A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Rákok, kagylók, csigák, tintahalak

A Magyarországon kapható tengeri és édesvízi fajok bemutatása 70 recepttel és színes fotókkal

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Fotózta

Kiadó: Corvina Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 212 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 19 cm
ISBN: 978-963-13-6178-0
Megjegyzés: Színes fotókkal és illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A RÁKOK, KAGYLÓK, CSIGÁK, TINTA HA LAK című könyv a HALAK ÉS HALÉTELEK párdarabjaként a tenger gyümölcseit és édesvízi társaikat szeretné megismertetni és megszerettetni a magyar olvasókkal az előző kötetből már megismert módon: a gasztronómiai lexikont ételreceptekkel megspékelve és színes fotókkal fűszerezve.
A könyv bevezetője számos érdekes és hasznos ismeretet, valamint pótolhatatlan gyakorlati tanácsot tartalmaz. Olvashatunk benne
- a tenger gyümölcseinek dicséretéről,
- a rákok, kagylók, csigák, tintahalak élőhelyéről és biológiájáról,
- az állatok kifogásának és piacra szállításának módjáról, a vásárláskor figyelembe veendő szempontokról,
- a tisztítás és előkészítés mikéntjéről (fázisfotókkal illusztrálva),
- a lehetséges hőkezelési eljárásokról és fűszerezésről,
- valamint a borválasztás szempontjairól.
A könyv második részében a mintegy 40 faj részletes leírásához 70 ételrecept társul, amelyeket színes ételfotók illusztrálnak.
A kötet szerzője Piazza Gabriella... Tovább

Fülszöveg

A RÁKOK, KAGYLÓK, CSIGÁK, TINTA HA LAK című könyv a HALAK ÉS HALÉTELEK párdarabjaként a tenger gyümölcseit és édesvízi társaikat szeretné megismertetni és megszerettetni a magyar olvasókkal az előző kötetből már megismert módon: a gasztronómiai lexikont ételreceptekkel megspékelve és színes fotókkal fűszerezve.
A könyv bevezetője számos érdekes és hasznos ismeretet, valamint pótolhatatlan gyakorlati tanácsot tartalmaz. Olvashatunk benne
- a tenger gyümölcseinek dicséretéről,
- a rákok, kagylók, csigák, tintahalak élőhelyéről és biológiájáról,
- az állatok kifogásának és piacra szállításának módjáról, a vásárláskor figyelembe veendő szempontokról,
- a tisztítás és előkészítés mikéntjéről (fázisfotókkal illusztrálva),
- a lehetséges hőkezelési eljárásokról és fűszerezésről,
- valamint a borválasztás szempontjairól.
A könyv második részében a mintegy 40 faj részletes leírásához 70 ételrecept társul, amelyeket színes ételfotók illusztrálnak.
A kötet szerzője Piazza Gabriella Olaszországban élő magyar gasztroblogger. Szerzőtársa Hoitsy György halbiológus, pisztrángtenyésztő. Vissza

Tartalom

Előszó 7
Bevezetés
Miért együnk rákot, kagylót, csigát, tintahalat ?
A tenger gyümölcseinek dicsérete 11
Hol élnek?
A tengerfenéktől a partokig 13
Melyek a legfontosabb biológiai ismeretek?
Egy kis rendszertan 14
Hogyan kerülnek az asztalunkra?
Az alapanyagok útja a tengertől a konyháig 19
Mire ügyeljünk vásárláskor és a tárolás során?
A jó minőségű alapanyagok főbb ismérvei 29
Hogyan fogjunk hozzá?
Tisztítás, előkészítés lépésről lépésre 36
Hogyan készítsük el?
Alapreceptek, hőkezelési eljárások, fűszerezés, marinádok készítése 51
Mit igyunk hozzá?
A borválasztás szempontjai 63
ADATLAPOK ÉS RECEPTEK
Csigák
Tuskés bíborcsiga 68
Szuronycsiga 72
Kagylók
Feketekagyló 74
Kékkagyló 78
Szakállas lókagyló 82
Új-zélandi zöld kagyló 84
Csendes-óceáni osztriga 86
Atlanti-óceáni osztriga 88
Csíkos fésűkagyló 92
Nagy fésűkagyló 96
Barna vénuszkagyló 100
Bibircses (szemölcsös) vénuszkagyló 104
Csíkos vénuszkagyló 108
Barázdás szőnyegkagyló 112
Amanda kagyló 114
Szívkagyló 116
Borotvakagyló 118
Fejlábúak
Apró kalmár 122
Közönséges kalmár 124
Nyílkalmár 128
Közönséges tintahal 132
Közönséges polip 136
Pézsmapolip 140
Rákok
Fűrészes garnéla 144
Hidegvízi koktélgarnéla 146
Közönséges homoki garnéla 150
Ostoros garnéla 154
Vörös ostoros garnéla 156
Éti ostorgarnéla 160
Tigrisgarnéla 164
Közönséges sáskarák 168
Európai homár 172
Amerikai homár 176
Langusztin 180
Languszta 184
Tengeripók 188
Nagy tarisznyarák 190
Parti tarisznyarák 194
Édesvízi fajok
Éti csiga 198
Óriás folyami garnéla 202
Vörös mocsári rák 204
Függelék
Köszönetnyilvánítás 208
Receptmutató 210
Felhasznált szakirodalom 212
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Rákok, kagylók, csigák, tintahalak Rákok, kagylók, csigák, tintahalak Rákok, kagylók, csigák, tintahalak
Állapot:
4.800 Ft
3.600,-Ft 25
38 pont kapható
Kosárba
25% garantált kedvezmény!
konyv