerek | 232 |
| Hüvely (csőte) | 282 |
| Hüvelyes növények | 282 |
| Hüvelyesek hamu-elemzése | 135 |
| Hüvelyesek közelebbi alkatrészei | 366 |
| Hydrogén | 22 |
| Hydrogén a csírázásban | 303 |
| Indák | 245 |
| Ingadozások határai a hamu-alkatrészekben | 130 |
| Inulin | 51 |
| Irányzó erő okai | 349 |
| Isomeria | 64 |
| Iz, czikk | 244 |
| Jegenye-fenyő gyökerei | 226 |
| Jelzés, chemiai | 32 |
| Jeruzsálemi articsóka | 206 |
| Jód a növényekben | 103 |
| Jód-oldat | 42 |
| Juhar, nedvkifolyás belöle | 311 |
| Juharczukor | 57 |
| Káli | 108 |
| Káli-lúg | 108 |
| Káli-sulphát | 116 |
| Káli tengeri és tengerparti növényekben | 160 |
| Kálium | 108 |
| Kálium chlorid | 118 |
| Kálium-hydroxyd | 108 |
| Káposztaszár metszete | 39 |
| Karamel | 57 |
| Karó-gyökerek | 219 |
| Kaszat (akéna) | 282 |
| Kávé-csersav | 94 |
| Keményítő a fában | 316 |
| Keményítő-czukor | 48 |
| Keményítőfélék (amyloidok) | 39 |
| Keményítő-félék átalakulásai | 62 |
| Keményítő kémszere | 48 |
| Keményítő meghatározása | 50 |
| Keményítő mennyisége a növényekben | 49 |
| Keményítő-oldat a csírázásban | 202 |
| Keményítő tulajdonságai | 47 |
| Kémszerek a fehérjefélékre | 80 |
| Kén | 25 |
| Kén a zabban | 177 |
| Kéncyanallyl | 99 |
| Kénessav | 25 |
| Kénessav a zabban | 202 |
| Kénfémek | 26 |
| Kén-hydrogén | 26 |
| Kénkálium | 99 |
| Kénsav | 26 |
| Kénsavhydrat | 100 |
| Képző | 207 |
| Képlő elemei a táplálkozásnak | 89 |
| Kéreg | 250 |
| Kéreg hamva | 358 |
| Kerek-répa hamu-elemzések | 138 |
| Kerekrépa közelebbi alkatrészei | 259 |
| Kétalju mész-phosphát | 117 |
| Két évi növények | 232 |
| Kétlaki növények | 275 |
| Kétszikű magvak | 284 |
| Kettős borkősavas káli | 72 |
| Kettős szénsavas káli | 114 |
| Kettős szénsavas nátron | 114 |
| Kigőzölgés a levélzetből | 268 |
| Kiizzadása a hamu alkatrészeknek | 173 |
| Kisérleti állomások Németországban | 8 |
| Kiszivárkodás | 333 |
| Kiürülés a gyökéren át | 240 |
| Kiválasztó képessége a növénynek | 308 |
| Kiverődés a leveleken | 175 |
| Kocsonyás kovasav | 106 |
| Konyhasó | 119 |
| Kovaföld | 104 |
| Kovasav | 104 |
| Kovasav a dohányban | 166 |
| Kovasav a fonó anyagokban | 168 |
| Kovasav a hamuban | 167 |
| Kovasav a zabban | 181 |
| Kovasav nem gátolja a növény megdűlését | 181 |
| Kovasav nem szükséges a növényeknek | 166 |
| Kovasav szerepe a növényben | 180 |
| Kovasavas kálium | 104 |
| Kovasavhydrát | 105 |
| Korcs, korcsképződés | 276 |
| Könnyű magvakból származó növények | 288 |
| Kristályok a növényben | 173 |
| Kristályszerű aleuron | 91 |
| Krumpli-czukor | 58 |
| Kukoricza, hamuelemzések | 134 |
| Kukoricza közelebbi alkatrészei | 366 |
| Kukoriczapapír | 41 |
| Kukoriczaszem átmetszete | 283 |
| Kukoriczaszár | 249 |
| Kut-víz vegyalkata | 154 |
| Kvarcz | 104 |
| Lactose | 62 |
| Laurin | 75 |
| Laurus canariensis léggyökerei | 238 |
| Léggyökerek | 233 |
| Légjáratok a növényben | 270 |
| Légkör szerepe | 308 |
| Legumin | 84 |
| Len rostszála | 40 |
| Leucophyll | 94 |
| Levegő bejutása a növény belsejébe | 269 |
| Levél felbőre | 265 |
| Levelek likacsai | 266 |
| Levelek mesterséges nyomás alatt | 347 |
| Levelek szerepe a táplálkozásban | 307 |
| Levelek szerkezete | 264 |
| Levélzet teendői | 269 |
| Levélzet, vas hiányában fehér | 183 |
| Levélzöld | 94 |
| Levulose | 57 |
| Liebig a könnyű magvakról | 185 |
| Lignin | 40 |
| Likacsossága a növényi szöveteknek | 324 |
| Linolein | 75 |
| Lithion, Lithium | 109 |
| Lithium a növényekben | 178 |
| Lóher, esőverte | 173 |
| Lóher hamva | 354 |
| Lóher, oldható és oldhatatlan hamu-alkatrészei | 177 |
| Londet a magvak életképességéről | 286 |
| Lógyapot | 42 |
| Lugozott hamu | 115 |
| Mag | 282 |
| Magbél | 282 |
| Magfehérje | 283 |
| Mágnes vaskó | 112 |
| Magnésia | 111 |
| Magnésia vándorlásai a zabban | 202 |
| Magnésia-hydrát | 111 |
| Magnésium | 110 |
| Magnésiumchlorid | 102 |
| Magtestecske | 207 |
| Magtok (petefészek) | 281 |
| Magvak | 282 |
| Magvak hamva | 133 |
| Magvak vegyalkatának egyformasága | 130 |
| Maláta-czukor | 59 |
| Maláta vegytana | 298 |
| Mangán | 112 |
| Mangán nem helyettesítheti a vasat | 183 |
| Manganoxyd a hamuban | 163 |
| Manganoxydok leírása | 112 |
| Manna | 62 |
| Mannit | 62 |
| Margarin | 75 |
| Maró káli | 108 |
| Maró nátron | 109 |
| Megalvás | 80 |
| Meghatározása a cellulosénak | 43 |
| Meghatározása a czukornak | 59 |
| Meghatározása a fehérjeféléknek | 92 |
| Meghatározása a keményítőnek | 50 |
| Meghatározása a víznek | 37 |
| Meghatározása a zsírnak | 78 |
| Mennyiségi viszonyok a növényi alkatrészek közt | 184 |
| Mesterség és tudomány | 1 |
| Mesterséges termékenyítés | 276 |
| Mész | 110 |
| Mész lényeges a növény életre | 155 |
| Mész-sulphát | 116 |
| Mész-szuperphosphát | 118 |
| Mész-víz | 19 |
| Metapectin-sav | 67 |
| Metarabin-sav | 54 |
| Mézharmat | 60 |
| Mézga mennyisége a növényben | 55 |
| Mezőgazdaság mestersége | 1 |
| Mezőgazdasági kísérleti állomások Németországban | 8 |
| Mezőgazdasági termények vegyalkata | 354 |
| Millon | 80 |
| Mogyorófa-levelek vesztesége áztatás által | 173 |
| Molekulák | 32 |
| Molekulár-súlyok | 32 |
| Mucidin | 85 |
| Múmia-búza | 286 |
| Murias Sodae (konyhasó) | 119 |
| Mustár gyökhajszálai | 225 |
| Műnyelv, növénytani | 280 |
| Mycose | 62 |
| Myristrin | 75 |
| Nádczukor | 56 |
| Nádczukor mennyisége növényekben | 57 |
| Napraforgó nedve | 317 |
| Nátrium | 109 |
| Nátrium-hydroxyd | 109 |
| Nátron | 109 |
| Nátron ingadozásai a mezei terményekben | 157 |
| Nátron kell-e a mezőgazdasági növényeknek? | 155 |
| Nátron pótolhatja-e a kálit? | 159 |
| Nátron-sulphát | 116 |
| Nátron tengeri és tengerparti növényekben | 160 |
| Nedv | 309 |
| Nedv, felszálló | 319 |
| Nedv, leszálló | 320 |
| Nedv, savanyú és lúgos | 344 |
| Nedv tavaszi folyása | 311 |
| Nedv vegyalkata | 315 |
| Nedvek (növényi) | 309 |
| Nedvesség, a csírázásnál | 293 |
| Nehéz fémek | 111 |
| Nehézkedés befolyása a növésre | 350 |
| Nem, nemek | 279 |
| Nemfémek | 97 |
| Nicotin | 95 |
| Nitrocellulose | 42 |
| Nitrogén | 20 |
| Nitrogén a csírázásnál | 303 |
| Nitrogén a hamuban | 96 |
| Nitrogén tulajdonságai | 20 |
| Nitrogén viszonya phosphorsavhoz | 185 |
| Nobbe et Siegert kísérletei a tatárkával | 170 |
| Norton, a zabnövény elemzései | 124 |
| Növényi caesin | 85 |
| Növényi fehérje | 82 |
| Növényi fibrin | 83 |
| Növényi pergament | 42 |
| Növényi savak | 69 |
| Növénynedv keringése | 309 |
| Növénynedvek áramlásának okai | 324 |
| Növénynyálka | 55 |
| Növény-szövetek | 215 |
| Növekedés iránya | 348 |
| Növés | 213 |
| Növése a gyökereknek | 217 |
| Növés le- és fölfelé | 352 |
| Nyers cellulose | 44 |
| Olaj (mustár-) | 99 |
| Olaj a magvakban | 73 |
| Olajok tulajdonságai | 73 |
| Oldat a vízi művelésre | 152 |
| Oldható keményítő | 302 |
| Oldható kovasav | 105 |
| Olein | 75 |
| Oleinsav | 77 |
| Ólom a növényekben | 179 |
| Oltott mész | 110 |
| Osmometer | 333 |
| Osmosis (átszivárkodás) | 332 |
| Osmosis mechanikai hatása a növényre | 345 |
| Osmosis a gyökér-hatásban | 338 |
| Osztályok | 279 |
| Osztályozás | 279 |
| Oxydok | 20 |
| Oxygén a csírázásnál | 294 |
| Oxygén az áthasonításnál | 305 |
| Oxygén előfordulása a hamuban | 97 |
| Oxygén tulajdonságai | 16 |
| Palmitin | 75 |
| Palmitinsav | 77 |
| Para | 257 |
| Parenchyma (sejtszövet) | 215 |
| Párta (corolla) | 272 |
| Pectin | 65 |
| Pectinsav | 66 |
| Pectose | 65 |
| Pectosinsav | 66 |
| Pedigree-búza | 127 |
| Penész | 205 |
| Pete | 2373 |
| Petefészek (ovarium) | 273 |
| Phanerogámok (virágos növények) | 279 |
| Phantóm-csokrok | 41 |
| Phloridzin | 61 |
| Phosphor | 27 |
| Phosphor a fehérjefélékben | 87 |
| Phosphor különféle növények csírájában | 76 |
| Phosphorit | 118 |
| Phosphoros olajok | 28 |
| Phoisphorsav | 21 |
| Phosphorsav a zab termésben | 201 |
| Phosphorsavhydrát | 101 |
| Phosphorsavas káli | 117 |
| Phosphorsavas mész | 118 |
| Phosphorsavas nátron | 117 |
| Phosphorsavas sók szerepe a növényekben | 180 |
| Phosphorsavas sók viszonya a fehérjefélékben | 185 |
| Pikkelyes rügy | 243 |
| Pillangós növények | 281 |
| Pinit | 62 |
| Polygonum convulvulus termékenyülése | 275 |
| Polyva | 274 |
| Polyva hamva | 356 |
| Porfészek | 273 |
| Porszálak | 272 |
| Prosenchyma | 216 |
| Protagon | 77 |
| Protein-testek | 78 |
| Protoplasma | 207 |
| Pufók-gomba | 214 |
| Quercit | 62 |
| Régi magvakból származó növények | 287 |
| Rendek | 279 |
| Répa-czukor | 57 |
| Réz a növényekben | 113 |
| Rizs, hamu-elemzések | 134 |
| Rizs közelebbi alkatrészei | 368 |
| Rozsda | 206 |
| Rubidium | 109 |
| Rubidium hatása a zabban | 179 |
| Rügy fejlődése nyomás alatt | 347 |
| Rügy szerkezete | 242 |
| Saccharose (nádczukor) | 56 |
| Salétrom, salétromsavas kálium | 119 |
| Salétromsavas sók a növényekben | 92 |
| Salicin | 61 |
| Salicornia | 102 |
| Salm-Horstmar kísérletei mesterséges talajokban | 150 |
| Salsola | 160 |
| Sárgarépa, hamu-elemzések | 138 |
| Sarjak | 245 |
| Sanssure kísérlete a borsos mentával | 171 |
| Savak értelmezése | 70 |
| Savak kémszere | 71 |
| Savanyú elemek | 97 |
| Saxifraga crustata | 175 |
| Sejt-növények | 205 |
| Sejt-szerkezet | 206 |
| Sejt-szaporodás | 213 |
| Sejt-szövet | 215 |
| Sejt-tartalom | 211 |
| Sejt-tartalom átalakulásai | 212 |
| Sejtek alakja | 209 |
| Sejtek nagysága | 213 |
| Sejthártya megvastagodása | 210 |
| Sejtközök | 209 |
| Sejtmag | 207 |
| Seregek | 279 |
| Selyme a kukoriczának | 274 |
| Sikér (glutén) | 83 |
| Sikér-casein | 84 |
| Silicátok | 104 |
| Silicium | 104 |
| Só-szesz | 103 |
| Sók értelmezése | 70 |
| Sók a növények hamvában | 113 |
| Sók tulajdonságai | 71 |
| Sósav | 103 |
| Sóskasav | 69 |
| Sóskavas ammoniak | 70 |
| Sóskavas mész | 70 |
| Sóskavas mész a diófa levélben | 175 |
| Sóskasavas sók | 119 |
| Spárga, hamu-elemzések | 159 |
| Stearin | 75 |
| Stearinsav | 77 |
| Sulphátok | 27 |
| Sulphátok a lóherben | 177 |
| Sulphátok szerepe | 179 |
| Sulphidek (kénfémek) | 26 |
| Sulphitek | 100 |
| Szágó | 48 |
| Szájacskák (stomata) | 266 |
| Szalma | 244 |
| Szalma, hamu-elemzések | 135 |
| Szalma közelebbi alkatrészei | 356 |
| Szappanok | 76 |
| Szappanosodás | 77 |
| Szár, endogén | 251 |
| Szár, exogén | 255 |
| Szár-szerkezete | 248 |
| Szárak elágazók | 244 |
| Száraz időjárás hatása a növényekre | 127 |
| Szemek a burgonyán | 218 |
| Szén a hamuban | 97 |
| Szén tulajdonságai | 14 |
| Széna hamva | 354 |
| Szenesítés | 15 |
| Szénsav | 98 |
| Szénsav a hamu elemzésekben | 132 |
| Szénsav, mint növényi táplálék | 309 |
| Szénsavas káli | 114 |
| Szénsavas mész | 115 |
| Szénsavas nátron | 114 |
| Szénsavas sók (carbonátok) | 114 |
| Szerkezete a növénynek | 203 |
| Szervek | 204 |
| Szerves (organikus) anyag | 13 |
| Szervetlen anyag | 13 |
| Szervezet (organismus) | 204 |
| Szétfolyós | 118 |
| Szijácsfa | 263 |
| Szik | 249 |
| Szilfa-gyökerek | 235 |
| Színfa | 263 |
| Szirmok | 273 |
| Szivárkodás folyadékoknál | 330 |
| Szivárkodás sebessége | 331 |
| Szívókák | 217 |
| Szóda, nyers- | 114 |
| Szóda-só | 115 |
| Szőlőczukor | 57 |
| Tabashir | 167 |
| Takarmánynövények hamva | 354 |
| Talaj-gyökerek | 233 |
| Talaj teendői | 308 |
| Tannin | 61 |
| Tao-foo | 85 |
| Tapadás | 10 |
| Tapadás okozta mozgás | 328 |
| Tapadt víz | 39 |
| Tápanyagok mozgása a növényben | 320 |
| Tapióka | 48 |
| Táplálkozás a csíranövényeknél | 297 |
| Táplálkozás a növénynél | 306 |
| Tápszere a növénynek | 306 |
| Taraczk | 247 |
| Tatárka, hamu-elemzések | 135 |
| Tatárka közelebbi alkatrészei | 359 |
| Tatárka közelebbi alkatrészei részletezve | 364 |
| Teak-fa | 174 |
| Tejczukor | 62 |
| Tej-edények | 262 |
| Tengeri moszatok káli-tartalma | 161 |
| Tenyészeti szervek | 205 |
| Tenyészeti víz, szabad víz | 39 |
| Terjeszkedés a gyökereknél | 222 |
| Termékenyítés | 275 |
| Természettan | 10 |
| Termő szervek | 205 |
| Termők | 273 |
| Theobromin | 95 |
| Thlaspi, var. calaminaris | 179 |
| Timsó felbomlása, szivárkodás útján | 342 |
| Titán | 107 |
| Titán-sav | 107 |
| Tobzos növények | 281 |
| Tobzos-fák sejtjei | 257 |
| Tojás fehére | 81 |
| Tok | 282 |
| Toszkániai kalapos-buza | 127 |
| Többszörös arányok | 31 |
| Tökéletes virág | 274 |
| Tökféle gyümölcs | 282 |
| Tölgy-csersav | 94 |
| Töménység (a növényi tápláléké) | 154 |
| Tömöttség (magvaké) | 289 |
| Törzsrügy | 283 |
| Tradescantia zebrina léggyökerei | 239 |
| Tragant-mézga | 55 |
| Trommer czukor-kémszere | 59 |
| Üszög | 206 |
| Üveg | 105 |
| Vadgesztenyefa, hamu-elemzések | 142 |
| Válfaj | 277 |
| Változatok okai | 126 |
| Vas | 111 |
| Vas szerepe a növényben | 182 |
| Vasoxyd | 112 |
| Vasoxyd állapota a növényben | 176 |
| Vasoxyd lényeges a növényeknek | 161 |
| Vasoxydok leírása | 112 |
| Vasoxydul | 111 |
| Váz-növények | 41 |
| Végső alkata a növényi anyagoknak | 29 |
| Vegybontás | 30 |
| Vegyrokonság | 29 |
| Vegyrokonság legyőzetve az átszivárkodás által | 342 |
| Vegytan | 10 |
| Vegyület | 29 |
| Venyige gyökér-ereje | 230 |
| Venyige vérzése | 311 |
| Venyige vérzése, könyezése | 231 |
| Vér-fibrin | 82 |
| Veres fenyő bélsugarai | 257 |
| Veres hó | 206 |
| Veres lóher-széna végső alkatrészei | 29 |
| Veres répa festő-anyaga | 345 |
| Vetemények vegyalkata | 354 |
| Vetés mélysége | 296 |
| Viaszk | 73 |
| Viaszk | 75 |
| Viaszk a zabnövényben | 194 |
| Világosság hatása a csírázásra | 294 |
| Világosság hatása a növés irányára | 353 |
| Viola calaminaris | 179 |
| Virág | 272 |
| Viszonyok a cellulose és pectose-csoport közt | 68 |
| Viszonyok a növényi savak és keményítők közt | 73 |
| Viszonyok a zsírok és keményítők közt | 78 |
| Víz a friss növényekben | 37 |
| Víz a légszáraz növényekben | 38 |
| Víz a növényben függ a talajtól | 347 |
| Víz beivódása a gyökerekbe | 229 |
| Víz beivódása a magvakba | 337 |
| Víz-fürdő | 38 |
| Víz-gyökerek | 233 |
| Víz-képződése | 25 |
| Víz meghatározása | 38 |
| Víz-üveg | 105 |
| Víz, vegyalkata | 37 |
| Vízi művelés | 150 |
| Vízmentes kénsav | 100 |
| Vízmentes kénsav | 100 |
| Vízmentes kovasav | 104 |
| Wiegmann és Polstorff kísérletei | 129 |
| Wolf kísérletei tatárkával | 147 |
| Zab, hamuarányai különböző részeiben | 124 |
| Zab, hamu-elemzések | 134 |
| Zab, közelebbi alkatrészei részletezve | 368 |
| Zab súlya hektoliterneként | 145 |
| Zabnövény alkata és növése | 188 |
| Zabtermés súlya holdanként | 188 |
| Zamia spiralis gyökere | 233 |
| Zanthophyll | 94 |
| Zink | 112 |
| Zsír a zabtermésben | 194 |
| Zsírok | 73 |
| Zsírok aránya a növényi temrényekben | 78 |
| Zsírok átalakuklása keményítővé | 298 |
| Zsírsavak | 77 |
| Zsurló vagy békarokka | 167 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.