1.031.326

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Haláltánc (minikönyv) (számozott)

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Bőr
Oldalszám: 220 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol   Német   Orosz  
Méret: 6 cm x 5 cm
ISBN: 963-336-015-3
Megjegyzés: Számozása: 837 Számozás színe: Fekete Kiadott példányszám: 5000 példányban, ebből 1000 számozott. Könyvtervező: Janka Gyula Nyomda: Egyetemi Nyomda, Budapest Fekete-fehér illusztrációkkal. A könyv pontos mérete: 52 x 58 mm.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

A haláltánc motívuma a középkor "memento mori" érzésvilágában fogant. A csontvázként ábrázolt halál hegedű-, fuvola-, dobszó kíséretében tánclépésben, vigyorogva viszi... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

A haláltánc motívuma a középkor "memento mori" érzésvilágában fogant. A csontvázként ábrázolt halál hegedű-, fuvola-, dobszó kíséretében tánclépésben, vigyorogva viszi magával áldozatait rangra, korra, gazdagságra való tekintet nélkül. Íme a társadalmi mondanivaló: a halál előtt mindenki egyenlő, nincs megkülönböztetés, sem a császári korona vagy a tiara, sem a kincs, a tudomány nem nyújt védelmet.
A danse macabre jelenetek gyakoriak voltak a középkori templomok, temetők, kolostorok falain. A motívum a XV. században élte virágkorát, amikor megsokszorozódtak ábrázolásai. A párizsi Innocent-temetőben 1425-ben a bázeli városi temetőben 1448-ban, Lübeckben 1460-ban festettek haláltánc freskót, de készült a londoni Szt. Pál-székesegyházban, Bernbe, Zürichben, Drezdában, Spanyolországban és a Németalföldön is, valamint Olaszországban, a "halál diadala" változatokban. Vissza

Holbein

Holbein műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Holbein könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv